Chcem sa informovat co ma asi tak caka, pretoze som vcera urobil dost vazny zasah do akvarka. Kedze som mal pocit, ze rastliny uz rastliny hala-bala, rozhodol som sa, ze ich mierne zriedim a usporiadam. Tak som vytrhal okrem piatich Echinodorusov komplet vsetko. Co sa mi nepozdavalo (zastipnute vyhonky rastlin) som vyhodil, pozastipoval som aj Hygrophilu diformis z ktorej som si nechal zhruba polovicu, rozdelil som trs Echinodorus amazonikum. Do akvarka som doplnil este asi 10 kg strku a asi 2/3 z celkoveho mnozstva rastlin som zasadil spat. Potom som este vycucol asi 40 l vody z 250 l akvarka, napustil priamo z vodovodu a spustil normalny chod. Myslim tym, ze som zapol filter ( Fluval 204) ktory je uz zabehnuty, slape uz viac ako 4 mesiace, tak ze biologicky by filtrovat mal dalej, na osvetleni som zapoj este jednu neonku takze z povodnych 3x 30 W je 4x 30 W. Vecer bola voda este mierne zakalena, ale rano uz bola ako kristal.
Obavam sa, ze ci mozem ocakavat niake prebujnenie rias, alebo inu katastrofu kedze mnozstvo ryb som neznizil, ale mnozstvo rastlin asi o 1/3 kleslo. Samozrejme trochu znizim krmenie a na cas prestanem davkovat PMDD, ale CO2 som nechal bezat dalej.
Co myslite, caka ma niaka pohroma v najblizsich dnoch?