patizon napísal:stavím sa že to má súvis z nadbytkom po4,skus ten fosfor zmerať z dna:
https://www.rostlinna-akvaria.cz/jak-hn ... m-soil-175
Odoslané z Redmi 4 pomocou Tapatalku
patizon napísal:stavím sa že to má súvis z nadbytkom po4,skus ten fosfor zmerať z dna:
https://www.rostlinna-akvaria.cz/jak-hn ... m-soil-175
misco napísal:Este som si vsimol ze na niektorych miestach sa riasa pocase vytvori znova a v substrate vidim take ciastocky niecoho. Neviem ci ide o kal, alebo v substrate rastie riasa ktora potom vyrasi cez rastliny na povrch. Stretol sa s tym niekto?
snajprik napísal:Commik to chce ešte veľa čítať....To čo píšeš platí pre filtre a nitrifikažne baktérie, tie spotrebovávajú kyslík pri ich premene. Rýpať špilkou do dna v ktorom je koberček je riadna ptakovina
snajprik napísal:Commik to chce ešte veľa čítať, najlepší filter sú prosperujúce rastliny, lebo tie rovno dusitany i dusičnany odoberajú ako potravu s vody. To čo píšeš platí pre filtre a nitrifikažne baktérie, tie spotrebovávajú kyslík pri ich premene. Rýpať špilkou do dna v ktorom je koberček je riadna ptakovina
snajprik napísal:Ako u cichlid ryjem do pieskového dna často, kvôli tomu čo píšeš, ale u týchto koberčekov by som to neskúšal, majú jemne korienky ktoré sa s týchto kuličiek ľahko vytiahnu, zasadiť ich naspať je riadna piplačka.
Korienky koberčekov keď sa dostanú do substratu si ľahko poriadia s detritom i bublinkami.
Neviem o tom žeby niekto výživové dno s koberčekmi prerýval. Ja zase viem že do výživového dna sa nebabre
PS: Ale určite v tom miscovi nebránim ale ideálne by bolo keby urobil fotku pred i po, pre začínajúcich akvaristov ako to vyzerá a čo sa stane keď prerýpeš výživové dno na ktorom rastu koberčeky.
Nech to dopadne akokoľvek, výsledok bude určite zaujimavi![]()
commik napísal:Ozaj to hnede dole v subtrate je asi normalne, pretoze tvoj substrat sarozpadava, pretoze nie je vypaleny, ale je to len zgranulavana zem.
commik napísal:Dalo by sa s tym suhlasiť, živiny ti nesmu padnut na nulu. Ale pri prehnojenom akvariu je chvilu zotrvacnost živin aj po vymenach vody. Substrát ma schopnosť do seba absorbovať živiny. Treba pri takýchto zásahoch merať a merať. Kým si nenájdeš rovnováhu. Myslím, že tvoj substrát dokáže zastúpiť fosfor a NO3. Takže treba hlavne merať železo a draslik.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.