Dusky napísal:jaj tak to nie, ruky od toho prec, potom mi radsej staci co2 z burcaku
njn, bat sa rozhodne nemusis ... akurat prislusny respekt je treba mat a samozrejme ze musim aj vediet s cim vlastne robim a co s tym robim

Dusky napísal:jaj tak to nie, ruky od toho prec, potom mi radsej staci co2 z burcaku
Giftzahn napísal: hmm...skus http://www.centralchem.sk ... oblubeny to dodavatel "fajnovych" chemikalii .... ale ako som pisal je to toxicke svinstvo a otazka je ci ti to vobec dodaju a za kolko ... ale za opytanie nic nedas
Giftzahn napísal:njn, dobra sprava je ze centralchem mi ich preda... teda nie vsetko co ma skladom ale jednotlive zlozky ktore su napr. v pmdd ano ... u toho KNO3 si vsak s velkou prevdepodobnostou asi vyziadaju OP
Ifco napísal:Giftzahn napísal:njn, dobra sprava je ze centralchem mi ich preda... teda nie vsetko co ma skladom ale jednotlive zlozky ktore su napr. v pmdd ano ... u toho KNO3 si vsak s velkou prevdepodobnostou asi vyziadaju OP
Tiez som kupoval v centralcheme a ziaden problem. Nic odomna nechceli,... iba zaplatit
triscene napísal:ja davam na 110 litrov (samozrejme hrubeho..mozno realne je tam pod 100l) 2ml denne, odrazilo sa to na HC ktore pekne podrastlo az som ho musel zastrihnutzvysok rastie asi standardne. riasy ma to nejako nezbavuje, skusim zvysit davku na 3ml.
Sunkafit napísal:do 20l dávam 1ml......tak do 100l sa mi zdá 3 ml málo preto sa pýtamnechcem to otroviť celé
Vlado21 napísal:Ja som kedysi pouzival Excel od Seachemu, co je zlozenim asi dost podobne EC, len menej koncentrovane. Uz pri 10 ml / 100l (podla navodu davkovanie 5 ml / 40l) mi zacali zhadzovat listy cryptocoryny, pre ktore to bola asi silna zmena parametrov vody, aj ryby boli nejake vyplasene, nespravali sa standardne (uhyn som tusim nemal). U EC by som zvolil fakt len "mikro-davkovanie" (podla navodu 1 ml / 50l ?), aby nedoslo k "nehode" s nutnou naslednou komplet vymenou vody. Periodicita hnojenia by zavisela od toho ako by na hnojivo reagovali rastliny a zivocichy v akva.
Vlado21 napísal:a aky druh to bol? U mna su to affinisky. Nastastie sa z toho casom dostali. Mozno to bola suhra nahod a Excel je v tom nevinne, ale ja po mojej skusenosti radsej zostavam u klasickeho hnojiva (od Rataja) + CO2, s ktorym sa mi uz podarilo zachranit Hygrophilu polyspermu a afinisky tiez pomaly dorastaju (niektore su pekne ladene do cervena) a pomer vykon/cena mi vyhovuje...
Ked uz experimentovat s EC/XLS, odporucam zacat s min. davkou a pridavat pomaly az podla reakcii akva...
Vlado21 napísal:Ja som kedysi pouzival Excel od Seachemu, co je zlozenim asi dost podobne EC, len menej koncentrovane. Uz pri 10 ml / 100l (podla navodu davkovanie 5 ml / 40l) mi zacali zhadzovat listy cryptocoryny, pre ktore to bola asi silna zmena parametrov vody, aj ryby boli nejake vyplasene, nespravali sa standardne (uhyn som tusim nemal). U EC by som zvolil fakt len "mikro-davkovanie" (podla navodu 1 ml / 50l ?), aby nedoslo k "nehode" s nutnou naslednou komplet vymenou vody. Periodicita hnojenia by zavisela od toho ako by na hnojivo reagovali rastliny a zivocichy v akva.
Vlado21 napísal:nj, ale v akej periodicite potom davkovat EC a ako casto menit tych "nad 40%" ? Ja napr. menim 20% (zo 100l) raz mesacne. Ako by som mal pri tomto rezime davkovat EC? Som si viac-menej isty, ze ta 5ml supa na uvod by prave moje affinisky odrovnala...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.