Rastlinky som sa snažila kúpiť rýchlorastúce a nenáročné na vodu aj na svetlo. Mám Egeria densa, Vallisneria australis, Hygrophilla corymbosa, Cryptocoryne wendtii, Anubias barteri var. nana gold, Aponogeton madagascariensis. O poslednej menovanej som sa doma dočítala, že nieje až tak nenáročná ale zatiaľ sa jej darí. Plánujem ešte pár rastliniek dokúpiť. Bála som sa nasadiť všetko naraz že to vyhynie

Koreň v akvárku zatiaľ pláva tak som ho zaťažila hrnčekom

Mám aj prvého obyvateľa slimáčika ktorý sa prepašoval na niektorej rastline, myslím, že to bude Levatka ostrá.
Filter mám claro 1000 viem, že to nieje bohviečo chystám sa kúpiť niečo lepšie ale rada vy som využila tento aspoň prvý mesiac alebo 2. Nastavila som ho aby robil čo najmenší prúd ale pritom čeril hladinu.
Osvetlenie je LED a set aj obsahoval ohrievacie teliesko ktoré som nastavila na 23°C.
Svietim zatiaľ cca 6 hodín denne ale chcem predlžovať na 10.
Pri zakladaní som tam dala chémiu ktorú mi poradili konkrétne sera aquatan, sera bio nitrivec a tekuté CO2.
Otázky:
1 Tú chémiu na viazanie chlóru a tažkých kovov a nitrifikačné baktérie bude potrebné dopĺňať každý týždeň pri výmene 1/3 vody?
2 Kedy prvý krát vyčistiť filter? (viem že v akvárkovej vode)
3 Je potrebné CO2 každý týždeň pre rastliny?
4 Aké rybičky by ste navrhovali? Viem, že by som chcela niečo drobné neonky + niečo. Ako by ste to nakombinovali aj s počtom kusov?
Ďakujem zatiaľ za všetky postrehy rada sa priučím aby mi akvárium fungovalo ako má