Falldown



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Falldown

Odoslaťod Seraph » 14 Apr 2023 14:53 pm

Zdravim akvaristi,
kedze moj Alderaan uz nesplnal to, co som od akva pozadoval, tak asi pred mesiacom som ho rozobral.
Dalsim dovodom jeho rozobratia bol aj fakt, ze od zalozenia som mal jemne prehnutu hornu dosku na skrinke SBX LIDO 120 (60x40 cm) - tuto skrinku velmi neodporucam kupovat....ale tak svokor navrhol, ze na to polozime kuchynsku dosku rovnakych rozmerov, dal som si ju odrezat a uz je teda tam......tak snad neprehne dosku hrubu 4 cm...:)

Akva: povodne optiwhite 60x40x35, hrubka 6mm
SVetlo: Chihiros SLIM II 60 cm (z predchadzajuceho akva)
Filtracia: prechadzam od vonkajsich filtrov na filter zavesny (dovodov je viac, nebudem rozpisovat) Eheim Liberty 200
CO2: skusim NEo Bio CO2 (take trochu drahsie drozdie asi, ale s velmi pozitivnymi recenziami)
Rastliny: najma bucephalandry, anubiasy - tie ostali z minuleho akva, ale nieco nove neviem, co tam este pojde, vyzivny substrat tam velmi nie je (len trochu pouziteho platinum zmiesaneho so trkom v sacku napsodku)

Pridam dve fotky,
upozornenie, scape stale nema aktualnu podobu...aj ked ja si myslim, ze uz ma, ale moj hardscape guru mi kazdy den navrhne nieco nove :D

jedna fotka je starsi scape 2 dni dozadu a jedna dnesny....ja dufam, ze uz finalny :) :) :)
Prílohy
1.jpg
vcerajsi scape
1681476162745.jpg
asi final?
Obrázok používateľa
Seraph
 
Príspevky: 1177
Založený: 16 Sep 2015 21:48 pm
Bydlisko: Prešov

Reklama

Re: Falldown

Odoslaťod Seraph » 16 Apr 2023 21:11 pm

nejake nazory, napady, kritika...vsetko uvitam....
kludne piste.....temu si prezrelo dost ludi, nikto tu uz nic nepise....
ja sa nenahnevam, naopak otvori mi to mozno oci.....
minimalne som cakal vincenta a nejake adjektiva....(dokonca mam uz aj tip ake.....) :o
Obrázok používateľa
Seraph
 
Príspevky: 1177
Založený: 16 Sep 2015 21:48 pm
Bydlisko: Prešov

Re: Falldown

Odoslaťod j » 17 Apr 2023 06:16 am

Ja som napríklad nereagoval preto, že mne sa tá hromádka (minimálane v tomto štádiu) vôbec nepáči. A ako prvý príspevok a hneď negatívny som sem svoj názor nechcel dávať. Ale keď už tak naliehaš ....
:wink:
j
 
Príspevky: 1180
Obrázky: 4
Založený: 13 Dec 2004 08:42 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Falldown

Odoslaťod vincent van gogh » 17 Apr 2023 08:13 am

Seraph napísal:minimalne som cakal vincenta a nejake adjektiva....(dokonca mam uz aj tip ake.....) :o

Tak schválne, daj nejaké....

Ja som nepísal radšej nič, lebo to by sa ti asi nečítalo dobre....(čiže podobne ako kolega predo mnou). No a načo taký negativizmus , ked ja rád presný opak. :)
Obrázok používateľa
vincent van gogh
 
Príspevky: 1683
Založený: 28 Sep 2013 12:21 pm
Bydlisko: BA

Re: Falldown

Odoslaťod Seraph » 17 Apr 2023 09:00 am

no konecne ste sa odhodlali chalani....
ziadne strachy, ved toto forum znesie vsetko...
vincent no tak....napr. krkolomne, nasilne (to si mi raz pisal pri takom minicku mojom ... )

a teraz iba skuste: predstavte si piesok, plus ako tie konare ktore smeruju vlavo dole robia pekne tiene .....stale zle? :D
Obrázok používateľa
Seraph
 
Príspevky: 1177
Založený: 16 Sep 2015 21:48 pm
Bydlisko: Prešov

Re: Falldown

Odoslaťod vincent van gogh » 17 Apr 2023 10:03 am

Tak ok, mám teraz chvílku .....

Nie je asi bohviečo založit novú tému o novom akvarku a dva dni tam svieti velká 0. Pekne si si teda vynútil reakcie.. :wink:
Ak adjektívum, tak je to tentokrát hlavne bezradné. Ale pozor. Ak dáš - celkom vážne(!) -takýto nástrel hardscapeu a tváriš sa v úplnej spokojnosti, že finálny, tak vlastne nie je o čom dalej diskutovat. Si spokojný a basta.

