Ahojte všetci.
Môj sen sa stáva skutočnosťou.
Založil som 200l akvárium, ktoré som si dal zlepiť v Poprade (vavakva.sk). Problém bol, ale kam ho v byte umiestniť.
Jediným rozumným riešením sa mi zdalo vystužiť komodu železnou konštrukciou.

Pozváraný železný rám, na ktorý som našruboval 7 rúrok. Na ne som pomocou šrúb nasadil rovnaký rám. Celú konštrukciu som zakamufloval do komody. Takže komoda hotová.
Medzitým došlo zlepené akvárium z 8mm skla. Nalepil som čiernu fóliu na pozadie.

Ako dno som zvolil Profi Soil od Rataja. Po prečítaní pár tém na tomto fóre som si bol vedomí, že nejaký kopec s týmto ľahkým materiálom spravím ťažko.

Hneď, ako som dolieval vodu všetko sa to borilo.
Kamene som zvolil Dragon Stone, ktore sa mi veľmi páčia.

Musel som ich ale niečím podložiť, aby udržali váhu kameňov. Dal som pod ne plastové kolieska (také výlisky). Funkciu spĺňajú.

A konečne došli rastlinky. Je to,, Rastlinný set 150 Amazonie,, zo stránky akvarium Pavel Růžička - SK.
2x Samolus valerandii
1x Hydrocleis nymphoides
2x Hemianthus callitrichoides
1x Ludwigia repens
1x Echinodorus quadrcostatus
1x Echinodorus Rubin narrow leaf
2x Echinodorus bleherae
1x Alternanthera bettzickiana
2x Alternanthera lilacina
2x Bacopa monniera
1x Cabomba aquatica
2x Egeria najas

Do Profi Soilu sa nesadí až tak zle. Chce to len trpezlivost.

Filter som zvolil Tetra Tec 800 Plus. Možno sa mýlim, ale myslim, že postačí na toto akvárium, v ktorom je (32 litrov Profi Soilu a asi za 15 litrové vedro kameňov + cca 5 litrov tých plastových podložiek pod kameňmi) asi max. 140 litrov vody.

Svetlo Chihiros LED A serie 90-110 cm 55W A901 trčí niekde v sklade na neakej hranici už 2-3 týždne, takže to teraz osvetluje provizórne 6w led svetlo z Aliexpresu.Je pravda, že sa to odzrkadluje na rastlinách, ktoré chladnú.

Zatial nehnojím, výmena vody prvé 3 týždne každý 2-3 deň asi 50l. 4 týždeň budem meniť každý 5 deň a 5-6 týždeň každý 7 deň.
CO2 plánujem s ph kontroler + mag. ventil + 2kg fľaša. Ale až našetrím nejaké tie euríčka lebo ma to teraz vycucalo

Filter som naočkoval vyžmýkaním filtra z minička a prial aj Sera Nitrivec.
Takto funguje 2 týždeň.

Budem rád, za každý navrh na vylepšenie, postrehy ale aj kritiku.
Odoslané z D6603 pomocou Tapatalku