Vseobecne:
Akvarium: Ferplast Cayman 60 Classic, 98 litrov, realne cca 75
Rozmery: 62,5(š) x 34,5(h) x 45,5(v) cm
Filer: Bluewave 03 http://www.youtube.com/watch?v=1buY24rB0Aw
Svetlo: 15 W T8, trubica power glo - hagen "Dĺžka 45 cm. Technické parametre: 700 Lumenov, 55 Luxov, svietivosť 7500 h.", potrebujem pomoct s vyberom noveho osvetlenia, dilema led/trubica + predradnik... Reflektor aluminiova folia
Vyhrievanie: 75w Blueclima
Teplota vody: 27 °C
CO2: burciak, http://www.acvamax.ro/images/Ferplast%2 ... lassic.jpg, mixer nemam zapojeny,
Datum zalozenia: 21.2.2007 - odvtedy raz prerabane niekedy po dvoch rokoch
Problemy akvaria:
- nedostatocne osvetlenie
- stetinkova riasa, riasa na sklach - v norme, divna hneda riasa na koreni - tvar "chlpaty had"/husenica
- pozadie, ktore mne zatial vyhovuje, ale vam nie
- malo rastlin - suvisi s osvetlenim
- neviem ako hnojit, s cim a v akych pomeroch (mam doma sera florenu ktoru som v minulosti davkoval v 20ml po cisteni

- divna ryba (volam ju messi), (tmavsia cervena, celocervene oko) - idem zajtra odlovit do karanteny, pokryvena chrbtica, asi je slepa, reaguje na potravu s oneskorenim cca 20 sekund oproti ostatnym, vychudnuta - nema sancu prijat dostatok potravy pri mojej utocnej formacii samcov - Ronaldo, Özil, Benzema

- dalsie 2 mecune su v nie uplne najlepsej forme oproti ostatnym frajerom, tiez take syto cervene s cervenym okom...
- zanedbana starostlivost v urcitych obdobiach akvaria

- jeden z mojich samcov aj po najedeni nema tak plne a zagulatene brucho ako ostatni samci, rovnako akcne reaguje ako oni, aj jedla sa mu dostane vela, ale nezvacsuje sa mu moc brucho, snad to nebudu crevne parazity...
- ked cistim akvarium tak rybicky sa ma dotykaju

- anubias na kameni sa mi moc nepozdava tvarovo- treba ho upravit - ale neviem ako + je napadnuty stetinkovou riasou - ostrihal som napadnute listy
Osadka:
8x mecun, myslim, ze viedensky ale nie som si isty ci musi mat celocervene oko ci nie...
8x mladi mecuni - okolo 1 - 1,5cm
cca 5 kusov malyckych mecunov - moze byt aj viac - schovavaju sa kade tade
1x prisavnik zavojovy
Rastliny:
1 x Limnophila asi sessiliflora, kazde 4 dni ju striham a zasadim vedla... za 3 tyzdne som ju uz riadne rozsiril

1x anubias druh neviem
1x anubias druh neviem
1x nejaka burina z hornbachu za nekrestanske peniaze

Proces cistenia:
- odsavam 2 vedra vody, v poslednej dobe kazdy tyzden, v minulosti aj mesacne intervaly

- odkalovac nepouzivam - lebo mi leze na nervy jak mi donho male rybicky chodia
- hadicou vysajem z prednej casti akvaria cca 1 - 1,5 cm strku (tam kde mam pohlad z predu)
- umyjem ho v chlorovej vode - viem ze zabijam bakterie zo substratu - ale stve ma pohlad na zazltnuty strk...
- filter- 3 molitany, 2 alebo 3 vyperiem vo vedrach s vodou z akvaria
- ostriham rastliny
- trocha poupravujem rastliny
- nepouzivam odstatu vodu - davam 2,5 ml sera aquatan na 1 vedro - mozem tento krok vynechat?
- dam strk na povodne miesto
Fotky: https://www.dropbox.com/sh/7lzpogz8wp0vdoh/Yt0a5j1idM
Vopred dakujem za vsetku snahu, ktoru vynalozite na riesenie mojich problemov...