Mne sa zdá, že si až kŕčovite "zviazaný" na taký ten budúci aquascaping look. Že sa snažíš urputne to nejak poskladat tak, aby to na konci dna vyzeralo ako na tých všeliakých výstavách, rsp. sútažiach. Tieto dva návrhy sú vlastne (rozdiel je minimálny) identické. Aj to svedčí o tom, za A : absencii takého širšieho nadhladu, za B: že si asi fakt s týmto spokojný....myslím trebárs úplne iný návrh (úplne iné rozloženie) / variant 2, variant 3 .... a z toho sa lepšie vycízeluje výledná podoba.

Nehovoriac o tom, že táto kôpka dreva na kamenoch mi silne pripomína scénu niekde na čistinke,....už len zapálit, napichat špekačky na prútiky a vo veselj nálade poopekat.

Ak hovorím o typickom aquascapingovom looku , tak toho je dobrý príklad napr. JozefSC. Teda to sútažné akva. Velký kus, menší kus, medzi tým cestička a tak. Ale má to ...na rozdiel od tohoto prípadu.... istú štábnu kultúru a dobré pomery.

To je jedna rovina. Druhá rovina je osobnejšia, že mi stále chýba ....hm,ako to nazvat. Taký menej sútažný typ dizajnu. Tak viac "nadivoko". Niečo ako robí kolega Marshall. Alebo ja..hihi.
Obrázok používateľa
vincent van gogh
 
Príspevky: 1683
Založený: 28 Sep 2013 12:21 pm
Bydlisko: BA

Re: Falldown

Odoslaťod Seraph » 17 Apr 2023 10:39 am

vincent dakujem,
som rad za reakciu, a uz vobec nie je podstatne, ci si z toho nieco vezmem alebo nie, ale ze sa tu diskutuje, preberaju sa temy, prispieva sa nazorom....myslim si, ze si to aj ludia neskor radi precitaju....

je pravda, ze som trosku zviazany tym, co vidim v online priestore.....
cesticka tam niekde bude a akurat nad nou vedu tie konare ako klenby....plus vzadu je vacsia klenba kde to konci a dvihne sa trosku vyssie...uvidime, este to stoji a este som nelepil.....
uz pri skladani tohto som mal co robit.....som trosku obmedzeny aj materialom to je pravda a tazko sa to tam skladalo aspon do tejto podoby.....plus musim to situovat tak, ze vlavo je gauc a zlava sa na akva tiez bude pozerat....(kopec premennych)
este rastlinky tomu dodaju "stavu" a spravia hlbku......
ale ako vravim, este to stale je "mierne" otvorene......velkym zasahom sa vsak uz viac menej chcem vyhnut.....to uz utrpi moja psychika :)

inak dobrych panov spominas....... 8) (jeden z nich o tomto projekte vie) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrázok používateľa
Seraph
 
Príspevky: 1177
Založený: 16 Sep 2015 21:48 pm
Bydlisko: Prešov

Re: Falldown

Odoslaťod JozefSC » 17 Apr 2023 12:09 pm

Tak už keď mňa spomínate pridám aj ja niečo
Vincent ďakujem za pochvalu tvoje akva je tiež určite na úrovni súťažné len sa treba odhodlať a poslať tak ako ja nejde o výsledok ale zúčastniť sa a podporiť tie súťaže, tak isto Marshall má akva na súťažných úrovniach len tá údržba
Určite je tu na fóre viac dobrých akvárií a je škoda že nepodporia súťaže svojou účasťou.

K tomuto akva by som sa vyjadril tak ako k tomu prvému čo bolo v tejto nádrži a to: hlavne je že sa to páči jemu on je ten čo to bude mať doma a jemu to bude robiť radosť. Tak ako to prvé nezožalo veľa úspechu keď sa to stávalo a nakoniec sa z toho vykľubalo celkom pekne akva.

Áno je to "kopa" mix kameň a drevo, aj keď aspoň sú dodržané základe parametre scapu tým myslím trojuholníkova kompozícia a na tom sa dá stavať dalej. Ak má ostať tento Scape aspoň by som spravil niečo s ľavou stranou nejak to presvetlit alebo urobiť viac zaujímavé, na druhej strane tie dreva s ktorými pracuje sú naozaj ťažký oriešok všetko ako paragraf absolútne nevhodné na k tomuto scapu.

Cestíčku tam vôbec nemá skôr nejakú škarpu/útes ani neviem ako to nazvať ale určite to ukáže dobre pod vodou. Niečo zaujímavé.

Verím že s rastlinami sa dá urobiť veľa to už bude záležať aký bude odvážny a či sa pustí do toho naplno.

