rád by som v tejto téme predstavil svoj nový projekt, 202ku. Prv ale než začnem, by som rád poďakoval všetkým ľudom na fóre, za ich trpezlivosť a rady, bez vás by som nebol tu a nepísal toto. Ešte som ale iba začiatčník v tomto našom krásnom hobby, tak prosím, majte strpenie

Akvárium: 100x45x45, 10mm float, bez výstuh, tak hádam vydrží.
Objem: 202,5l
Filtrácia: 1x TetraTec EX 700 a 1x (pravdepodobne) Eheim 2213, rozhodol som sa pre dva filtre z dôvodu, že v prípade poruchy jedného mám zálohu, stačí čistiť na striedačku a nezabijem si baktérie... Prvý má 700l/h, druhý tuším 440l/h teda myslím že som to trochu predimenzoval, keď si ešte predstavím prúd z dvoch filtrov. Rozhodol som sa pre Eheim a TetraTec, aby som si obe značky vyškúšal a vedel porovnať...
Ohrev: ešte treba zohnať ale asi 2x100w.
Svetlo: Nakoniec nebudem špekulovať s LED-kami, a pôjde tam asi 4x39w T5 závesné, na dva okruhy (2 a 2), nech rastú aj kobercovky

Skrinka: Tu vás prosím o radu. Neviem z čoho, a ako vystužiť. Hlavne sa bojím, nech to tých cez 200kg unesie.
CO2: plánovaná 2kg
Substrát: JBL Nano Florapo, čo mi ostal, a JBL Aquabasis plus 5l, a možno ešte 2l Tropica PGS a na to pôjde cca 30kg JBL Sansibar Black.
Flóra: Predpoklad zatiaľ: Microsoricum-viac druhov ako narrow..., Anubias nana, Machy (flame, java, X-mass), Boilbitis, Cryptocoriny-rôzne druhy, UG, Eleocharis sp. mini, acicularis...
Deko: Kopa menších, väčších fingerwoodov a driftwoodov, bridlica, lávovékamene
Fauna: Zatiaľ len predpoklad, je to ešte ďaľeko, ale asi 40ks Razbora hengeli, 10ks otíkov, 8ks nejakých mini pancierničkov, asi 6ks CPO a veľa, veľa krevetiek (Cherry, Blue pearl, Sakura, CRS) tie krevety už mám.
Zatiaľ toľo moje sladké predstavy, prosím, poraďťe, čo a ako.