Záleží kde býva, segra ma najbližšiu vodnú plochu vzdialenú viac ako kilometer a uník do kanála by jej moc nepomohol majú čističku. Vodne korytnačky ako klapavka z vody vyliezaju len veľmi zriedka a aj to len zopár cm od vody.
Čo sa týka rastlín, keď sú malé rastlín sa ani nedotknú živia sa výlučne živou alebo zdochlinami, keď sú staršie a lenivejšie tak kusnú aj do zelenej trávi, šalátu, keď nie je čo iné pod zub. Moja ma najradšej slimáky, filé, alebo nejakú zdochnutú rybičku, ale ani granulami nepohrdne

Ja ju mam celoročne v akváriu, na vrchu hamburgera ma granule raz týždenne jej hodím kúsok filé a zo 20-30 kotuliek nech ma sa s čim hrať. Je to už moja druha klapavka, prvú som požičal sestre, lebo mala v akváriách premnožene slimáky, do dvoch týždňov stavy slimákov mala úplne zdecimovane, tak ju pustila do jazierka cca 8 kubíkové pred vyše rokom, od tial ju odchytiť je skoro nemožne, ma brutálne maskovanie tisíce úkrytov. Klapavky majú schopnosť hybernovať pod vodou, žiadne také že sa musia vynoriť na hladinu každé 20 min a nadýchnuť, ak sa jej nechce klesne na dno začne hybernovať a vydrží tam fakt poriadne dlho, minule som čistil akvárium trošku som svoju korytnačku vyplašil, ta sa schovala pod kameň a vyplávala až po 3 hodinách, takto prečkáva zimu klesne na dno a vynorí sa po 8 mesiacoch.