Špecifikácie:
Akvárium: 70x30x30 60l vody: 50l
Dno: substrát sera floredepot 2,4kg navrch Aqua štrk kremičitý 1-3mm 15kg, výška dna vpredu: 3,5-4cm vzadu: 10cm
Dekorácia: bridlicové kamene (prevarené v soľnom roztoku asi hodinu), 2x kokos (jeden z Tesca mnou prevŕtaný, vykefovaný, luhoval sa týždeň a prevaril takisto v soľnom roztoku asi 3x po 2 hodiny a druhý z Baumaxu), koreň (bol poriadne presušený asi 5 rokov slúžil ako suchozemská dekorácia, potom som ho dal na týždeň luhovať a následne variť cca 5 hodín tiež v soľnom roztoku) a modrá fólia zozadu
Rastliny: 1x Rotala russila, 3x Eleocharis acicularis, 1x Alternanthera rosaefolia, 1x Echinodorus amazonicus var. parviflorus, 2x Cabomba caroliniana a Mach ale neviem aký
Filter: Elite Jet-Flo 75, do 50 až 75l, prietok 400l/h, je k nemu aj difúzor (náplň k filtru: maličký hrubozrnný molitan a aktívne uhlie, to všetko som dal preč a narval som doň molitan z "bublifuku" oveľa jemnejší a sera siporax mini 35g, akurát sa tam zmestil)
Osvetlenie: 2x kompaktná žiarivka, 1.) 11W 600lm 6500K alternatíva k 51W, 2.)7W 310lm 4100K alternatíva k 30W, takže mi to vychádza 51+30=81W, 81W/50l=1,62W/l
Ohrievač: AquaEl 100W (tato značka je že vraj poľský shit no ale je to len ohrievač, nemá sa čo pokaziť dúfam že bude slúžiť dobre)
Osadenstvo: zatiaľ žiadne, až keď bude akva. poriadne zabehnuté
Akvárium som založil 27.5.2014, voda z vodovodu upravená prípravkom sera aquatan, po založený som tam pridal ešte Easy-Life Easystart, dávkovanie 1. 7. a 14. deň od založenia. Bál som sa že mi ten koreň s kokosmi zafarbia vodu ale je to v poriadku len jemné sfarbenie. Asi po štyroch dňoch sa na hladine nazbierala biela pena, dočítal som sa že by to mohol robiť ten koreň a že voda kysne to ma znepokojuje, tu penu som odstránil po týždni pomaly povyberal pohárom do vedra + som vymenil zhruba 17l vody upravenej sera aquatanom odvtedy sú to štyri dni pena zatiaľ žiadna dúfam že už nebude. Mám problém s rastlinkou Cabomba caroliniana odhnívajú jej listy ale pritom sa mi zdalo že pekne rastie behom týždňa dosiahla na hladinu a ťahá sa k svetlu v ideálnych podmienkach zvládne aj 3cm za deň to u mňa asi nemá neviete čo jej môže byť? v tom substráte je aj hnojivo na 4-6 týždňov ale rastlinka aj tak hnije. to osvetlenie je OK? lebo fakt neviem som okolo neho čítal dosť a že má byť 0,5W/l ja mám viac a na machu ktorý som priviazal šnúrkou o koreň sa začala tvoriť akási čierna asi riasa ale v tom sera floredepo je aj proti riasam niečo no teraz neviem či mám až tak silné osvetlenie že to tá riasa aj tak vydrží alebo je chyba inde. Takže potrebujem poradiť ohľadom osvetlenia, je to moc? a preto aj tá riasa? A potom čo je mojej Cabombičke? možno tvrdá voda? mám Papierik indikátorový univerzálny pH 0-12 z lekárne a ten hovorí 7,5 pH nie je moc presný. Myslíte že by som mal pridať CO2? prostredníctvom "burčiaku" niekde na tejto stránke som sa dočítal že CO2 zmäkčuje vodu. Akúkoľvek radu či kritiku rád prijmem.