Eheim Skim 350 - recenzia (hladinovy zberac necistot)



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: Eheim Skim 350 - recenzia (hladinovy zberac necistot)

Odoslaťod hooopy » 25 Jan 2017 21:11 pm

fajn, moja skusenost je taka, ze ak sa vaha tej plavajucej "bojky" enormne zvacsi, vztlak sposobujuci vzduch pod tou bojkou je nodostacny a cela ta plavajuca hlavicka sa ponara a neplni ucel, resp nasavana voda to este viac ponori.
ja som to riesil siettkou, ktora sa dava na steny pod kleber... mensie oka sposobovali stahovanie hlavicky pod vodu prilis velkym odporom prudeniu vody, ktora mala povodne samovolne padat do vnutra hlavicky.
hooopy
Moderátor
 
Príspevky: 1109
Obrázky: 1
Založený: 13 Nov 2010 23:06 pm
Bydlisko: Malacky

Reklama

Re: Eheim Skim 350 - recenzia (hladinovy zberac necistot)

Odoslaťod lopox11 » 30 Sep 2018 20:34 pm

Mám tento skimmer už 4 roky. Beží super. So slepou hladinou si poradí výborne, sem tam ho treba vyčistiť od kuskov rastlin. Ale aj pri zníženom prietoku slepú hladinu spolahlivo čistí.

Len teraz mám s ním probém, že prísavky ktoré ho držia na stene akva prestali držať. Nedajú sa odmontovať a vymeniť.
Už som ich skúšal rozhýbať pod teplou vodou a nič. Nemá niekto nejakú radu? Či iba vyhodiť a kúpiť nový?
lopox11
 
Príspevky: 18
Založený: 14 Aug 2011 20:42 pm

Re: Eheim Skim 350 - recenzia (hladinovy zberac necistot)

Odoslaťod matus.galan » 30 Sep 2018 23:33 pm

lopox11 napísal:Mám tento skimmer už 4 roky. Beží super. So slepou hladinou si poradí výborne, sem tam ho treba vyčistiť od kuskov rastlin. Ale aj pri zníženom prietoku slepú hladinu spolahlivo čistí.

Len teraz mám s ním probém, že prísavky ktoré ho držia na stene akva prestali držať. Nedajú sa odmontovať a vymeniť.
Už som ich skúšal rozhýbať pod teplou vodou a nič. Nemá niekto nejakú radu? Či iba vyhodiť a kúpiť nový?



Ahoj, musia ist zhodit dole a vymenit kedze sa tieto prisavky predavaju pre tento skimmer normalne ako nahradny diel.

Asi si to nerozobral komplet
Ale hej tie prisavky su iny smejd.

https://www.google.sk/search?q=eheim+35 ... 9_RcQuWs_M:


Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Obrázok používateľa
matus.galan
 
Príspevky: 2421
Obrázky: 0
Založený: 02 Feb 2015 19:59 pm
Bydlisko: KE

Re: Eheim Skim 350 - recenzia (hladinovy zberac necistot)

Odoslaťod lubosmihula » 06 Jan 2022 12:41 pm

Mám ho cez 3 roky a prestal som ho používať z už vami spomínaných dôvodov. Navyše mi vadí aj jeho hrubá nemotorná prívodná šnúra, ktorá vo vode po čase ešte viac stuhne. Okrem toho sa pokazil rotor - prasknutý plast na opačnej strane ako je vrtuľa. Príčinou čoho vypadlo to plastové vnútro z magnetu. Prilepil som to sekunďákom.
Využívam ho napr. na odstránenie zbytkov liečiv. Dám preč plavák a do komory nasypem aktívne uhlie (pozor, ten malý molitanik tam treba nechať aby sa uhlie nedostalo do čerpadla) a ponorím hlbšie pod
vodu. Alebo ak chcem odstrániť zákal, tak dám do komory vatu a nalejem Seachem clarity a krásne to odfiltruje aj spóry rias. Vyčistí to aj gda riasu, či vodný kvet bez UV.
Inak by som musel odpájať ext. filter a potom znova odpájať aby som uhlie odstránil atď.
Čiže zo šuplíka ho vytiahnem tak raz do roka.
Za tú cenu by som to už nekúpil. Eheim je dobrá značka, mám od nich filter 2 roky Expirience 250 a nedám naň dopustiť. Ale to už je na inú recenziu.
lubosmihula
 
Príspevky: 721
Obrázky: 4
Založený: 24 Sep 2011 21:24 pm
Bydlisko: Poprad

Re: Eheim Skim 350 - recenzia (hladinovy zberac necistot)

Odoslaťod matte » 10 Jan 2022 15:08 pm

ja ho mam zatial iba 1a3/4 roka a som s nim velmi spokojny, prisavky ked sa raz za cas vycistia aj sklo kde su prisate, tak super drzia, kabel je ano blby, ale ked sa nepremiestnuje, tak je to ok, skimmer pouzivam par krat do tyzdna na par minut, nemam ho na casovac
Obrázok používateľa
matte
 
