Giftzahn napísal:njn, akurat mi pristal NewsLetter od fy.Rataj ... cize od dnes je mozne zakupit aj "Ratajovsku variantu" EC ... za ocividne lepsi / lacnejsi peniaz ako EC a SFE ... 500ml za 8,80 EUR ....

Temu som otvoril po dlhsej dobe a neda mi nereagovat na tento pripravok. Davnejsie ma na Ratajovsky CO2 vital natiahol jeden predajca na burze (a vsetci ho pozname

). Nechal som sa zlakat cenou. Minul som asi 1L a jediny efekt to ma pri poriadnom predavkovani a aplikacii priamo na riasu (alebo do machu

).
Tieto pripravky pouzivam iba velmi sporadicky. V minulosti som pouzival Easy Carbo a asi pri tom aj ostanem. Je ovela silnejsie. Dokonca aj pri priamej aplikacii na riasu je vidiet rozdiel. Po aplikacii EC stetinkova riasa do druheho dna zosivla do bleducko-siva. Ked to iste spravim s CO2 vital, tak tento proces trva niekolko dni a iba zbledne.
Aplikaciou EC do vodneho stlpca som sa davnejsie zbavil v mojom prvom minicku velkeho mnozstva rias. Po rovnakom pouziti CO2 vital som v akvarium nespozoroval ziadnu zmenu. Toto ale nemam ako merat, takze z aplikacie do vodneho stlpca by som nechcel robit zavery.
EC je číre s jemným nádychom ružovej, CO2 vital je úplne číry. "Voňajú" rovnako

.
Ked uvazim cenovy rozdiel medzi EC a CO2 vital, tak EC je urcite vyhodnejsie, resp. je to silnejsi koncentrat rovnakej látky za velmi podobny peniaz.