Ja vyrabam CO2 pomocou kvasnic. Nepouzivam system dvoch nadob. Po zaneseni kamena jednoducho prskrtim hadicku aby sa mi vytvoril pretlak a po uvolneni to tlak precisti.
Viktor napísal:Ako je to s tými kvasnicami? A tie fľaÅ¡e? ÄŒo je ten "BurÄiak"(viem Äo je burÄiak, ale v ako to súvisà s akvaristikou)? Tipujem, že nejde o klaxický nápoj z hrozna.
Viem len to, že to púšťa Co2. Znie to dobre.
Roby napísal:Ahoj vÅ¡etci...
O ihlovom ventile som ani ja nepoÄul (Äo neznamená, že je to nesprávny názov)
Roby napísal:, ale urÄite mnohà poznajú redukÄný ventil, ktorý bežne kúpite v obchode so zváracou technikou (nie je vÅ¡ak veľmi lacný cca. 2500Sk) - je potrebné len vybraÅ¥ ten správny typ - podľa prevádzkového plynu a tlaku. Jednotlivé typy sa lÃÅ¡ia veľkosÅ¥ou a typom závitu pripájacej matice a Å¡kálou tlaku ktorú možnou na výstupe regulovaÅ¥ (samozrejme podľa toho je dimenzovaný sekundárny manometer).
Roby napísal:...ale urÄite mnohà poznajú redukÄný ventil, ktorý bežne kúpite v obchode so zváracou technikou (nie je vÅ¡ak veľmi lacný cca. 2500Sk) - je potrebné len vybraÅ¥ ten správny typ - podľa prevádzkového plynu a tlaku. Jednotlivé typy sa lÃÅ¡ia veľkosÅ¥ou a typom závitu pripájacej matice a Å¡kálou tlaku ktorú možnou na výstupe regulovaÅ¥ (samozrejme podľa toho je dimenzovaný sekundárny manometer).
salik napísal:take jednoduche to nie je Roby, neurob zbytocnu chybu...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.