rastlinky:
Bacopa Caroliniana
Lobelia Cardinalis Mini
Ludwigia Repens
Ludwigia Repens Rubin
Rotala Rotundifolia
Micranthemum
Hygrophila Siamensis
Vallisneria Spiralis
Egeria Densa
Ceratophyllum Demersum
Anubias
Echinodorus Ozelot Red
Cryptocoryne Wendtii Mi Oya
rybky:
3x Skalár
3x Cichlidka Ramirezová
3x Bojovnica
12x Gupka
6x Neonka
5x Mrenka Dúhová
7x Panciernik
3x Otík
a slimáky:
5x väčšia Ampullaria Hnedá
4x menšia Ampullaria Žltá
5x Neritina Zebra
Na začiatku som používal dočasne osvetlenie z LED pásikov a nedávno som si kúpil nové osvetlenie CHIHIROS A601.
Momentálne svietim od 9:00 do 13:00 hod. a od 16:00 do 22:00 hod. Spolu to je 10 hod. Má celkovo 7 stupňov nastavenia intenzity. Ja to mávam nastavené väčšinou na 4 stupni, niekedy na chvíľku dám aj viac a niekedy aj menej.
Filter mám HAGEN Fluval U2, nastavený na horné prúdenie
Používam aj ohrievač vody a teplotu mám nastavenú na 24 stupňov.
Od založenia stále používam hnojivo INVITAL FEROX COMPLETE 500ml - 3x za týždeň 5ml (lebo ho chcem celé minúť a viem, že od druhého mesiaca som mal prejsť na INVITAL FEROX NPK COMPLETE 500ml) a o niečo neskôr od založenia akvária som začal používať aj tekutý uhlík HS Aqua Flora Carbo 350 ml - 1x za týždeň 10ml.
Chcem, ale prejsť na hnojivo Seachem Flourish a tekutý uhlík Seachem Flourish Excel, a náplň do filtra chcem dať Seachem Matrix, a hnojivo do dna JBL Kugeln 7+13
Od včera 16.3.2018 používam aj "CO2 do akvária pomocou sódy bikarbóny a kyseliny citrónovej" - mám to nastavené na 1 bublinku za 1 sekundu - a farbu mi ukazovalo v Drop Checkry žltú, tak som znížil dávkovanie CO2 na 15 bubliniek za 30 sekúnd a zapol na chvíľku okysličovač, a zvýšil som aj čerenie hladiny vody pomocou filtra - uvidím čo mi bude ukazovať Drop Checker pri zníženom dávkovaní CO2 a pri vypnutom okysličovači.
Krmivo používam Tetra Rubin a TetraPro Colour.
Aký máte názor, čo by ste mi poradili, čo mám vylepšiť atď.
Ďakujem Vám veľmi pekne za pomoc.