no zhrniem to: dobre a naprd

dobre preto - lebo rotala sa umudrila, ma hmotu, dobre listy, farbu v ramci moznosti svetla. zaujimave je ze nejde do vysky ale toci sa cca 10-15 pod hladinou. ale nedavno (2 tyzdne) som ju dost drasticky preriedil .
takisto pogostemon ma velmi peknu formu - kucerave nezdeformovane velke listy - sice nie sytozeleny ale pekny - teda az na riasy. A anubias nana tradicne vyzenie 2 kompletne listy za 2 tyzdne.
naprd lebo
- akva je v podruci vlaknitej zelenej riasy, zeby som zacal so slamou od JBL ?
- sagitaria po zostrihnuti niekolkych listov zacala uplne vyhnivat - cele ruzice - ale mozno koli zmene vody makka -> tvrda . niektore mlade sa ale drzia, maju zelenu farbu aj hmotu, nie ako tie predosle, ktore boli skoro priehladne. ale snad je to len vymena listov
skusal som aj znizovat a zvysovat mnozstvo jednotlivych prvkov podla tvojho odporucania ale na riasu to nepomohlo. dufal som ze uprava podla redfield ratio KNo3/fosfor tomu pomoze.
Vela KNO3 zvysilo vlaknitu riasu, vela fosforu zase prisadnutu na anubiase a ziadnu reakciu vlaknitej. takze teraz som na kombinacii 1.5ml Kno3, necely 1ml fosfor, 1k2so4. vo vode sa drzi NO3 okolo 10,fosfor rataj testom neviem zmerat. priliatie sposobi riasu ale nevplyva na test. par krat sa mi podarilo trafit pomer tak, ze obden po aplikovani vlaknita riasa sa zacala stracat, ale nezapamatal som si pomer
zelezo davam s managanom lebo pogostemon mal zlte vrcholky - teraz je pomerne ok.
takisto som skusil znizit tvrdost vody riedenim vody z RO 2l + 10l normal tvrda. toto som po 3 tyzdnoch odstavil lebo som nebadal prinos teda okrem toho ze slimakom sa zacali beliet ulity. po vymene vody bez RO vody za par dni sa objavili v priestore krevetky ktore sa dovtedy schovavali, okotilo sa a prezilo nejako vela gupiek. predpokladam ze aj ony prispievaju k udrziavaniu hladiny NO3 okolo 10. Tu mam jednu dilemu - na hladine mam rciciu, ktora ma rada no3, ale zaroven chcem nieco na hladine kde by sa mohli schovat ryby a krevetky.
sucasny stav je taky ze riasy neriesim lebo nemam vela casu. hnojim v rezime 1den 1.5ml Kno3, necely 1ml fosfor, 1k2so4 , 2den 1,5ml feropol + 1/4 tabletky denerle zelezo + 2-3 ml rataj mangan , 3 den 1.5ml Kno3, necely 1ml fosfor, 1k2so4 , 4den 1,5ml feropol . vodu menim 50% za 14 dni.
nerozumiem mojmu CO2. pustam 24hod. z tlak.flase do filtra kde sa to rozbija. z filtra to ide hadickou fi 6mm cca 60cm do rozstrekovacej trubice a z tade to vypusta drobunke bublinky (urcite < 0,5mm) do vody, ktora je smerovana pod 45 st. do akva . prud vody zenie bublinky zhruba do 1/3 - 1/2 akva ku dnu minimalne 20cm, odtial spat hore. 1/3 akva vyzera neustale zaplnena malymi bublinkami CO2 napriek tomu ryby nevykazuju otravu a ph je okolo 7 - 7.3 . ked pridam viacej CO2 jedine co pozorujem je castejsie pustanie bubliniek do filtra a bzucanie z filtra. co sa to nevstrebava ?
asi tolko report.
ak sa stihnem, snad zajtra bude foto.