eheim 2213



Ak mate doma výrobok o ktorom chcete napísať recenziu

eheim 2213

Odoslaťod azet » 11 Jún 2009 17:07 pm

dovolte kratku recenziu na klasiku v akvaristike,eheim 2213.

bez debaty doporucujem kupit drahsi komplet, ktory obnasa filtracne media a sadu ventilov. v sade sa teda nachadzaju sulceky, gulicky a oddelovacie molitanove a vatove podlozky. pre jednoduchost prosim o odpustenie, ked tu neuvadzam ich presne marektingove nazvy.

osobne som co sa tyka medii zrejme tazky konzervatista a pri vacsine predoslych instalacii som pouzival skor molitan, sietky a vatu ako media. nemyslim, ze by spominane sulceky a gulicky poskytovali tolko vyhod, ale budiz. skusenost je, ze aj tieto media funguju fajn, aj ked velku cast necistot prepustaju a dochadza k rychlejsiemu upchavaniu oddelovacich podloziek z molitanu a vaty.

instalacia eheimu je jednoducha, staci si vopred premysliet vedenie hadic, umiestnenie nasavacieho kosa a vypustnej rampy. ja som tento filter instaloval do 30l nano kocky, takze som musel jemne prerobit nasavaciu fajku a zbastlit si custom vypustnu rampu, kedze original dodany kus je prilis velky do takehoto akva. co sa tyka vzhladu, su to svetlo zelene priesvitne trubky. pri okrasnych akvariach stoji za uvahu poobzerat sa po sklenenych rieseniach od inych vyrobcov. po zvoleni vhodneho miesta pre filter staci skratit hadice na pozadovane dlzky, na hadiciach je aj vyznacena sipka ako smer prudenia, co moze byt napomocne pri neskorsej udrzbe a zasahoch v tazko dostupnych miestach (ktora to je hadica? odpajam spravnu? apod.) po nadpojeni nasavacej hadice, vsetkych ventilov, spravnej instalacii hlavice s tesnenim a zacvaknuti vsetkych styroch kovovych klipsni som otvoril ventily, nasal vzduch cez vypustnu hadicu a voda samospadom zaplnila cely filter. zafixovat vypustnu hadicu a rampu, doliat vodu do akva a mozme ist.

pri prvom zapnuti bude vo filtri vela vzduchu. osvedcilo sa niekolkokrat kratko po sebe filter zapnut a vypnut, vtedy bubliny spolahlivo vydu von. pokial je filter aj po cca. 1 hodine pomerne hlucny, je potrebne to zopakovat. pokial vsetko funguje spravne a filter nenasava falosny vzduch, je chod velmi tichy. vtedy je mozne miernym priskrtenim vypustneho kohuta zmiernit prietok - podla potreby.

skusenosti z praxe:

s ventilmi treba narabat opatrne. su konstrukcne nie uplne dokonale, pritlak guloveho ventilu o jednoduchy o-kruzok vo vnutri telesa je maly a v pripade prilisneho priskrtenia moze zacat slzit. urcite nepriskrtit viac ako 45 stupnov, moze dojst k poskodeniu a urychlenemu opotrebovaniu osky a vrtulky a filter bude hlucny. okrem toho je velka sanca, ze ventil zacne slzit.

ventily vsak maju obrovsku vyhodu pri udrzbe, cize cisteni filtra, kde po vypnuti filtra sa jednoducho zatvoria vsetky 4 ventily, odskrutkuje sa rychlospojka a vytecie dokopy par kvapiek. ked si pomyslim na niekdajsie cistenia eheim classicov bez ventilov...

ventil moze vsak zacat slzit aj "z nicoho nic" - po rozobrati, ktore je pomerne jednoduche (staci maly plochy skrutkovac) je mozne precistit gulovy ventil a tucny o-kruzok od nanesenych necistot. zda sa, ze pritlak tychto dvoch casti je nie uplne dostacujuci, pokial sa zatvaranim a otvaranim kohuta dostane medzi gulu a o-kruzok necistota, moze to zacat slzit! mozno by pomohlo pouzitie vhodnej nezavadnej vazeliny, tu spomeniem este raz v tomto clanku.

