tonket napísal:Som sice zastanca skor techniky, ale len ma tak napadlo, co keby si mal 1000 l akvarko....
Potom investicia na burciak/rok by ostala nezmenena - 300SK, ale invcesticia CO2 - flasa ba sa zvysila na 18x 10 =180SK (18 Sk bolo na 100l / rok).
majko napísal:To nieje pravda. Potreboval by si viac burciaku. Pomer pouziteho a odpadoveho CO2 totiz zostane rovnaky. To znamena, ze by si potreboval 180Sk na rok pre CO2 flasu a 3000Sk preburciak....
bolek napísal:A na záver by som chcel podotknúť, že aj keď je to naše hobby nie účel tomu venovať a prispôsobovať všetok svoj voľný čas (mimo stretnutí akvaristov)... Preto sú na svete spínacie hodiny, sety CO2, automatické krmítka, mrazemá strava, čerpadlá a neviem čo ešte... a koniec koncov aj internet, aby ste za každou informáciou nemuseli behať do knižnice, prípadne do akvaristiky....
![]()
Veď si zoberte o čo je drahšie kúpiť si čerpadlo, ktoré budete používať pri výmene vody a bude Vám to trvať cca 1/2 hodiny aj s údržbou, alebo to "robiť ručne" a ušetriť (cenu čerpadla), ale bude to trvať hodinu a pol....
Ale ušetríte napr. 500 - 1000 Sk za čerpadlo....
Ig napísal: Priznam sa, ze teraz mam len dve starosti ohladom akvarka. Postavit CO2 set a mat rastlinky ako astrid.
tonket napísal:majko napísal:To nieje pravda. Potreboval by si viac burciaku. Pomer pouziteho a odpadoveho CO2 totiz zostane rovnaky. To znamena, ze by si potreboval 180Sk na rok pre CO2 flasu a 3000Sk preburciak....
Tomu nerozumiem, ten pomer predsa nemoze ostat rovnaky... Vsak zalezi len od teba, akym sposobom CO2 aplikujes do vody. Ci robis velke bubliny, alebo pouzijes nejaky CO2 aplikator...
Neviem v com je moja uvaha zla, skus vysvetlit...
salik napísal:clanok o co2 tu je uverejneny mozno 2rok, v odstavci -Co2 systém bez ihlového ventilu- su fotky a adresa kde si mozete nieco take zaobstarat za rozumnu sumu (v tom obchode som uz davno nebol, treba sa informovat) - BA na Krížnej 58, Weldshop (zváracia technika), mini ventil stojí 870,- fľaša 540,- ..ihlak si treba zohnat uz niekde inde, ale pasuje tam krasne ten, co si kupoval roman cez netshop (cez 500,- + postovne), marlo ma tu istu zostavu ako ja - len on tam uz ma ten ihlak (komplet cena do 2000,-)
ihlový ventil pre CO2 bombu
www.akva.sk/viewtopic.php?t=460
fotka marlovho setu uz aj s ihlakom
www.akva.sk/viewtopic.php?p=6790#6790
marlo napísal:Ak ma niekto zaujem o znackovy CO2 set moze si ho pozriet a zaroven aj objednat tuUpozornujem su to ceny za ktore niektory postavia komplet akvarium
Autor si vyhradzuje vlastnícke práva na technické riešenie zariadenia
POZOR NESKLADOVAŤ NAD 30 C
zzz napísal: A ked si trosku dobrodruh kup si len tu flasku s tlakovym ventilom daj si na hadicku nejaky skrtiaci ventil a mas to vyriesene
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.