...CO2 z kvasnic



Akváriové rastliny - hnojivá, co2, pmdd, popis rastlín, pestovanie - starostlivost....

...CO2 z kvasnic

Odoslaťod bionic » 28 Aug 2004 14:55 pm

Mohla by nejaka dobra dusa napisat navod ako vlastne to CO2 z tych kvasnic vyrobit...ako to ma vyzerat a tak...jednoducho co a ako,mam predstavu,mechanizmus mi je jasny ale chcem si byt isty...dakujem
Obrázok používateľa
bionic
 
Príspevky: 34
Obrázky: 4
Založený: 17 Júl 2004 12:21 pm
Bydlisko: Košice

Reklama

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod mirec » 28 Aug 2004 15:53 pm

To tu uz bolo parkrat prebrane.. skus si dat vyhladat CO2 urcite nieco najdes..
Ked je ale uz otvorena nova tema by som sa opytal ktory z vas
pouzivaju 2 flase a ktory to pustaju z jednej priamo do akva.
Myslim ze z jednej sa dost rychlo zanesie lipove drievko :?
Obrázok používateľa
mirec
 
Príspevky: 228
Obrázky: 20
Založený: 08 Nov 2003 13:18 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Spectre » 28 Aug 2004 16:12 pm

bionic napísal:Mohla by nejaka dobra dusa napisat navod ako vlastne to CO2 z tych kvasnic vyrobit...ako to ma vyzerat a tak...jednoducho co a ako,mam predstavu,mechanizmus mi je jasny ale chcem si byt isty...dakujem


Navod je napr. tu:

clanky/co2.php
Obrázok používateľa
Spectre
 
Príspevky: 322
Obrázky: 9
Založený: 13 Sep 2003 18:42 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Maja » 28 Aug 2004 20:18 pm

Aj ked je uz uvedeny navod, tak pre tvoju vacsiu istotu, navod ako to robim ja: PET flasu 1,5-2-2,5 litra, vrchnacik z PET flase, hadicku, ak mas tak skrtidlo na hadicku. Vrchnacik si dam na pevny podklad (nie na koleno alebo dlan :-))a nozom s ostrym hrotom zacnem tocit na jeho hornej strane mimo stredu (lebo v strede je zhrubnuty) a postupne tak "vytocim" dierku :-). Ked je uz taka, ze sa mi cez nu prepcha hadicka, tak tam tu hadicku necham a nanesiem chemopren z oboch stran vrchnacika. Necham to riadne vyschnut. Ked mas skrtidlo, navlecies ho z druhej strany. Potom to dam na vcuc filtra a ten mi sam rozprasi bublinky. Kedze som skrtidlo nemala, tak vecer (kedze v noci rastliny "dychaju" kyslik a "vydychuju" CO2) vzdy odkrutim flasu :-) od vrchnaciku a urobim na hadicke dva uzly (aby mi netahalo vzduch), co je ale absolutne neprakticke to potom rano rozuzlovat :-).
Obrázok používateľa
Maja
 
Príspevky: 705
Obrázky: 44
Založený: 09 Okt 2003 20:19 pm
Bydlisko: Bratislava- Petržalka

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod canart » 28 Aug 2004 23:32 pm

Maja napísal:Kedze som skrtidlo nemala, tak vecer (kedze v noci rastliny "dychaju" kyslik a "vydychuju" CO2) vzdy odkrutim flasu :-) od vrchnaciku a urobim na hadicke dva uzly (aby mi netahalo vzduch), co je ale absolutne neprakticke to potom rano rozuzlovat :-).


A co takto len zalomit hadicku a na zalomenom mieste poistit obycajnym stipcom na pradlo ;) Odskusane. Mozes pouzit stipcov kolko chces.
canart
 
Príspevky: 296
Obrázky: 3
Založený: 26 Jún 2003 09:07 am
Bydlisko: Nitra

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Phantom » 28 Aug 2004 23:59 pm

Planujem podavat CO2 tymto sposobom ale ako prve sa chcem uistit ci dobre planujem:zatial svietim len dvoma ziarivkami ktore maju dokopy vykon 60w co je pomerne na 240lt. akva malo,no ako prve chcem predat kryt(120-40) a dam sklo no kupim atmany do ktorych planujem dat 2 Aqua glo no sun glo co by bolo 160w dokopy myslim si ze to bude stacit,dalej planujem pridavat Pmdd(4ml na 100lt.) to mam priblizne 8ml. a to mi vychadza asi 1ml denne,no nakoniec planujem to co2 a to ako je v navode pisane 20g drozdia a 3lyzice cukru a vlozim to pred vyvod z filtra,24 hodin vzduchujem nebude to vadit co2?No to je asi moj plan tu co som napisal je len moja predstava (nikdy nedaval co2,ani pmdd,ani take silne svetlo-vyvodil som toto z toho z co som tu vsetko precital) takze ak daco alebo mate ine skusenosti tak poraddte.Vopred dik. :wink:
Obrázok používateľa
Phantom
 