z casu nacas moze dojst k zavzdusneniu filtra, spozoruje sa to lahko podla znizeneho prietoku a bublavym/sumivym zvukom. staci parkrat vypnut zapnut a bublina v podobe dlheho sulku vyde von. pokial sa zavzdusnuje castejsie a castejsie, treba skontrolovat, ci je tesniaci kruzok v poriadku, ci nieje prekruteny, ci je navlhceny. druhou pricinou moze byt upchate filtracne medium, prietok je zmenseny a zvysenym podtlakom sa moze do telesa dostat vzduch - zvacsa staci vyprat jemne vatove a molitanove podlozky, kedze tie sa staraju o zachytavanie tych najjemnejsich castic.

rovnako pri kazdom rozobrati hlavice sa treba uistit, ze tesniaci kruzok nieje skruteny a pod. je potrebne ho navlhcit, aby lepsie tesnil a lahsie sa klzal pri nasadzovani hlavice. eheim predava aj original vazelinku na tieto tesnenia, ktore zarucia lepsiu tesnost a dlhsiu zivotnost/vlacnost materialu.

da sa spravit aj skuska tesnosti - a sice pri deinstalovanom, plnom filtri zavriet nasavaci a vystupny kohut, vycvaknut 4 poistne klipsne a skusit zdvihnut hlavicu (samozrejme bez pouzitia velkej sily) - hlavica by sa nemala pohnut smerom nahor ani o 1 mm. popritom sledovat "podozrive" zvuky bublinkovania.

teleso filtra, teda samotny kanister je z tmavozeleneho priesvitneho plastu, co je mimoriadne vyhodne, kedze pomocou baterky je mozne vidiet, ako to vo filtri vyzera so znecistenim, prietokom a pod.

rovnako je vyhodou, ze aj dodane hadice su zelenkasto-priesvitne. zariasenie neposobi tak zle, ako u hadic uplne priesvitnych, na druhej strane je mozne vidiet, ci sa nieco nenasalo, upchalo a pod.

filter stoji na styroch gumennych nozickach, ktore su kvalitne, adhezivne a dobre tlmiace. pozor vsak pri cisteni, je mozne ich stratit, ked sa prilepia o podklad.

pre mna najvacsou vyhodou tohto filtra je vsak jeho filtracna schopnost - voda je nasavana na uplnom spodku kanistra, prechadza celym stlpcom filtracneho kosa a jeho naplnenie zavisi od konkretnych potrieb akvaristu. kos samotny ma bajonetove uzatvaranie, v pripade potreby nieje problem zmenit koncept filtracnych medii, pridat vrecko s aktivnym uhlim, odstranit ho a pod. voda v akvariu je pri dostatocnom prevalcovani a vhodnym umiestnenim nasavania a vyvodu do kratkej doby uplne precistena. prietok ostava v klasickom rastlinnom, nature, resp. okrasnom akvarku pocas mesiacov konstantny a jeho zacyklenie bolo po subjektivnej stranke mimoriadne rychle.

castokrat som videl tieto filtre napasovane v skrinkach pod akvarkom tak, ze priestor medzi hlavicou a "plafonom" skrinky bol vyplneny kusom molitanu kvoli znizeniu vibracii resp. hluku. tu vsak zrejme zlyhala udrzba resp. filter je netesny a v dosledku nasava vzduch a je samozrejme aj hlucnejsi. okrem toho sa hlavica viacej zohrieva. osobne by som takyto "tuning" nedoporucoval, radsej hladat pricinu v netesnosti resp. v opotrebovanej oske.

hlavnymi prednostami je dokonala filtracia a udrzanie si konstantneho prietoku pocas dlheho obdobia. filter je mimoriadne tichy a spotreba tusim 8W je uplne ok. kvalitne materialy, rychlospojky, kovove klipsne...pre mna jednoznacne naj vykon/cena v danej kategorii. 2213 by som osobne pouzil pre akvarka v objeme do cca. 100l.

jedinym nedostatkom su ventily, ktore, pokial je clovek pripraveny a opatrny, su neocenitelnym pomocnikom v porovnani s verziou bez nich.
Obrázok používateľa
azet
 
Príspevky: 848
Obrázky: 15
Založený: 17 Feb 2003 18:13 pm
Bydlisko: ba

Reklama

Odoslaťod Ray » 15 Jún 2009 10:47 am

Mam presne tento isty typ filtra, ale uz som zufaly. Musim ho cistit kazde 2-3 tyzdne, pretoze sa rapidne znizi prietok a skoro prestane filtrovat. Je mozne, ze pricinu by som mal hladat niekde inde (mozno vela ryb - zivirodiek). Teraz som skusil na saci kos dat kus molitanu tak uvidim. V kazdom pripade je to super filter na moje 112 litrove aqua
Obrázok používateľa
Ray
 
