Asi ten ,,zázrak,, v podobe trenia bol dosiahnutý - častou výmenou veľkého objemu chladnej vody. Potravu majú viac ako pestrú niekoľko druhov mrazenej, granule, vločky, tablety ako aj čerstvé nitenky.
Z predošlých výterov toho veľa nebolo lebo vo vytieracom akva - som mal ostre dno a naviac sa mi v ňom objavili ploskule, ako aj času bolo na nich menej ako by som chcel. Aj teraz je akvárium zariadené v štýle dno (avšak teraz je to ,,Natali,,), ktoré je osadené rastlinami. Chcel by som totižto nejaký odchov -- ,,ale taký akýsi prirodzenejši,, aj keď poznám už nejaké tie záludnosti tohto štýlu. Niečo málo mladých som síce odchoval no pri počte ikier čo nakládli to predsa bolo dosť málo. Holé akva na výter mi príde akési sterilné. Teraz majú mladé pre seba predsa väčši objem 180l je o dosť viac ako nejakých možno 40 či 50 čo mali predtým. K úspešnému výteru by okrem častej výmeny väčšieho objemu vody (imitácia obdobia dažďov kedy prietok stúpne a voda sa ochladí), mohlo pomôcť ešte ak sa to robí pri poklese barometrického tlaku (čiže zmena počasia), ako aj testovanie vody (základné parametre vody ak sú z verejného vodovodu sa dajú nájsť na stránkach jej dodávateľa). Ja sa tiež chystám testy kúpiť aj keď neviem zatiaľ aké nakoľko by som chcel tento svoj extenzívny chov ,,vyladiť,,- aspoň na 20-30 per. úspešnosť odchovu. Okrem Corydoras sterbai ešte mne čakajú na výter Corydoras trilineatus. No najprv musím ,,nejako zlomiť Corydoras sterbai a až potom prídu na rad oni. Aj keď náčt stojanu na viac nádrží je pripravený - železo naň mám, nejaké nádrže tiež