Príspevky: 422
Obrázky: 2
Založený: 18 Máj 2004 20:55 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Phantom » 29 Aug 2004 00:05 am

Este ma napadlo pravidelne meriam PH,KH,GH no a teraz este CO2 staci to ci budem musiet merat aj ine latky.
Obrázok používateľa
Phantom
 
Príspevky: 422
Obrázky: 2
Založený: 18 Máj 2004 20:55 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Spectre » 29 Aug 2004 02:03 am

Phantom napísal:Este ma napadlo pravidelne meriam PH,KH,GH no a teraz este CO2 staci to ci budem musiet merat aj ine latky.


S tym meranim to netreba prehanat. Pre rybky je dolezite NO2 hlavne. COckovanie ovplyvnuje PH, takze to merat mozes. Na orientacne meranie CO2 je asi najpraktickejsi dlhodoby test.
Obrázok používateľa
Spectre
 
Príspevky: 322
Obrázky: 9
Založený: 13 Sep 2003 18:42 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Obko » 29 Aug 2004 09:46 am

20g droždia a 3 lyžice cukru (polievkové) sa mi neosvedčili, bublalo mi to moc silno a sotva 3 dni. Teraz to miešam 10g droždia (1/4 kocky) a asi 200g cukru a vydrží mi to do troch týždňov. 8)
Obrázok používateľa
Obko
 
Príspevky: 13
Obrázky: 3
Založený: 03 Júl 2004 12:45 pm
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Phantom » 29 Aug 2004 09:54 am

A este k tomu vzduchovaniu,mozem vzduchovat?
Obrázok používateľa
Phantom
 
Príspevky: 422
Obrázky: 2
Založený: 18 Máj 2004 20:55 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Obko » 29 Aug 2004 10:01 am

Radia nevzduchovať, ani ja nevzduchujem a ak máš hodne rastlín(kôli ním púšťaš CO2) nemalo by rybkám nič chýbať.
Obrázok používateľa
Obko
 
Príspevky: 13
Obrázky: 3
Založený: 03 Júl 2004 12:45 pm
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Phantom » 29 Aug 2004 10:12 am

No tych rastlin nemam tolko ze by bola nadrz husto zarastena,ale napadlo ma ak by som v noci vzduchoval ved vtedy co2 vypnem.
Obrázok používateľa
Phantom
 
Príspevky: 422
Obrázky: 2
Založený: 18 Máj 2004 20:55 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Obko » 29 Aug 2004 10:15 am

To by bolo OK. :)
Obrázok používateľa
Obko
 
Príspevky: 13
Obrázky: 3
Založený: 03 Júl 2004 12:45 pm
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Phantom » 29 Aug 2004 10:21 am

Tak v noci.Dik:)
Obrázok používateľa
Phantom
 
Príspevky: 422
Obrázky: 2
Založený: 18 Máj 2004 20:55 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Maja » 29 Aug 2004 10:24 am

Ja miesam 1/3 sacku suseneho alebo 1/4 cerstveho drozdia a iba 1 polievkovu lyzicu cukru a staci to na tyzden aj viac- vzdy rano flasou potrepem a az tak ju zapojim na hadicku a buble to zo zaciatku ako o zivot a potom cely den pozvolna a to uplne staci.
Phantom- ak mas teraz podla pomeroveho merania pH a celkovej tvrdosti CO2 v norme, tak nepridavaj dalsie. Vzduchovat mozes ak chces, no O2 "vytlaci" z vody CO2 ,(CO2 ma co robit, aby sa vo vode udrzalo a tak sa odporuca nevduchovat a prilis necerit hladinu-to mam z mudrej knizky :-)) tak ti to CO2 trosku klesne.
Presne ako napisal Spectre: NO2 je pre ryby zabijak a tak nesmie stupnut, CO2 ma suvis s pH (cim menej je CO2 tym je pH vyssie) a ked chces kazdy den kuknut kolko mas CO2 je dobry dlhodoby test.
Obrázok používateľa
Maja
 
Príspevky: 705
Obrázky: 44
Založený: 09 Okt 2003 20:19 pm
Bydlisko: Bratislava- Petržalka

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Phantom » 29 Aug 2004 10:33 am