Príspevky: 166
Obrázky: 28
Založený: 27 Okt 2005 10:22 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: eheim 2213

Odoslaťod azet » 16 Jún 2009 13:43 pm

hmm, tak zavisi, od toho, kolko tam mas ryb, kolko krmis a kolko seru a kolko tam mas rastlin. na chovnom akvariu to riesim tak (i ked na inom filtri), ze na nasavacie potrubie som nastokol molitan z "bublifuku". tym padom sa do filtra nedostanu hrube necistoty a molitan 1x za tyzden az dva vyplachnem v odsatej vode z akvaria.

na druhej strane je to dokaz, ze v 2213ke a celkovo na classicoch nieje takmer ziaden bypass vody pomimo medii, kedze voda ide zospodu kanistra cez media az k cerpacej hlavici. a predpokladam, ze vodu mas az do upchatia fajn cistu.

pokial sa Ti ani riesenie s nastoknutym molitanom neosvedci (sudiac podla fotografii v Tvojej galerke to mas fest prerybnene), mal by si sa zamysliet nad filtrom, ktory je o level vyssie, napr. 2215.
Obrázok používateľa
azet
 
Príspevky: 848
Obrázky: 15
Založený: 17 Feb 2003 18:13 pm
Bydlisko: ba

Re: eheim 2213

Odoslaťod ExtremeSin » 30 Júl 2009 23:42 pm

azet napísal:

hlavnymi prednostami je dokonala filtracia a udrzanie si konstantneho prietoku pocas dlheho obdobia. filter je mimoriadne tichy a spotreba tusim 8W je uplne ok. kvalitne materialy, rychlospojky, kovove klipsne...pre mna jednoznacne naj vykon/cena v danej kategorii. 2213 by som osobne pouzil pre akvarka v objeme do cca. 100l.




Ten filter som mal , nespominam si zeby tam boli rychlospojky ani som nikde take nevidel.

Mimoriadne tichy nebol. Je ho vzdy pocut a vnoci urcite.Bol som aj vymenit motor aby som vylucil poruchu filtra .A koumal vselijak ako ho odhlucnit . Filter co je 100% tichy od eheimu je z rady profesional to mozem mat polozene ucho na filtry a neni pocut ale cena je uz niekde inde.

Uprimne povedane mas u mna minusku za spomenutie slova mimoriadne tichy . Keby si bol pri mne ,ked som zistil ako je tichy zbijem ta ako hada :) ale nie srandujem ,mozno:)
ExtremeSin
 
Príspevky: 73
Obrázky: 7
Založený: 17 Júl 2005 11:30 am
Bydlisko: Bratislava

Re: eheim 2213

Odoslaťod azet » 11 Aug 2009 11:13 am

1. asi necitas dokladne, tento filter sa ponuka vo viacerych variantoch, ja sa venujem verzii v kompletnom vybaveni s mediami, rychlospojkami, atd. vid druha veta v recenzii.

2. ok, beriem, mas teda inu skusenost. co sa tyka hlucnosti, porovnaval som ciste subjektivne, kedze mam moznost priameho porovnania s hydorom, fluvalom, atd. v danej cenovej...vo fabke mas tiez viacej hluku ako v lexuse.

3. tvoje minusky a plusky su pre mna irelevantne, ide o moj cisto subjektivny nazor, s eheimom nemam nic spolocne, ziaden sponzoring a recenziu som pisal dobrovolne, kedze detailne informacie o produkte a skusenostiach s nim sa hladaju na nete velmi tazko.

4. precitaj si prosim desatoro tohto fora a daj si na to pozor, vyjadrenia Tvojho stylu si setri pre svoje privatne okolie, u mna to neprejde ani ako pokus o vtip.

