Milan666 napísal:Dobré a pekné, svietiť stačí cca 10 hod. a robíš perfektné fotky
Milan666 napísal:CO2 si prestal pridávať, hnojíš PMDD, teda pridávaš, máš dostačujúce svetlo. No a to je pre riasu dobrý štart, rastlinky bez CO2 s optimálným osvetlením nestihnú spotrebovať živiny.
PEHAC11 napísal:Milan666 napísal:CO2 si prestal pridávať, hnojíš PMDD, teda pridávaš, máš dostačujúce svetlo. No a to je pre riasu dobrý štart, rastlinky bez CO2 s optimálným osvetlením nestihnú spotrebovať živiny.
Takto. Na vysvetlenie .Ja som mal pusteny burciak + som pridaval PMDD + svetlo 12hod objavila sa riasa.Jedine ze by boli tieto veliciny v nepomere.Preto chcem vyskusat a vlastne uz som zacal,odst.burciak,nepridavam hnojivo,aj ked je to podla niektorych blbost.Dnes odkalim zatemnim necham pustenu len filtraciu a v piatok nabehnem s tym ze znova odkalim pustim burciak pridam PMDD a prisvietim 10hod s jednou prestavkou.Alebo sa poksit najst spravny pomer medzi burciakom svietenim a hnojivom.Viete niekedy cim viac clovek precita tym je mozno viac zmateny pretoze nejestvuje na to rovnaky nazor a je umenie rozpoznat co v danom pripade aplikovat.S uctou PEHAC
peter-trnava napísal:PEHAC11 napísal:Milan666 napísal:CO2 si prestal pridávať, hnojíš PMDD, teda pridávaš, máš dostačujúce svetlo. No a to je pre riasu dobrý štart, rastlinky bez CO2 s optimálným osvetlením nestihnú spotrebovať živiny.
Takto. Na vysvetlenie .Ja som mal pusteny burciak + som pridaval PMDD + svetlo 12hod objavila sa riasa.Jedine ze by boli tieto veliciny v nepomere.Preto chcem vyskusat a vlastne uz som zacal,odst.burciak,nepridavam hnojivo,aj ked je to podla niektorych blbost.Dnes odkalim zatemnim necham pustenu len filtraciu a v piatok nabehnem s tym ze znova odkalim pustim burciak pridam PMDD a prisvietim 10hod s jednou prestavkou.Alebo sa poksit najst spravny pomer medzi burciakom svietenim a hnojivom.Viete niekedy cim viac clovek precita tym je mozno viac zmateny pretoze nejestvuje na to rovnaky nazor a je umenie rozpoznat co v danom pripade aplikovat.S uctou PEHAC
Zakladna pravda je ze riasu nevyhladovies ale rasliny ano, oslabis ich a bude to mat este horsi efekt. Ked zatemnis tak nebude prebiehat fotosynteza, ziviny sa budu v akva dromadit co je ideal pre riasu.
Milan666 napísal:Robíš to zložitejším ako to v skutočnosti je, takže jednoducho. Nezatemňuj, skráť dobu svietenia, daj niejakú hodinovú pauzu v strede a zoštartuj burčiak. Riasy sa až tak neobávaj, príde tak, či tak a aspoň nabereš skúsenosti. Riasa patrí k vode a k prírode
Milan666 napísal:Tak isto mám aj ja akurát večer do 22:00
Milan666 napísal:Pokiaľ nemáš kvalitné testy vody, tak musíš podľa návodu
Milan666 napísal:Prvé dva, ja už nepoužívam
Milan666 napísal:Zastav! Ups! Zle si ma pochopil, z testov si vyber z tých prvých dvoch, nie ten tretí!
Testy ja už nepoužívam, žiadné, iba naozaj občas
Milan666 napísal:Chcelo by to foto s vyšším rozlíšením
ASUSKO napísal:Milan666
to preto lebo on neupravuje foto pred vlozenim na forum ... vecsie rozlisenie neuvidis ( asi ma nastavenu danu hodnotu fotky na fotaku - preto sa jeho prispevok neda este zvecsit )
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.