puly napísal:Erythromycín neničí nitrifikačné baktérie...
puly napísal:Toto antibiotikum je na ničenie anareobnych baktérií,na nitrifikačné nepôsobí,alebo zanedbateľne.
Ifco napísal:puly napísal:Toto antibiotikum je na ničenie anareobnych baktérií,na nitrifikačné nepôsobí,alebo zanedbateľne.
...pri dodrzani zakladnych jednoduchych pravidiel nehrozi nebezpecenstvo ani pre ryby, ani pre nitrifikacne bakterie...
arowana napísal:Používanie akýchkoľvek antibiotík, bez vážneho opodstatnenia, je práve naopak, vrcholne nezodpovedné a nežiadúce, hlavne pri rybách.
Ifco napísal:Moja skusenost, aj viacere zahranicne fora potvrdzuju, ze antibiotika nitrifikacne bakterie nenicia. Su to prave spominane zbytky zo sinice, ktore su nebezpecne. Mne sa na druhy den po aplikovani antibiotik dokonca vytreli ostrieziky purpurove a bez problemov odchovali mlade. Ludia sa antibiotik boja, avsak moja skusenost je ze pri dodrzani zakladnych jednoduchych pravidiel nehrozi nebezpecenstvo ani pre ryby, ani pre nitrifikacne bakterie. Mal som sinicu 6 mesiacov, robil som vsetko mozne a nic nepomohlo, tak som sa odhodlal pre antibiotika a za 5 dni som mal akva ciste a krasne az do dnes. Rastlinky zacali prosperovat, ostrieziky odchovali mlade a vytreli sa znovu...Vyssie spominany nabeh ciernej riasy podla mna nesuvisi s antibiotikami. Dovod by som hladal inde - sinica a cierna riasa mi skuor pripominaju spravanie sa akva v zabehu.
Vlado21 napísal:...Bakterialny problem u ryb som zatial nepozoroval, takze k tomu sa neviem vyjadrovat. Keby vsak nastal, pravdepodobne by som isiel cestou okamzitej izolacie chorych jedincov, a nie spekulovaniu s antibiotikami...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.