Nooo, ďakujem, potešilo, že ste sa ozvali...
Zajtra porobím foto, a mám aj niečo iné, ako bonus na posúdenie... Ale keď už sme pri tom, Vincent, aj ty by si nás už mohol informovať o progresse

... Momentálne len také zhrnutie a otázka navrch:
Ph - 7.3
Kh - 12,8
Gh - 12
PO4 - 0,25 ppm
NO3 - ca 7 ppm
NO2 - 0 ppm
Rastlinky rastú pekne, až na tú Rotalu

... Predvčerom som ju pokosil, ale akosi... neviem. Niektoré stonky idú aj dočervena (po znížení dávok KNO3), ale rastie hrooozne pomaly. Ja by som čakal, že dá kľudne aj 10cm za týždeň, ale akosi ide tak max. 5cm/týžden. Je to normálne? Čakám kým sa zahustí, aby to konečne bolo ono. Pravdou ale je, že ešte stále neco-čkujem z flase, lebo som ešte nezohnal, ale na tom sa pracuje, tak uvidíme čo potom. Spolu s Co2 plánujem pridať aj svetielko (teraz mám kvoli riasam znížené len na 2x39w). Hnojím PMDD mixíkom z vlastnej dielne, staghorn som naučil móresom, len tá zelená vláknitá... Ale v únosnej miere. Takže bežné starosti, no big problem.
Akvo prešlo od poslednej aktualizácie viacerími zmenami, A. reineckii išla preč, skrátka sa mi nehodila do layoutu. Dosadený Eleocharis acicularis mini, ten ide pomaly, ale pekne aj pri 2x39w, tiež som priviazal namrte machov (christmas moss, weeping moss, stringy moss, creeping moss...), s čím súvisí aj moja otázka. Keď strihám machy (niekedy aj raz týždenne, čo im prospieva), tak tie kúsočky neplávajú...a hrozne zle sa to zbiera...

Jediné, čo ako-tak funguje, je držať v jednej ruke nožnice a v druhej hadicu, ale to nie je najpraktickejšie...Má niekto nejaký dobrý patent?
Druhá vec je mastná hladina, možno je to tým, že akva je open-top, a padá doň prach... Ale i tak... možno skúsim skimmer, ale (citujem jeden Lokiho starší príspevok) ak má niekto návod na riešenie, tak kráľovstvo za to riešenie a koňa k tomu
Osádka:
5ks O. affinis,
5ks T. hengeli,
19ks Hyphessobrycon flammeus, ale len dočasne, i tak sa sem veľmi nehodia...
Technika:
Jediné čo by som vytkol technike je sila Eheimu 2213...Bez tej rampy je to slabotaaa. Plánujem časom vymeniť za svoj obľúbený Tetratec...
Ale inak som vlastne spokojný, už začínam pomaličky pokukovať po ďaľšom projekte

Dávam tomu ešte mesiac a potom konečne príde ten pocit, sen každého akvaristu, ten pocit keď si sadnete po výmene vody a poviete si: "Ejha, ale fajnové je to. Som spokojný

." a to je pocit za všetky drobné. Takže držte palce, a kľudne komentujte akékoľvek pripomienky sú vítané.