5. ak mas informacie a skusenosti, ktore sa mozu zist inym clenom fora, sem s nimi.
Obrázok používateľa
azet
 
Príspevky: 848
Obrázky: 15
Založený: 17 Feb 2003 18:13 pm
Bydlisko: ba

Odoslaťod Michal1987 » 11 Aug 2009 13:47 pm

To Azet :
Presne ako vravíš, dosť ľudí hľadá recenzie o veciach, ktoré chcú kúpiť a hľadajú nejaké postrehy a skúsenosti. Ja osobne som Ti vďačný za Tvoju recenziu, pretože o niektorých výrobkoch nájdeš info iba od výrobcov, ktorí ten produkt vychvália až do neba ... nie žeby to nebola pravda.
To ExtremeSin :
Aj tento postreh je na mieste, len keby bol koncipovaný trochu miernejšie. Je to tiež takpovediac recenzia a človek si môže aspoň urobiť akú takú predstavu o produkte, jeden vyzdvihne klady a druhý zápory produktu.
To All :::
Aké máte ostatní skúsenosti s týmto filtrom??? Uvažujem nad jeho kúpou a dva, tri názory sú trochu málo, na takýto typ filtra, aspoň podľa mňa. Ďakujem.
Obrázok používateľa
Michal1987
 
Príspevky: 401
Obrázky: 14
Založený: 06 Feb 2009 14:06 pm
Bydlisko: KE - KVP / BN - Otrhánky

Re: eheim 2213

Odoslaťod jojto » 27 Nov 2009 20:02 pm

Filter vlastnim uz skoro rok a chcel by som prispiet svojimi postrehmi:
1. Pri kupe filtra si objednajte hned i cistiacu sadu na hadice (3kefky+lanko), pretoze na hadiciach sa rychlo usaduju riasy, kal a tym sa rapidne znizuje prietok.
2. Filtracna vata sa rychlo zanasa, lepsi je jemny biomolitan.
3. Kupte dva dvojkohuty, urychli to cistenie kanistru, ktory sa pomerne rychlo znecisti (zanesu filtracne media).
4. Tie bio gulicky sa mi vynikajuco osvedcili (ziadne choroby, zapach, menej caste cistenie).
5. Dierky na rozstekovacej rampe som zvacsil (predlzenie intervalu cistenia ).
6. Filter sa po zapnuti pomerne dlho odvzdusnuje (rachta vrtulka, bublinky), nepomaha trasenie ani odpajanie a pripajanie do siete. Chce to proste cca 2 hodinky kym stichne, tak sa netreba lakat.
7. Filter mam v obyvacke, je naozal velmi tichy. Ked zacne trochu rachtat (akoby bol skrteny) treba ho komplet vycistit v akvariovej vode (vedro).
8. Musim spomenut pana Tokuseva s ktorym sa velmi tazko jedna a kupu by som v buducnosti realizoval cez inu osobu (moj osobny nazor).
jojto
 
Príspevky: 70
Obrázky: 54
Založený: 27 Apr 2006 14:37 pm

Re: eheim 2213

Odoslaťod Gastanko21 » 10 Jún 2010 10:47 am

Myslite ze by bol vhodny do 54 litoveho akva?Su v nom 4 panciernickovia asi osem gubiek a jeden prisavnik Je v celku dost vysadene rastlinami.Momentalne tam mam elite jet flo75 ale ten je strasne hlucny.Alebo by som mal zvolit niektory z radu AQUAEL FAN?
Gastanko21
 
Príspevky: 10
Obrázky: 1
Založený: 04 Dec 2009 14:36 pm
Bydlisko: Prievidza

Re: eheim 2213

Odoslaťod Giftzahn » 10 Jún 2010 11:59 am

Gastanko21 napísal:Myslite ze by bol vhodny do 54 litoveho akva?Su v nom 4 panciernickovia asi osem gubiek a jeden prisavnik Je v celku dost vysadene rastlinami.Momentalne tam mam elite jet flo75 ale ten je strasne hlucny.Alebo by som mal zvolit niektory z radu AQUAEL FAN?


jasnacka ..uplne bez problemov mozes pouzit 2213 ... pripadne nejaky s rad Eheim Ecco PRO :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: eheim 2213

Odoslaťod Gastanko21 » 10 Jún 2010 13:23 pm

A nebude moc silny pretoze na tomto druhu sa neda priskrtit prietok
Gastanko21
 
Príspevky: 10
Obrázky: 1
Založený: 04 Dec 2009 14:36 pm
Bydlisko: Prievidza

Re: eheim 2213

Odoslaťod Ray » 11 Jún 2010 06:19 am

Dokup si ventile a prietok mozes v pohode priskrtit
Obrázok používateľa
Ray
 
Príspevky: 166
Obrázky: 28
Založený: 27 Okt 2005 10:22 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: eheim 2213

