peter75 napísal:zacinam s rastlinnym akva. CO2 sa nechystam pouzivat-zatial. nasiel som nepreberne mnozstvo hnojiv a kazde ma trochu ine zlozenie, potom sa v tom vyznaj. ake komplexne hnojivo by ste odporucili do zaciatku? diky za reakcie.
Laco NY napísal:spytam sa v tejto teme. čo je zač to easy carbo? hodne ho tu sklonujete v poslednej dobe,je to fakt taky zazrak? a ake su je vyhody/nevyhodi proti PMDD?
peter75 napísal:rastliny som planoval tieto: alternanthera lilacina, cabomba piauhyensis, eleocharis acicularis, hemianthus callitrichoides, hygrophila siamensis a pogostemon helferi. zostava sa mi na pohlad celkom pozdavala no neviem ci sa tieto druhy vzajomne znesu.
Laco NY napísal:spytam sa v tejto teme. čo je zač to easy carbo? hodne ho tu sklonujete v poslednej dobe,je to fakt taky zazrak? a ake su je vyhody/nevyhodi proti PMDD?
martin_s napísal:Laco NY napísal:spytam sa v tejto teme. čo je zač to easy carbo? hodne ho tu sklonujete v poslednej dobe,je to fakt taky zazrak? a ake su je vyhody/nevyhodi proti PMDD?
Vhodnejsia otazka by bola ake su vyhody/nevyhody pouzivania Easy carbo oproti CO2, kedze Easy carbo sa pouziva ako zdroj uhlika (naznacuje to aj nazov). Vyhodou je ze hlavnou zlozkou je gluaraldehyd, resp. to bude pravdepodobne skor polymer izomeru glutaraldehydu, ktory je pre vyuzitelny vyssie rastliny, ale naopak pre riasy ma biocidny ucinok (nici ich).
Laco NY napísal:takže keby použivam EC,tak nemusim/možem Co2 + pridavat aj PMDD ako pri Co2???
Milan666 napísal:martin_s, kebyže toto? ovláda, tak sa nepýta, nie každý je chemik
Laco NY napísal:takže keby použivam EC,tak nemusim/možem Co2 + pridavat aj PMDD ako pri Co2???
peter75 napísal:pani povodne som sa pital na nieco ine, ale pohodapaci sa mi to pretoze polozene otazky zaujimaju aj mna
dalsia otazka /sorry ale je to moja tema/, kolko dni vydrzi pri 100l aq tetraplante co2 depot( je to 11g CO2 ) totiz je to pre mna jedina financne realna vec. viem biokvas je este lacnejsi, ale mal som vysokoskolsku skusku z mikrobiiologie a dakujem, nebudem to dalej komentovat. inak osvetlenie mam 2x39W T5 pri aq 90x30x40, bude to dost? ak nie tak ma uz je....
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.