CO2 reaktor



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Figaro » 02 Jún 2013 21:47 pm

Tu je detailnejšie foto z čias, kedy ešte fachčil v mojej 110 tke.
Je to vlastne len prázdna nádoba, do ktorej z hora priteká voda z akva a z dola cez tu trubku voda odteká. Na videu nie je plný výkon, reaktor dokáže rozpustiť ešte viac bublín a stáva sa len zriedka takmer nikdy, že by sa plyn dostal cez trubku späť do akva vo forme bublín. V reaktore sa rozpustí všetok CO2, bezstratovo. Za veľkú výhodu považujem aj pevnú konštrukciu. Ten Serácky som naživo nevidel ale plast vyzerá slabý ako čaj.
Reaktor sa mi nezavzdušní sa ani pri 4. hodinovej prevádzke vskuse, napr. pri výmene vody v mojom akva, čo však veľmi záleží aj od použitého čerpadla.
Jediná nevýhoda je veľká účinnosť, ktorá može aj pri malom zaváhaní red. ventilu otráviť celé ( menšie ) akva, čo sa mi v 110 tke aj stalo.
Prílohy
reaktor.jpg
Obrázok používateľa
Figaro
 
Príspevky: 345
Obrázky: 118
Založený: 08 Máj 2011 08:01 am
Bydlisko: Krásnohorské Podhradie

Reklama

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 02 Jún 2013 22:05 pm

Kedze mam riadenie cez pH controler tak to teoreticky nehrozi aj ked technika moze zlyhat veskera.Vyzera to tak ze zacinam byt rozhodnuty.
Dakujem za ujasnenie niektorych veci pri mojom rozhodovani.Vyzera to tak ze sa pustim do vyrobi takehoto reaktora.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2802
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Figaro » 02 Jún 2013 22:13 pm

nie je za čo.... :pivo:
Ale neber to tak, že som Ťa chcel nahovárať. Len som napísal svoje skúsenosti a názor....
Obrázok používateľa
Figaro
 
Príspevky: 345
Obrázky: 118
Založený: 08 Máj 2011 08:01 am
Bydlisko: Krásnohorské Podhradie

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Viktor » 02 Jún 2013 22:18 pm

Funguje to tak, ze z jednej strany filtra je vstup a tam sa vhana aj CO2 (drzi sa vlastne hore a mixuje sa). Na druhej strane je vystup a naneho je napojena ta rurka, ktora vedie dole. Dole je uz zmixovana vodas CO2 a ide prec z filtra cez rurku.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 02 Jún 2013 22:22 pm

Viktor napísal:Funguje to tak, ze z jednej strany filtra je vstup a tam sa vhana aj CO2 (drzi sa vlastne hore a mixuje sa). Na druhej strane je vystup a naneho je napojena ta rurka, ktora vedie dole. Dole je uz zmixovana vodas CO2 a ide prec z filtra cez rurku.

No tu záleží či je reaktor pred filtrom, alebo za ním, z toho tvojho príspevku som pochopil, že je pred filtrom, či?
Alebo som to pochopil tak, že vlastne ten reaktor si nazval filtrom , (čo v skutočnosti aj sa ako filter vlastne predáva)
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Viktor » 02 Jún 2013 22:30 pm

Milan666 napísal:
Viktor napísal:Funguje to tak, ze z jednej strany filtra je vstup a tam sa vhana aj CO2 (drzi sa vlastne hore a mixuje sa). Na druhej strane je vystup a naneho je napojena ta rurka, ktora vedie dole. Dole je uz zmixovana vodas CO2 a ide prec z filtra cez rurku.

No tu záleží či je reaktor pred filtrom, alebo za ním, z toho tvojho príspevku som pochopil, že je pred filtrom, či?
Alebo som to pochopil tak, že vlastne ten reaktor si nazval filtrom , (čo v skutočnosti aj sa ako filter vlastne predáva)

No asi som sa zle vyjadril s tym vstupom a vystum filtra. Myslel som filter na vodu cize reaktor. Cize reaktor je zapojeny na vystup z fitru. :)
Prave dnes mi svokor dal takyto filter a idem si to vyrobit. Uvazoval som nad externym atomizerom, no takto usetrim 30e.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Figaro » 02 Jún 2013 22:52 pm

Na videu je reaktor na výstupe z filtra JBL.
Na tej fotke ( neaktuálna ) je reaktor na vstupe do filtra Eheim ale to nie je dobré riešenie.
Reaktor je podľa mňa lepšie dať na výstup ( hadicu ) z externého filtra.
Obrázok používateľa
Figaro
 
Príspevky: 345
Obrázky: 118
Založený: 08 Máj 2011 08:01 am
Bydlisko: Krásnohorské Podhradie

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Viktor » 02 Jún 2013 22:59 pm

@Figaro este by som mal otazku ohladom cistenia. Ako casto sa u Teba zanasa? Neriesil si nejake rychlospojky na hadice?
Ja som nejake rychlospojky hladal, no zatial nic. Na zahradne sa spoliehat nechcem (nevyzerali bohvie ako ked som ich mal v ruke).
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod triscene » 02 Jún 2013 23:04 pm

Viktor...30 eur stoji iba na sk eshopoch, ten externy atomizer ma v prepocte stal 17 eur co nie je zla cena.