Odoslaťod Gastanko21 » 11 Jún 2010 10:06 am

Ray napísal:Dokup si ventile a prietok mozes v pohode priskrtit

aha dik to ma nenapadlo
Gastanko21
 
Príspevky: 10
Obrázky: 1
Založený: 04 Dec 2009 14:36 pm
Bydlisko: Prievidza

Re: eheim 2213

Odoslaťod ExtremeSin » 06 Jan 2011 03:42 am

Zdravim dlho som enbol na fore :)
takze Azet , je mi luto ,ze si sa na moju kritiku urazil .

1, spomenul som ,ze rychlospojky som nevidel:)
2, No hlucnost toho filtra ma velmi ,ale naozaj velmi sklamala. Preto som ho aj predal .
3 ,4 - Netreba byt zas tak akcny , ten prispevok som pisal v dobe ,ked som nebol odosobneny od toho sklamania:) .
5 - Informaciu som dodal :) ale teraz mozem dodat dalsiu porovnanie s profesionalom .

V klasiku su kosicky na filtracne hmoty blbovdzornejsie , profesional som zrejme moc natlacil filtracnym materialom a kosicky sa mi prehli , takze voda neprudila na spodok filtra .
ExtremeSin
 
Príspevky: 73
Obrázky: 7
Založený: 17 Júl 2005 11:30 am
Bydlisko: Bratislava

Re: eheim 2213

Odoslaťod noiseless » 08 Jan 2011 13:40 pm

píšem tu, i keď ma zaujíma o level nižší eheim 2211

mám dve otázky a to, nebol náhodou niekto z KE v hornbachu, a nevšimol si či ho tam majú ? zaujíma ma cena vrátane filtračných médií.
druhá otázka je, že ako je to teda s tou hlučnosťou.
rozhodujem sa medzi tým eheimom a edenom 501, no ja potrebujem aby to bolo čo najtichšie, keďže to bude v izbe kde spím a pravdepodobne to nebude v žiadnej skrinke ... takže je u mňa najdôležitejšia hlučnosť, tak ako to teda je s tým eheimom ? má tu niekto 2211 ?
Obrázok používateľa
noiseless
 
Príspevky: 887
Obrázky: 85
Založený: 27 Júl 2010 13:20 pm
Bydlisko: Poprad

Re: eheim 2213

Odoslaťod trinitysk » 08 Jan 2011 14:14 pm

Ja mam a mne nijako velmi nehuci tak aby ma to vyrusovalo, nie je ani v stoliku...je ale pravda ze nie je az tak tichy ako rada prof. ci prof II. (inak je malilinko hlucnejsi ako eden 501), ktore su naozaj v podstate nepocutelne a tam by som sa nebal odporucat mat to napr. aj v spalni...je to ale individualne, kazdy sme inak citlivy na hluky a zvuky...
Inak vsetky rady classicu su trosku "hlucnejsie" ako prof. ci prof II. (ale aj ine modernejsie typy eheim-u), ale zase su aj najspolahlivejsie (najmenej kazove, najmenej komlikovana konstrukcia..vykupene je to ale ajvyssim prikonom...). Vsetko ma teda svoje pro a proti...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: eheim 2213

Odoslaťod Giftzahn » 08 Jan 2011 14:29 pm

noiseless napísal:píšem tu, i keď ma zaujíma o level nižší eheim 2211

mám dve otázky a to, nebol náhodou niekto z KE v hornbachu, a nevšimol si či ho tam majú ? zaujíma ma cena vrátane filtračných médií.
druhá otázka je, že ako je to teda s tou hlučnosťou.
rozhodujem sa medzi tým eheimom a edenom 501, no ja potrebujem aby to bolo čo najtichšie, keďže to bude v izbe kde spím a pravdepodobne to nebude v žiadnej skrinke ... takže je u mňa najdôležitejšia hlučnosť, tak ako to teda je s tým eheimom ? má tu niekto 2211 ?


