Bobe napísal:Mám 180 litrové akvárium. A začali sa mi tvoriť riasy(najskôr len také hnedé potvory, ktoré vyzerajú ako mach), tak som investoval do trubíc a kúpil som si 2 trubice jednu na rastliny, a druhú na vyfarbenie ryb (každá trubica po 27W). Na výšku Akvária (50cm), stále nie som si istý či to stačí, ale od kúpy ďalšej trubice ma odrádza že sa mi robia aj zelené riasy, ktoré som predtým nemal. Aj keď sa mi zdá, že tých hnedých už nie je toľko. Môže mi niektorporadiť, čo by som mal urobiť, aby som sa ich zbavil? Vopred Vďaka za každú radu.
Bobe napísal:Skontroloval som si tie trubice sú to 74cm- 25W (nie27W) NARVA -Oceanic Colour a NARVA- Oceanic Nature. Ja som sa k tomu akvarku dostal asi v Auguste minuleho roka a vtedy bolo cele zarastene touto "riasou" vycistil som ho a kupil zopar nových rybiciek. A riasa postupne sa ukázala znovu, vtedy som vymenil trubicu- Klasika bielu 18W(za par korun), za spominane dve. Odvtedy sa jej rast nezastavil, aj ked spomalil, a objavila sa zelena. Filtraciu mam SHARK 600l/hod.- vnutorny filter. Teplotu stabilne 24-25 st.C.
Bobe napísal:Daj mi prosim ta tip na konkretnu stranku aj s adresou. Inak ide nie o vlaknitu riasu, ale skor o bodečky.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.