candino napísal:zdravím, nechcem zakladať novú tému....
Ekvivalent k tomuto osvetleniu by mal byť Aquael decolight 9 resp 11 W, ktorý sa predáva v sete Aquael.
Niekedy teraz by sa malo toto svetlo predávať aj ako sólo, má niekto skúsenosti s týmto osvetlením? Je to jednorazové svetlo? ja mám na 22 L aqua dve svetlá po 8 W / 830 a 840 /, ale nejako to nie je to orechové...
candino napísal:no v podstate súhlas, samozrejme v miničku sa dá lepšie pestovať trebárs HC, blyxa a pod. Ale zase svetlo dennerle cca 33 € /11 W / a keď potrebujem dva, je to položka, preto som tu položil tú otázku...inak svetlo Aquael má 2 roky záruku a vraj 10000 hod, čo je svietivosť pri 10 hod dennom cykle cca 2, 7 roka.....tak neviem
candino napísal:no v podstate súhlas, samozrejme v miničku sa dá lepšie pestovať trebárs HC, blyxa a pod. Ale zase svetlo dennerle cca 33 € /11 W / a keď potrebujem dva, je to položka, preto som tu položil tú otázku...inak svetlo Aquael má 2 roky záruku a vraj 10000 hod, čo je svietivosť pri 10 hod dennom cykle cca 2, 7 roka.....tak neviem
candino napísal:tak určite, nemám rád dočasné riešenia a tiež aby to nejako vyzeralo......
tak pošli foto, ako u teba vyzerá miničko ...
Giftzahn napísal:candino napísal:zdravím, nechcem zakladať novú tému....
Ekvivalent k tomuto osvetleniu by mal byť Aquael decolight 9 resp 11 W, ktorý sa predáva v sete Aquael.
Niekedy teraz by sa malo toto svetlo predávať aj ako sólo, má niekto skúsenosti s týmto osvetlením? Je to jednorazové svetlo? ja mám na 22 L aqua dve svetlá po 8 W / 830 a 840 /, ale nejako to nie je to orechové...
njn, ako pises predava sa tu na Slovensku iba v kompletnom sete od Aquaelu ... jedina moznost je asi objednat si ho priamo s fy.Aquael ... http://www.aquael.pl ... pravdu povediac kvalitu Dennerle Nano Light ani z daleka nedosahuje ... co sa tyka samotnej ziarivky maju v ponuke bud 9W alebo 11W detto ako Dennerle ... na rozdiel od Dennerle Nano Light tam nie je 6500K ziarivka ale nieco smerom k 10.000K cize svetlo je studensie ...![]()
@ Aquael Set: sam mam Aquael 20L set ... co sa tyka samotneho akvarka, krycieho skla je to ok .... filter zo setu je max. dobry na prevalcovanie vody v akva .... filtracna hmota je mala, nedodava sa k nemu rozstrekovacia rampa - kus umelej hmoty na jednej stane uzavrety s nejakymi tymi dierkami by bodol v dodavke... na druhej strane ma filtrik aj "regulaciu", ohrievac je plastovy - co je fajn nerozbije sa tak lahko ako skleneny ... avsak bez termostatu
... pozor na "rybiu a krevetkovu polievku"
podla mna je uplne zbytocny, ale je v sete cize budiz a samozrejme svetlo .... 11W podla mna uplne nedostacujuce pre 20L set ... teda pokial chce clovek mat v akva aj nejaku tu narocnejsiu rastlinku (cize pouzivam 2 x Dennerle Nano Light 11W) .... plus ak ziarivka odide, vyrobca nikde neponuka nahradnu tak ako je to napr. pri Dennerle
![]()
cize ak by som mal volbu medzi osvetlenim Dennerle a Aquael urcite Dennerle
pigie napísal:Mozem blbu otazku? Tieto svetla su rovnako kvalitne aj po rokoch pouzivania? Nestracaju casom istu cast spektra?
azet napísal:este osobna skusenost s touto lampou: casom sa bez varovania zlomi ten priesvitny drziak, ktory sa nastokne na sklo - z troch lamp uz dve odisli. pozor na vec a radsej mat pod lampou vzdy krycie sklo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.