v hornbachu ak sa nemylim ho maju len bez filracnych medii a bez rychlospojek ... za nejakych 62 EUR teda aspon v Bratislavskom Hornbachu ho maliza takuto cenu ...skus pozret
Kód: Vybrať všetko
http://www.akvaprodukt.sk
.... tam bude aj s filtracnymi nediam k mani ... inak 2211 na akvaproduke maju za nejakych 47 EUR

hlucnost je vec subjektivna co je hlucne pre mna nemusi byt hlucne pre ineho ...a naopak ...
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: eheim 2213

Odoslaťod Michal1987 » 08 Jan 2011 14:31 pm

To noiseless : niekedy dávnejšie som videl v Hornabchu Eheim Classic 2211 za 49Eur (nie som si na 100% istý...). Ale bol bez náplní a bez dvojkohútov... Teraz som tam už dávnejšie nebol, ale keď tam budem, pozriem sa.
Obrázok používateľa
Michal1987
 
Príspevky: 401
Obrázky: 14
Založený: 06 Feb 2009 14:06 pm
Bydlisko: KE - KVP / BN - Otrhánky

Re: eheim 2213

Odoslaťod Giftzahn » 08 Jan 2011 14:49 pm

Michal1987 napísal:To noiseless : niekedy dávnejšie som videl v Hornabchu Eheim Classic 2211 za 49Eur (nie som si na 100% istý...). Ale bol bez náplní a bez dvojkohútov... Teraz som tam už dávnejšie nebol, ale keď tam budem, pozriem sa.


jaj, este snad jednu vec no ten nazov bez naplni je fuzik zavadzajuci napr. 2213 bez naplni znamena ze Eheim dodava celkovo tri naplne 1x modry kuhovy biofiltren, 1x kruhovu filtracnu vatu a 1x kruhovu filtracnu vatu s akt.uhlim .... chyba akurat nieco ako biomech filtr.medium ...ked si pozres krabicu je to tam pekne popisane aj s obrazkami ....

okrem toho u 2211 nie je kos na filtracne media ktory sa dodava s 2213 :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: eheim 2213

Odoslaťod ExtremeSin » 09 Jan 2011 16:59 pm

trinytisk , neni som si isty ze eheim ma najvacsiu spotrebu , ked ho porovnam s edenom ,ktory ma rovnake parametre tak ma dvojnasobne nizsiu spotrebu oproti edenu . takze priplatit mat kvalitnejsi stroj ? alebo kupit lacneho taliana ,ktory zerie ako drak ?
ExtremeSin
 
Príspevky: 73
Obrázky: 7
Založený: 17 Júl 2005 11:30 am
Bydlisko: Bratislava

Re: eheim 2213

Odoslaťod roer » 09 Jan 2011 17:18 pm

No ja mám od roku 1991 alebo 1992 neviem presne EHEIM 2215 s ohrevom 180 W a šlape mi dodnes... asi 2 roky som ho nepoužíval.
Samozrejme je už hlučnejší, ale mám ho v pivnici tak je to v pohode, stále tesní, všetko je pôvodné až na hadice a kolená - tie som počas tých dvoch rokoch a jednému sťahovaniu stratil. Mám dojem, že má menší prietok, neviem to už posúdiť, ale som spokojný. Mám ho v 200 litrovom spoločenskom akva, pred tým roky v 350 l. spoločenskom. Plánujem kúpiť opäť EHEIM do ďalších akva.
roer
 
Príspevky: 49
Založený: 28 Máj 2010 19:35 pm

Re: eheim 2213

Odoslaťod trinitysk » 09 Jan 2011 17:32 pm

ExtremeSin napísal:trinytisk , neni som si isty ze eheim ma najvacsiu spotrebu , ked ho porovnam s edenom ,ktory ma rovnake parametre tak ma dvojnasobne nizsiu spotrebu oproti edenu . takze priplatit mat kvalitnejsi stroj ? alebo kupit lacneho taliana ,ktory zerie ako drak ?

