CO2 tam dávam 1 bublinku za 4s to ovplyvňuje PH minimálne asi o 0,2PH, to je len kvôli prachovej riase na sklách aby sa netvorila, akva mam pri okne na juhozápadnej strane, a priame slnko mi doň svieti 2-3h/deň. Mam na vyber alebo jemne bublať a mať čisté skla, alebo nebublať a škrabať skla

CO2 tam dávam približne rovnako. Ani som nezačal hnojiť, to akva som za 3 roky nehnojil vôbec.
Rozdiel je v tom že pred tým som vstupnú vodu upravoval, lebo vstupna voda bola 8,2PH 120 vodivosť 6dH 1KdH do nej som dal 2ml PH- na 20L a to mi vodu upravilo na 6PH 123 vodivosť. Takto sa mi v akva držalo PH kolo 6,3-6,7PH. Na to aby som docielil vyššie PH som začal dávať do akva vodu 7,9PH s 200 vodivosť 11dH 8KdH. Pri výmenách vody mi PH stále podskočilo o par desatín na horu 6,7-6,9-7,1-7,3-7,5-7,8-8,1.
Ráno voda v akva pred zasvietením ma PH 7,8 a večer pred zhasnutím 8,1PH
Ide hlavne o PH podľa toho sa pri PH 6,5 s CO2 tvorí kyselina uhličita H2CO3
A pri PH 8 s CO2 sa tvorí HCO3 Hydrogenuhličitan
Rastliny dokažu pri silnejšom svetle spracovať aj CaCO3 Hydrogenuhličitan vápenatý
Pri získavaní tohto uhlíka na listoch rastlín sa tvorí bieli povlak (vapnik, ktorý mne sa ale netvory). Ma to zaujímaví efekt, že mi tvrdosť vody za par dni padla o viac ako jeden stupeň tvrdosti

Skúsil som aj vysadiť CO2 na týždeň a rastlinky aj tak bublali. Bublinky boli menšie, ale stále to bublalo. Tak že rastlinky proste sa pustili do uhlíka v inej forme HCO3