Príspevky: 2001
Obrázky: 56
Založený: 05 Feb 2018 21:22 pm

Re: Eheim Skim 350 - recenzia (hladinovy zberac necistot)

Odoslaťod Palo881 » 18 Jan 2022 01:37 am

Zbytočné vyhodené peniaze, hladinu vyčistil super, len ho trebalo každé 2 dní čistiť a to bolo dosť otravné
Palo881
 
Príspevky: 2
Obrázky: 0
Založený: 13 Sep 2017 20:46 pm

Re: Eheim Skim 350 - recenzia (hladinovy zberac necistot)

Odoslaťod snajprik » 18 Jan 2022 13:39 pm

Riešim podobný problém so zberačom nečistôt, Taký mini zberať zanesie za par hodín, odkalkovanie je fajn ale odkalím 60L a stále nejaký bodrel je na dne či plavá vo vodnom stĺpci, o par dni je to podobne ako pred tým. Preto rozmýšľam o pridávnom závesnom filtri čo by vedel priebežne zberať nečistoty, ľahko sa čistil a mal dostatočný objem aby som ho nemusel čistiť každý deň :)
Zalusk si robím nad Sunsun závesným filtrom https://www.invitalshop.sk/sunsun-zaves ... 00-800-l-h , len by som mu dal podstatne jemnejšiu špongiu. Ma cca 1,5L filtračný objem. Že by zberal bordel ako s hladiny tak aj od dna. Hľadal som po nete či niekto ho už takto nevyužíva a keď hej aké ma s tým skúsenosti, ale zatiaľ nič...
Obrázok používateľa
snajprik
 
Príspevky: 1813
Obrázky: 76
Založený: 10 Jan 2016 15:23 pm

Re: Eheim Skim 350 - recenzia (hladinovy zberac necistot)

Odoslaťod lubosmihula » 18 Jan 2022 22:32 pm

a prečo nechceš taký zberač, čo sa napojí na ext. filter a zbiera aj aj. No a do filtra dáš vatu. Ja to mám takto a nemá to chybu. Raz za 3 mesiace vyperiem vatu a ide sa ďalej. A keď to skombinuješ s ozón generátorom, tak si budeš myslieť že v akva nemáš žiadnu vodu
lubosmihula
 
Príspevky: 721
Obrázky: 4
Založený: 24 Sep 2011 21:24 pm
Bydlisko: Poprad

Re: Eheim Skim 350 - recenzia (hladinovy zberac necistot)

Odoslaťod snajprik » 19 Jan 2022 21:01 pm

Vatu nemám rad, minule sa mi dostala do akva ako malé biele chumáčiky a to nebolo moc pekne. Ale ma to niečo do seba. Práve nemám ex filter voľný, jeden mi tečie a druhy mam v 112L akva bez dna. Preto som rozmýšľal kúpiť niečo čo sa ľahko čisti, a ex filtre sa moc ľahko nečistia.
Obrázok používateľa
snajprik
 
Príspevky: 1813
Obrázky: 76
Založený: 10 Jan 2016 15:23 pm

Re: Eheim Skim 350 - recenzia (hladinovy zberac necistot)

Odoslaťod Joey » 21 Jan 2022 08:03 am

Mal som svojho casu v malom 54l HBL-701. az na ramus co to robilo, ucel plnil. Nahradil som ho tetra ex600 + https://www..akvazahrada.sk/kategoria/te ... -mini-511/
Joey
 
Príspevky: 2
Založený: 31 Mar 2021 15:52 pm

Re: Eheim Skim 350 - recenzia (hladinovy zberac necistot)

Odoslaťod snajprik » 21 Jan 2022 08:39 am

Mňa práve zaujala rada filtrov od Sunsun HW-3000 HW-5000 veľký objem automatická nastaviteľná UV lampa, elektrické nastavenie prietoku filtra od 10-20-30-40W 1200-4600L/h vše nastaviteľne cez LCD display s odkalkovaním hladiny a prívetivou cenou. Bolo by to fajn automatická regulácia výkonu filtra, cez deň by mohol ísť na plný výkon 40W 4600L/h a v noci keď je klud tak 1200L/h 10W aby nevyrušoval.
Obrázok používateľa
snajprik
 
Príspevky: 1813
Obrázky: 76
Založený: 10 Jan 2016 15:23 pm

Re: Eheim Skim 350 - recenzia (hladinovy zberac necistot)

Odoslaťod Joey » 21 Jan 2022 09:51 am

takto pobne ale v mensom prevedeni mam eheim 5e 700. v noci ide na minimum. to je mila ficura
Joey
 
Príspevky: 2
Založený: 31 Mar 2021 15:52 pm

Predchádzajúca

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.