Chová alebo choval niekto z Vás tetraodonov? potreboval by som nejake osobne skusenosti s ich chovom, na nete som nasiel iba vseobecne zname veci. dakujem
ma napísal:Chová alebo choval niekto z Vás tetraodonov? potreboval by som nejake osobne skusenosti s ich chovom, na nete som nasiel iba vseobecne zname veci. dakujem
Měl by ses ptát na konkrétní druh - v akváriích se chovají druhy, které dosahují velikost 2 - 75 cm Ty nejběžnější jako T. biocellatus nebo T. fluviatilis si na gupkách pochutnají... ty větší i na přísavnících http://sweb.cz/maniakva/tetraodon.htm
Otazka znie ci je mozne (resp. ci to ma zmysel v tomto zlozeni) skombinovat tetraodony s nejakym dalsim drobnym druhom. Otocinkla komplet ignoruju, nepostrehol som ziadnu vacsiu agresivitu ani medzi nimi (len drobne podpichovanie)
Travancorius je jediný tetraodont který neútocí na soukmenovce
(múze se stát i vyjímka).Nemúzez k nemu dát asi jen bojovnice,guppy a extremne pomalé ryby.Výborne vypadá s neonkama,vsechny tetry sou pro nej moc rychlé.Vetsí ryby sou pro nej nebespecný.Je pro ne potravou.
Bugg, podle mě tam máš ryb + krevet už dost. Určiě bych další druhy nepřidávala - jestli ti to akvárium připadá málo živé, počkej až se namnoží krevetky. Pokud bys chtěl společenské akva, tak tam se tetraodoni nehodí a hlavně 30 l je na to málo
Clarkii, travancoricus je pěkně kousavý i mezi sebou... 4 ks v 50 l akváriu mi dominantní samec okusoval na potkání kohokoliv Spíš bych řekla, že je vyjímka, pokud se nekoušou (samozřejmě dospělé ryby).
dik Raviolka .. dufal som, ze mi tu poradis, vlastne vdaka tebe tie stvorzubceky mam
.. mas pravdu, to akva sa mi zdalo malo zive, ratal som tam este s nejakymi drobnymi rybkami, ale nechcel som aby boli obtazovane, preto sa pytam
.. inak zistil som az vcera preco som zatial neodchoval ziadne krevety (su tam uz asi mesiac a zatial som mlade nevidel), vcera som nasiel jednu mladu (cca. 3-4 mm) sediet na filtri ... prave ked ju nasiel stvorzubcek ... na jeden hlt bola v nom