Menší update:
Trošku sa trápim so staghornom (teda mýslím, že je to on (viď foto...)

), ale nič hrozné, staghorn je ževraj pri malom množstve uhlíka vo vo vode resp. málo co2 a silnom svetle, tak uberiem svetlo a pridám co2, uvidíme čo mrška povie. Ale žiadne extra množstvá, žiaden stres, poddá sa ako každá iná

... Hnojím denne 4ml K, tento týždeň som začal 4ml PMDD + Fe, a ešte prihnojujem NPK + EasyCarbo. Kemene začínajú pekne chytať bronz, čo nie je na škodu, hnedej riase ale prorokujem koniec spolu s príchodom otíkov...
Osadenstvo zatiaľ len 5 ks Trigonostigma hengeli z minulého akva, tento týždeň pravdepodobne pribudnú otíci po dvoch várkach. Celková osadká zatiaľ plánovaná je cca 20ks Trigonostigma hengeli, cca 20ks Trigonostigma espei, 15ks Otíkov a pripadne ešte nejaký minipancierničkovia, alebo ak ma niečo osloví... + tucty mojich obľúbených malých 10-nohých bezstavovcov
Svietim cca 7 hod denne, zatial sa velmi nehýbe len Rotala, ale dám tomu ešte čas.
Niekedy tento týžden ešte dosadím Eleocharis sp. mini, ktorý má prísť.
A ešte ďakujem všetkým za rady a ochotu s akou mi radia, uvedomujem si, že bez vás, a tohoto fóra, by som nemal doma také pekné akva ktoré robí radosť mne aj celej rodine.