paulovic napísal:Flašu zozenieš za cca 900,- Sk/ 1.5kg, Hastex
redukčný ventil nový na co2 cca 2400,- Sk. Treba skúsiť zohnať starší.
prípadne ihlový ventil 250,- Sk (pôvodne na dohustovanie pneu u MTB)
a funguje.![]()
reaktor si urobíš, prípadne SERA s núteným vodným obehom.
paulovic napísal:redukčný ventil nový na co2 cca 2400,- Sk.
Po telefonickom rozhovore s Vami ,Vám doporučujem redukčný ventil MINIDAVE obj. č.07-613.29 v cene 830 .- Sk s DPH.
technické parametre: vstup .........200 bar , výstup .........max.4 bar , prietok ...........max.10 l /min.
vstupné pripojenie .......G3/4", výstupné pripojenie ..........G3/8" s had. nástavcom priemeru
6 mm ( vieme dodať aj s priemerom 5 alebo 4 mm )
Red. ventil máme bežne na sklade. Môžeme zaslať aj na dobierku poštou.
azet napísal:ad paulovic: daj teda vediet, ze kde sa tieto vecicky daju bez velkej namahy v bratislave zohnat, uz ma prestava bavit mixovat burciak...
vdaka
Maja napísal:Neuveritelne!- to je slovac taka bohata, ze tu padaju cifry 2.000-6.000 bez zachvenia v hlase? Kamosi- to ja radsej zostanem pri drozdi a PET flasi! Z 2/3 urobim sladke rozky detom a 1/3 s lyzickou cukru do PET flase a mam gejzir na tyzden!Ale keby mi "ktosi" gejzir CO2 daroval(alebo Sci-fi: by som ho vyhrala), tak srdecne podakujem a nafotena a vysmiata v reklame na zadnej stranke Akvarium Terarium odusu tvrdim, ze len toto je to prave orechove
.
Maja napísal:Neuveritelne!- to je slovac taka bohata, ze tu padaju cifry 2.000-6.000 bez zachvenia v hlase? Kamosi- to ja radsej zostanem pri drozdi a PET flasi! Z 2/3 urobim sladke rozky detom a 1/3 s lyzickou cukru do PET flase a mam gejzir na tyzden!Ale keby mi "ktosi" gejzir CO2 daroval(alebo Sci-fi: by som ho vyhrala), tak srdecne podakujem a nafotena a vysmiata v reklame na zadnej stranke Akvarium Terarium odusu tvrdim, ze len toto je to prave orechove
.
majko napísal:Maja to je len otazka navratnosti investicie. CO2 z flase je lacnejsie ako kvasnice. Len pociatocne naklady su vyssie.
Ale mozes uviest aj alternativny vypocet, kde su uvedene aj tieto vydavky, aspon sa pobavimejoko napísal:Maja kolko investujes do kvasnic tak za mesiac? Ale nerataj tam kolace pre deti, rohlik pre manzela, babovku pre babku, pre dedka neviem co, nepoznam ho a pod. ako mavas vo zvyku!
No majko to sa mi moc nezda, navratnost po 5 rokoch pri 6000,- nie je navratnost podla mna, to uz aj CO2 system zostarne. Mas to vyratane, aspon zhruba ? Zivotnost ventilov, flase, napln vlase na par mesiacov,...
majko napísal:Inak povedane na 100l avarium potrebujes rocne 1gx365dni=365 g CO2 co stoji asi 18 Sk. Na 1 rok potrebujes 52 burciakov po 200g. To je 10,4 kg cukru to je asi 300Sk.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.