Drakan napísal:Servus. Bol som na mieste kde plnia hasicaky a chlapik mi povedal ze jediny ktory mi naplni CO2-kou a ktory to vydrzi je tento:
http://xp.akvaclub.com/pages/CIMG3178.htm
Ani praskovy ani vodny ani snehovy hasicak okrem tohto na fotke nie je stavany na ten tlak a hlavne plniace medium. Tiez som bol z toho sklamany pretoze tento hacicak ktory mas ty som mal tiez moznost zohnat. Takze skusit to mozes ale na tvojom mieste by som to neriskoval
Tiez mame doma taku malu kempingovu plynovu bombu tak som chcel pouzit tu, ale zasa mi povedal ze to tak isto nejde.
Inac za tu 6kg bombu co je na fotke pytal chlapik 1000 Sk bez papierov. Tak sa rozhodni
Drakan napísal:Ani praskovy ani vodny ani snehovy hasicak...
Ejo_KE napísal:urcite vsetci poznate malu plynovu bombu na propan butan... z toho by to neslo ?
Ejo_KE napísal:kolko barov ma take co2 po naplneni v 6kg nadobe ?
jojkoba napísal:Neviem ci si niekto dovoli naplnit nadobu na PB CO2, flase na CO2 musia mat pretlakovy ventil a navyse by to bol aj problem naplnit, lebo flase maju ine zavity na kazde medium. Inak naplnenie 6kg flase stoji 80 Sk bez DPH, cize okolo 100korun z blokom.
xitanaf napísal:Na Slovensku je všetko možné, pretože bomba kt. som do dnešného dňa používal nemá žiaden poistný ventil. Dokonca nemá ani hlavný. Na vrchu flaše je iba niečo ako bicyklový ventil na kt. sa priamo naskrutkuje redukčák. Jedná sa o 1kg fľašu max. pretlak 38bar a 390g CO2. Na bombe je napísané, že nie je znovuplnitelná ale od predavača z obchodu WELDSHOP kde ju menia za plnú (40,-) viem, že ju dávajú plniť do HASTEXu.
xitanaf napísal:Tá malá flaša na CO2 mi vydrží asi mesiac. Dávkujem 24h cez reaktor s čerpadlom. Z 0,5l flaše mám urobený počítač bubliniek asi 35-40 bubliniek za minutu.
xitanaf napísal:Ja už 3deň frčím na tomto: http://www.akva.sk/gallery/image_page.php?&image_id=5609
Neviem či si to uvedomuješ ale CO2 vo flaši je v tekutej forme, takže flaša musí vždy stáť. Ak ju položíš riskuješ vytečenie tekuteho co2 do akvarka...
jojkoba napísal:Urcite nevytecie, ved pri znizeni tlaku prechadza do plynneho skupenstva...
majko napísal:jojkoba napísal:Urcite nevytecie, ved pri znizeni tlaku prechadza do plynneho skupenstva...
Lenze pri tom sa extremne meni teplota a zamrzne ti ventil.
xitanaf napísal:Tá malá flaša na CO2 mi vydrží asi mesiac. Dávkujem 24h cez reaktor s čerpadlom. Z 0,5l flaše mám urobený počítač bubliniek asi 35-40 bubliniek za minutu.
Ray napísal:xitanaf napísal:Tá malá flaša na CO2 mi vydrží asi mesiac. Dávkujem 24h cez reaktor s čerpadlom. Z 0,5l flaše mám urobený počítač bubliniek asi 35-40 bubliniek za minutu.
Kde si ju zohnal? Celkom dobra cena aj s tym ihl. ventilom.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.