Takze ani cez noc ved cez den rastliny prijimaju co2 no a vnoci o2 tak by im to len pomohlo cez noc ci sa mylim?
Obrázok používateľa
Phantom
 
Príspevky: 422
Obrázky: 2
Založený: 18 Máj 2004 20:55 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Obko » 29 Aug 2004 10:44 am

Phantom máš pravdu, ale ako sám píšeš máš málo rastlín tak ti Maja chcela zrejme naznačiť aby si bol opatrný, môžeš to ľahko prehnať.
Spočiatku si zarob CO2 z menších dávok, sleduj akvárium, sám si časom nájdeš tie správne množstvá :)
Obrázok používateľa
Obko
 
Príspevky: 13
Obrázky: 3
Založený: 03 Júl 2004 12:45 pm
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod affinis » 29 Aug 2004 20:06 pm

Phantom napísal: 2 Aqua glo no sun glo co by bolo 160w dokopy myslim si ze to bude stacit


stacit by to mohlo, ale dal by som tam skor philips, alebo osram...urcite to aj rastlinky viac ocenia...
affinis
 
Príspevky: 212
Obrázky: 6
Založený: 12 Feb 2004 17:48 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Phantom » 29 Aug 2004 20:11 pm

A tipujem ze su lacnejsie.
Obrázok používateľa
Phantom
 
Príspevky: 422
Obrázky: 2
Založený: 18 Máj 2004 20:55 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod affinis » 29 Aug 2004 20:24 pm

Phantom napísal:A tipujem ze su lacnejsie.


existuju aj drahe trubice od philipsu aj osramu, ale ten svteelny vykon je neporovnatelny a tiez spektrum... Aqua glo tusim 900lm a philips a osram 3250-3350 lm pri 36 W teda 120 cm trubiciach... takze nepocitaj len waty ale aj ucinnost svetla
affinis
 
Príspevky: 212
Obrázky: 6
Založený: 12 Feb 2004 17:48 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Phantom » 29 Aug 2004 20:36 pm

Takze bola by dobra kombinacia 2 trubice Osram Lumilux Plus 11 a 2 trubice Osram Blue 67(este neviem ci tam 90 cm alebo 120cm),dostat tieto ziarivky aj v elektro obchodoch?
Obrázok používateľa
Phantom
 
Príspevky: 422
Obrázky: 2
Založený: 18 Máj 2004 20:55 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod affinis » 29 Aug 2004 21:08 pm

Phantom napísal:Takze bola by dobra kombinacia 2 trubice Osram Lumilux Plus 11 a 2 trubice Osram Blue 67(este neviem ci tam 90 cm alebo 120cm),dostat tieto ziarivky aj v elektro obchodoch?


ja sa v osvetleni moc nevyznam...ak mas chut precitaj vsetky prispevky o svetle mozno najdes toho viac, mna zaujimaju iba rastlinkove akvaria tak som vsetky info o svetle sustredil na ne tieto trubice, ak mas rastlinkove akvarium daj tam Philips 865, 950, 965 alebo aj osram robi 950, 965 v dlzke 120 cm tie su aj najlacnejsie aj predradniky na ne zozenies v pohode...
affinis
 
Príspevky: 212
Obrázky: 6
Založený: 12 Feb 2004 17:48 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod Ceco » 30 Aug 2004 08:25 am

Maja napísal:...Vrchnacik si dam na pevny podklad (nie na koleno alebo dlan :-))a nozom s ostrym hrotom zacnem tocit na jeho hornej strane mimo stredu (lebo v strede je zhrubnuty) a postupne tak "vytocim" dierku :-)...


Jednoduchsie je dieru do vrchnaka vypalit klincom rozzeravenym nad plynakom. :idea:
Obrázok používateľa
Ceco
 
Príspevky: 879
Obrázky: 99
Založený: 31 Mar 2003 14:57 pm
Bydlisko: Alžbetin Dvor

Re: ...CO2 z kvasnic

Odoslaťod drda1 » 30 Aug 2004 09:33 am

Ceco, si moj clovek. Ja tiez radsej dieru do umelej hmoty vypalim, ako by som ju vrtal, ci rezal. Je to cistejsie, diera je hladsia - ma zatavene okraje, nie rozstrapkane. Klinec nad plynakom je to najlepsie riesenie. Dobre a rychlo sa s nim daju robit aj vetracie otvory do vselijakych krabiciek ...
Skratka, nech zije klinec, plamen, kombinacky a hlavne LUDSKY DOVTIP !
:)
drda1
 
Príspevky: 150
Obrázky: 1
Založený: 11 Feb 2003 08:29 am
Bydlisko: Banska Bystrica

Ďalšia

Naspäť na Akváriové rastliny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.