- Tu je cely koren urazu,ja som totiz ten, ktory neverejne Majkovi vytkol ze je ....... inzinier,ze urcitej veci nerozumie. On tu ako maly chlapec verejne vyplakava ze to vypada tak ze skonci aj s prispievanim na akva sk, tak ako skoncil s moderovanim. Skoda. Ja osobne som jeho prispevky cital. Dokonca som aj skrz neho zalozil temu ktora zacina-Zaslal: 23 Júl 2006 15:53 pm Predmet: poslednych 10 rokovmajko napísal:Vobec som to nebral ako utok, to si len zle vysvetlil. Napisal som svoj nazor bez toho aby so niekoho osocil, alebo zosmiesnoval. Nebolo to ziadne sfuknutie. Ja nemam vobec nic proti akvaristom a akvariam bez techniky. Zato ja som si musel vypocut, aky som ja "inzinier" a nie akvarista, lebo ma bavi technika okolo akvaria.oxygen napísal:neviem prečo ale s týmto forom a s každou témou tu končím. nech položím akú koľvek otázku 1. sa hneď ozvú ľudia čo to berú ako útok a podobne. však majo.
Vypada to tak, ze ako som skoncil s moderovanim tohoto fora v zaujme pravych nefalsovanych najlepsich akvaristov, ktori sa narozdiel odomna do toho rozumeju, skoncim aj s prispievanim na akva.sk (tak ako Roman) v zaujme zaciatocnikov, aby sa necitili byt napadni. Kto bude chciet pomoct vie ako ma kontaktovat, ostatnim uvolnim priestor na politicky korektne debaty.
Myslim ze to je prirodzeneoxygen napísal:Viete čo je zaujímavé na tomto fóre a to vo všetkých témach. Večne sa po čase odbočí od témy a začne sa tu akási malá vojna medzi určitými akvaristami.
Alfa a omega celej akvaristiky je tak ako pises vytvorenie a udrzanie bio rovnovahy. Volakedy to bolo tazsie. Teraz ma kazdy moznost zadovazit si vsetky komponennty sluziace k bio rovnovahe. Co treba k zalozeniu aq? Ziviny do dna, strk alebo jeho nahradu, rastliny, ryby, krmiva,techniku.Ja osobne kladiem doraz na zivjny do dna pre rastliny,a krmivo. akvaristika ,to je hlavne umenie krmit. Nespravne krmenie ma za nasledok99,99 percenta vsetkych problemov v aq.sano napísal:Domnievam sa že táto téma by sa mala založiť, pod iným názvom, ako samostatná kapitola na fóre.
Je prirodzeným pokračovaním témy, ktorú začal pochybovaním o pokroku techniky majko.
Dôvod: myslím že klesá úroveň akvaristickej literatúry a tým informácií, ktoré sa dostávajú ku začínajúcim akvaristom. Chýbajú dôkladné základy ako akvárium funguje. Najprv by sa mal začiatočník naučiť vytvárať biologickú rovnováhu, až potom by mal ísť ďalej.
Nosnou témou by mohla byť : vytvorenie a udržanie biologickej rovnováhy.
Možno to nebude najnavštevovanejšia rubrika, ale domnievam sa, že na tak odborne vyspelom fóre ako toto, by takáto kapitola mala byť.
Bol by som rád, keby sa k tomu vyjadrili aj iní skúsení akvaristi.
sano
Ja osobne kladiem doraz na zivjny do dna pre rastliny,a krmivo. akvaristika ,to je hlavne umenie krmit. Nespravne krmenie ma za nasledok99,99 percenta vsetkych problemov v aq.
Jirka Scobak napísal:Me osobne doopravdy funguje dat pred zalozenim akvaria pod sterk slabou vrstvu (asi 0,5 cm) zeminy pro tropicke rostliny.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.