fešandy sú obe, ale kedysi som mal ešte krajšiu, škoda že sa mi nedožila dlhšie, jedného dňa sa prejedla nitenky a do rána bolo po nej, táto

tá za ňou potiahla dlhšie bohužial tú mi zabil samec, dal som ju do pôrodničky k samcovi do akvária, aby sa vyburcovali k páreniu, ale skočila dovnútra k nemu a než som si to všimol ju zabil. Mne osobne sa páčia aj samci, ale veľmi pekní sú samci ktorí vyzerajú trochu ako samice, tzv plakat- krátkoplutvá forma

k tej teplote, ano máš pravdu, videl som jedno video kde presne to čo píšeš hovoril jeden majitel farmy bojovníc vo vietname, že teplota nie je až tak dôležitá, pokial nie sú veľké výkyvy, ale dôležitá je kvalita vody a dobrá potrava.
K tej kúpe, ano môžeš dokúpiť ďalšiu samicu, na začiatku môže dôjsť k naparovaniu aj k hrýznutiu plutví, ale keď si na seba zvyknú budú v pohode a plutvy dorastú. Dôležité je aby mali dostatok priestoru na utvorenie si svojich území a skrýš. Lepšie sa agresivita rozdelí medzi tri samice, ja som vždy radšej dal do jedného akvária 3 samice než dve, lebo ak je jedna tyranka tak tú druhú bude utláčať, nepustí ju k jedlu a nakoniec môže tá slabšia uhynúť, ak agresivitu rozdelí medzi dve, tak sa stihnú aj najesť, aj si vydýchnu od útlaku. Takže aby som to zhrnul, dá sa mať aj dve, ale lepšie je mať tri. Ďakujem a držím palce