Rozmery akvária sú 50x25x30 = 37L po pridaní substrátov a dekoracií počítam s čistým objemom 27L.
Ako výživný substrát som zvolil Tropica Plant Growth Substrate 2L pod ktorý dám osmocote. Na vrch príde buď JBL manado alebo čierny štrk oba substráty máju svoje pre aj proti.
Osvetlenie bude 18w Blau osvetlenie.
Filter Eheim classic 2211.
Co2 budem dodavat cez easy carbo, a možno skúsim burčiak no mám z neho trochu obavu kôli kolísaniu pH.
Rastliny vyberiem klasicke kobercove emerzy takže určite HC,MM, glossostigma, staurogyne, eleocharis, zo stonkovych nejaku rotalu popripade niektoru z ludwigii a didiplis.
Z fauny asi najskor len nejake krevetky porarasky, a velmi sa mi zapacili Nannostomus mortenthaleri no neviem ci im toto akva nebude primale, asi od nich upustim.
Po nasadení rastlín necham akva na sucho 6-8 tyzdnov aby sa rastliny pekne rozrastli a vytvorili si dostatocny korenovy system. Po tejto dobe odoberiem zo zabehnuteho filtra ktory je v 300L akvariu par valcekov siporaxu a vlozim ho do novozalozeneho aby nábeh bakterii bol rychlejsí, Taktiež akva zalejem už zabehnutou vodou z tejto 300L nádrže.