Odoslané z môjho R800i
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod R-Ha » 02 Jún 2013 23:40 pm

tento reaktor požíva už dosť veľa ľudí.
http://www.google.sk/search?q=cerges+reactor&hl=sk&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=o6NlUfeCIcvLtAaM_oC4AQ&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=612#imgrc=_
sám si idem taký zhotovyť, samotný filter (30cm) som zohnal za 9,90E plus poštovné.
Obrázok používateľa
R-Ha
 
Príspevky: 121
Obrázky: 17
Založený: 02 Jan 2011 23:36 pm
Bydlisko: Prievidza

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Figaro » 03 Jún 2013 08:50 am

@Viktor
Nečistil som nikdy reaktor, nezanášal sa.....nedávaj tam žiadne zbytočné spojky a somariny, keď sa náhodou zanesie, čo pochybujem, uvoľníš skrutky, stiahneš hadice, vytočíš sklenený spodok, vyčistíš a hotovo....
Ani hadice k filtru nečistím a filtre tiež len zriedka....
Tá nádoba ( ktorá skúži ako filter ) stojí okolo 15,-€ + vsuvky a hadicové spojky sú lacné záležitosti....
Obrázok používateľa
Figaro
 
Príspevky: 345
Obrázky: 118
Založený: 08 Máj 2011 08:01 am
Bydlisko: Krásnohorské Podhradie

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod astro » 03 Jún 2013 17:59 pm

Prílohy
28957_2013061555.jpg
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2908
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 03 Jún 2013 19:37 pm

Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 03 Jún 2013 20:29 pm

Astro tak to je fakt drahe.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2802
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod tomas1 » 03 Jún 2013 21:01 pm

Veru pita dost len tak som kukol co stoja najlacnejsi som nasiel asi tento: http://www.waterfilters.sk/watertreatme ... r-STAGON-7
tomas1
 
Príspevky: 312
Obrázky: 17
Založený: 21 Feb 2010 08:18 am
Bydlisko: bratislava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Viktor » 03 Jún 2013 21:11 pm

No okolo 15e som videl aj u nas v Seredi.
Ja mam takyto. Akurat ma colovy vstup a aj vystup. Takze chcem kupit redukciu z colu na polcol a uholovu. Potom uz len redukcie na hadicu.
Prílohy
DSC_0112.jpg
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod astro » 03 Jún 2013 21:26 pm

Figaro a tí čo to máte - ten vstup na hadičku CO2 je tam už od výroby alebo treba dorábať?
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2908
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Viktor » 03 Jún 2013 21:35 pm

astro napísal:Figaro a tí čo to máte - ten vstup na hadičku CO2 je tam už od výroby alebo treba dorábať?

@astro je to tam original. Ja tam mam momentalne plnu skrutku, no vymenim to za vystup na hadicku. No problem. :)
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 03 Jún 2013 21:47 pm

Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2802
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod R-Ha » 03 Jún 2013 21:50 pm

Ja mám tento http://www.aqualive.sk/potrubny-filter-priehladny/
navrchu (červené :D ) je na odvzdušnenie, málinko som zväčšil dierku a vlepil hadičkovú spojku lepidlom na PVC potrubie. prípojky na hadice pár centov v baumaxe.
Obrázok používateľa
R-Ha
 
Príspevky: 121
Obrázky: 17
Založený: 02 Jan 2011 23:36 pm
Bydlisko: Prievidza

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Figaro » 04 Jún 2013 07:05 am

1. Na vrchu je skrutka na odvzdušnenie. V tej som mal navrtanú dierku, kde som vlepil spojku na akva hadičku s CO2...

2. Teraz som to urobil tak, že cez rampu a následne hadice k rampe odkiaľ vyteká voda späť do akva som nasunul akva hadičku s
CO2 až do reaktora. Chcel som mať čím menej spojov, odkiaľ by mohlo dôjsť k nehode.
Obrázok používateľa
Figaro
 
Príspevky: 345
Obrázky: 118
Založený: 08 Máj 2011 08:01 am
Bydlisko: Krásnohorské Podhradie

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 04 Jún 2013 07:42 am

Pozeal som na to, ze preco vychadza ta hadicka z vystupu reaktora :)
Az teraz mi to dava zmysel.Ty si pred nejakym casom cez Co2 hadicku tusim vytopil susedov ze?
Neviem si predstavit keby vytiekla moja 360ka.Byvam na 12. poschodi :?
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2802
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Figaro » 04 Jún 2013 08:08 am

To bol tuším Holubár z KE...čo mal problém s hadičkou...
Ja bývam v dome....susedia sú ďaleko :D ešte sa mi zatiaľ nepodarilo nič vytopiť.....
Obrázok používateľa
Figaro
 
Príspevky: 345
Obrázky: 118
Založený: 08 Máj 2011 08:01 am
Bydlisko: Krásnohorské Podhradie

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 04 Jún 2013 09:06 am

Asi som to kapanek poplietol :)
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2802
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.