Ak si pozres moj prispevok este raz, tak uvidis ze hovorim a porovnavam prikon classic vs. ine typy ext. filtrov v ramci EHEIM aby to nevyznelo ze eheim robi hlucne filtre, opak je totiz pravdou..:-)...Jedine cim sa da porovnat eheim a eden je ten hluk ktory je trosinku vacsi u eheim 2211, ostatne veci su podla mna neporovnatelne lepsie u eheim (kvalita, material, prevedenie, trvacnost atd atd). ak by som sa ja osobne rozhodoval tak urcite Eheim a priplatit si...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: eheim 2213

Odoslaťod ExtremeSin » 09 Jan 2011 19:51 pm

trinitysk napísal:Ja mam a mne nijako velmi nehuci tak aby ma to vyrusovalo, nie je ani v stoliku...je ale pravda ze nie je az tak tichy ako rada prof. ci prof II. (inak je malilinko hlucnejsi ako eden 501), ktore su naozaj v podstate nepocutelne a tam by som sa nebal odporucat mat to napr. aj v spalni...je to ale individualne, kazdy sme inak citlivy na hluky a zvuky...
Inak vsetky rady classicu su trosku "hlucnejsie" ako prof. ci prof II. (ale aj ine modernejsie typy eheim-u), ale zase su aj najspolahlivejsie (najmenej kazove, najmenej komlikovana konstrukcia..vykupene je to ale ajvyssim prikonom...). Vsetko ma teda svoje pro a proti...

Budem ta citovat aby som si tvoj prispevok presiel ...

citat z tvojho prispevku
"Inak vsetky rady classicu su trosku "hlucnejsie" ako prof. ci prof II. (ale aj ine modernejsie typy eheim-u), ale zase su aj najspolahlivejsie (najmenej kazove, najmenej komlikovana konstrukcia..vykupene je to ale ajvyssim prikonom...)"

Chapem to tak ,ze i ked ich ospevujes tak pises ze maju velku spotrebu ...

Nato ja som ti napisal .

", neni som si isty ze eheim ma najvacsiu spotrebu , ked ho porovnam s edenom ,ktory ma rovnake parametre tak ma dvojnasobne nizsiu spotrebu oproti edenu . takze priplatit mat kvalitnejsi stroj ? alebo kupit lacneho taliana ,ktory zerie ako drak ?"

Som ti napisal ,ze typovo blizke filtre k eheimu maju vacsiu spotrebu . eheim 2211 ma 5W zato ten eden som "niekde vygooglil" az 15 W co je o dost viac . Bohuzial k tomu edenu som nenasiel technicky list bolo by fajn aby clovek co ho ma napisat spotrebu ktoru ma na papiery .


ohladom kvality s tebou suhlasim :)
ExtremeSin
 
Príspevky: 73
Obrázky: 7
Založený: 17 Júl 2005 11:30 am
Bydlisko: Bratislava

Re: eheim 2213

Odoslaťod trinitysk » 09 Jan 2011 21:23 pm

1. Eden 501 ma 5W rovnako ako aj Eheim 2211 ma 5W...
2. Aj keby neplatil bod 1. tak sa bavime v tak malych odberoch, ze je to vlastne aj bezpredmetne vzhladom na dopad do nakladov...
3. Nechapes to spravne, neospevujem EHEIM + spotreba nie je velka, ale je vacsia u rady Classic ako u vykonovo porovnatelnych EHEIM-och vyssich rad..;-)
4. Hovoril som o hlucnosti EHEIM 2211 vs. Eheim prof II a dalsie vyssie rady u EHEIM-u...
5. EHEIM 2211 je trosku hlucnejsi ako Eden 501

Pripajam review na Eden 501 -> http://hubpages.com/hub/Eden-501-Canister-Filter-Review ako aj http://myaquarium-loachlovers.blogspot. ... ilter.html pre moznych zaujemcov.
Pripajam kratke review na Eheim 2211 -> http://www.aquarium-guides.com/Article- ... filter.php pre zaujemcov...

Ako posledne user manual k EDEN 501 ..:-) -> http://aquastuff.org/2007/03/08/eden-501-owners-manual/

Tymto som tuto temu uz dufam vycerpal... :pivo:
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: eheim 2213

Odoslaťod ExtremeSin » 09 Jan 2011 21:50 pm

Som schvalne hladal manual k edenu co som mal vcera zap a tam bola spotreba 5 W , ale nasiel som technicke specifikacie na jednej ceskej stranke a bolo tam 5 W . Nechapem a nerozimeim preco na svk strankach su take informacie neni .

Hmm 10 w hore dole je male cislo ,ale spocitaj si to . Pokial nemas jedno akvarko ,ale viac tak potom zistis ze ten maly udaj ta peknevo vacku zaboli .
ExtremeSin
 
Príspevky: 73
Obrázky: 7
Založený: 17 Júl 2005 11:30 am
Bydlisko: Bratislava

Ďalšia

Naspäť na Recenzie výrobkov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.