Dlhsie som premyslal ci tu dat dalsiu temu k novemu akva ktore som zalozil len tak pre nas novy prirastok do rodiny, aby sa mal na co pozerat a mozno to pomoze v spojeni s prirodou, akvaristikou a aby ho to potesilo.
Akva:
Dennerle nano cube 20l
Technika:
Dennerle nano eck filter
Aquael smart leddy 2 - rastlinna verzia
Nano rohovy ohrievac 15w
Hardscape:
Dennerle black diamon strk 1-2mm (to vacsie 15kg balenie)
Dragon stone
Finger wood
Zlepene spolu 4x kamene, 2x male korene lepidlom na akva. Chcel som pouzit filter z cigariet a sekundak ale ak by som to chcel rozobrat bola by to trosku muka, takto ak treba viem dat jeden, dva kamene prec.
Rastliny:
Limnophila vzadu vpravo
Cryptocoryne petchii vzadu vlavo
Bolbitis het. difformis na koreni hore
Anubias nana
Bucephalandri rozne verzie
Niekolko machov na koreni
Vsetko vacsinou azia
Ryby:
Betta
3x clithon slimak
Nejake kotulky
Hnojenie:
Profiplants.cz hnojivove kapsule do dna v zadnej casti
Seachem fluorish advance - raz tyzdenne 5x kvapiek po vymene vody
Svietim 9:00 - 13:00 a 19:00 - 23:00 to je cas kedy aj drobec hore a nechavame ho pred akva sa nan pozerat.
Filter bezi super, jedina moja uprava bola, ze som nepouzil original prilozenu patronu ale na prednu cast som si vystrihol filtracnu vatu a nasledne som vnutro filtra naplnim gulickami Eheim pro ktore som este doma mal. Zatial ideme bez cistenie 3mesiac a ked pozriem filter tak keramika je pekne cista co je zaklad a bordel je na filtracnej vate. Filter je nastaveny na najslabsi prietok aby bojovnica nebola rusena a rampa je nasmerovana na hladinu zo zadu do predu.
Ohrievac dostatocne ohreje vodu na stabilnych 25C co je idealna teplota.
Krmenie:
2x denne rano a vecer vzdy nieco ine Dennerle granule pre bettu, Hikari granule pre bettu, mrazene patentky 2x tyzdenne a 2x tyzdenne ruzovy cyklop.
Vymena vody:
Raz tyzdenne cca 30% vody, nalievam rovno cerstvu z vodovodu s pouzitim kondicionera.
Akva bolo zalozene 8.3.2019
Zatial vsetko funguje bez problemov, obcas nejaky zaby vlas na machu alebo jemna stetinka ktora ide dole prstom, nieco na skle ale celkovo akva prosperuje, rastliny krasne rastu, mam pocit, ze lepsie ako vo velkom (to ide na full prerabku)
Prikladam aj foto, zial len z telefonu a cez tapatalk takze pre plne zobrazenie je potrebne kliknut na fotku a otvorit. Nahadzovanie cez portal je trosku des ale tak co uz.
Ak ma niekto nejake otazky kludne piste rad odpoviem. Nejako som to ani neplanoval ale tak chcel som bettu von zo spolocenskeho a maly drobec si pozeranie na bojovnicu uziva lebo je na tv skrinke, spolu ju krmime a pozera ked ho cistim takze si to uziva rovnako ako ja ked to so mnou robil moj otec

Hardscape
Po zalozeni
Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk