lena napísal:ďakujem, že mi pomáhate s vyliečením rybky, asi som sa obrátila na nesprávne fórum
Obrátila si sa na to najlepšie fórum a ver mi máš tu ozaj chlapíkov, čo už niečo preskákali a odporúčam, aby si ich kritiku prijala, tá ti pomôže najviac. Hlavne tá kritika je pozitívna a určite ti neprinesie žiadné utrpenie na rozdiel od tvojích rybičiek, ktoré majú toho utrpenia naozaj dosť, veď pozoruješ na nich výsledok.
Tak teda k rybičkám: Jedná sa o tkzv. zápal žiliek s následnou stratou pigmentu , zápalom sa totiž pigment vytráca. Pomôžeš im najprv "len" tak, že im budeš pravidelne "vetrať" a to tak, že im budeš, (najlepšie každý deň) meniť polovicu vody v akváriu, či v čom ich máš, nenapísala si. Samozrejme za vodu odstátu aspoň od večera do rána. Costapur už nedávaj, O.K.?
Keď ti na nich záleží, tak im pomôž už na trvalo a seriozne a to tak, že ich daruješ niekomu, čo má akvárium 400-500 litrové a keďže ide leto, tak môžu ísť aj do rybníka, to myslím naozaj-
Odôvodnenie: Karas, alebo naivnými ľuďmi nazývaný tiež zlatá rybka, do akvária nepatrí!!!!!! To len skupina nenažraných peniazechtivých primitívov to tvrdí a k ním sa priraďuje každoročne minimálne tisícka nevedomých ľudí, ktorí im naletia, žiaľ si medzi nimi aj ty.
Je najvyšší čas to napraviť! Stále máš čas zaradiť sa medzi serióznych akvaristov, ktorí svoje nemé tvory naozaj milujú a nedopustia, aby sa ich miláčikovia udúšali vo vlastných hovienkách a zaprdenej vode, ktorú musia naviac ešte konzumovať a keď sú ešte k tomu malej nádržke tak trpia ale že príšerne.
Záver: Drž sa tohto fóra a nebudeš ľutovať, ver mi, držíme ti všetci palce pri náprave