Ťažšie je pohnúť so Seraph ako s kameňom alebo drevom(osobná skúsenosť), dúfam že táto téma ho nakopne a vytiahne zo seba viac.
Možno nejaké konštruktívne nápady by sa zišli.
JozefSC
 
Príspevky: 362
Založený: 23 Sep 2020 01:43 am

Re: Falldown

Odoslaťod vincent van gogh » 17 Apr 2023 14:46 pm

JozefSC napísal:... len sa treba odhodlať a poslať ...

A veruže som poslal :shock: . Ha,nazbieral som odvahu ,odhodil vrodenú plachosť a poslal som...... toť , do Čiech. Alfa, či tak nejako sa volajú.
______________________________________________________________________________________________________________
Dve poznámky. 1.Je jasné ,že autorská sloboda je nedotknutelná. Ja to tvrdím a ctím roky rokúce.....ak je autor spokojný, finito. Nikto príčetný nebude predsa vnucovať svoje videnie ,ako to tu robil jeden neštastník , typu : Vyndej kameny. Vyndej dřevo,vykašli se na filtr...dělej to jako jááááááá!! :)

2.Materiál. Ak je matroš na h@vno, no tak to je komplikácia. To sa tažko niečo uplieta, rovnako ako ťažko takto z dvoch fotiek mudrovať, ale je možné, že moja kreativita je v koncoch a ja tam potenciál v tomto zložení skrátka až taký nevidím. Možno aj preto, že nevidím trojuholník, ale skôr pyramídu.( A nevidím to z gauča.)
Až mi je divnô, že to JozefSC - ako hardscape guru povolil :wink: . Určite, rastliny a tak...všeličo zmení. Teraz ale mám na mysli hlavne hardscape, rsp. to,čo vidím hore.

JozefSC napísal:Možno nejaké konštruktívne nápady by sa zišli.

No ved práve. A to sú aké? Budem sa opakovat, ale já bych to rozmetal na prach a broky . Rozložil a skúsil úplne inak...A možno to bude ešte horšie. No a ked nič, tak predsa platí poznámka č.1 a všetko je ok. :mrgreen:
Obrázok používateľa
vincent van gogh
 
Príspevky: 1683
Založený: 28 Sep 2013 12:21 pm
Bydlisko: BA

Re: Falldown

Odoslaťod JozefSC » 17 Apr 2023 15:23 pm

Tak to si ma potešil, áno Alfa sa to volá a stretneme sa tam traja čo zatiaľ viem z akva.sk ja ty a Seraph. Držím palce páni.

No to není o tom čo ja povolim skôr do čoho sa on odváži pustiť ja súhlasím s tým čo sa mu páči nejaký návrh sem tam 90% ak tak neprejde :))) ale hlavne nech sa sám do toho zapája a postaví si to čo chce mať doma a posunie sa ďalej.

Trojuholník bude rastliny dlhe alebo husté v pravom rohu. Základná požiadavka bol Scape pre buce a anubias keď to tam nahadze moc tie kopy vidno aj tak nebude skôr bude problém ukázať niečo z toho dreva si myslím, teda neviem koľko toho má.
Ja by som to nehadzal ešte do koša podobný scenár ako to prvé akva. Uvidíme a snáď sa všetci niečo z toho priučime.

Tiež som za vybrať skúsiť niečo iné ak nie máš foto môžeš poskladať toto späť ako poznám Seraph tak toto nie je možné, hlavne keď sa mu toto páči.
JozefSC
 
Príspevky: 362
Založený: 23 Sep 2020 01:43 am

Re: Falldown

Odoslaťod j » 17 Apr 2023 17:59 pm

Inak jeden konštruktívny nápad by som mal, aj keď nepredpokladám že by si sa vydal touto cestou. V poslednom čase som dával do sekcie "youtube" dosť videí kde čosi (buď v kúte, prípadne v kútoch, alebo v zlatom reze) čúhalo z akvárka. Na tom boli bromélie, machy a neviem ešte čo. Predpokladám že to akvárko plánuješ nezakryté, tak by si mohol niečo, čo by vyzeralo prirodzene (nie ako prirodzenie), vytiahnuť nad hladinu. Kludne z vrchola tej "pyramídy". To by mohol byť hlavný prvok a tým pádom by si mohol spodok trochu zjednodušiť. Ako sa hovorí - menej je niekedy viac.
Ja keby som nemal všetky akvárka zakapotované, tak by som určite chcel niečo podobné skúsiť. Možno raz ....

Nejaké naozaj iba ilustračné obrázky pre lepšiu predstavu:
Obrázok
Obrázok
j
 
Príspevky: 1180
Obrázky: 4
Založený: 13 Dec 2004 08:42 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Falldown

Odoslaťod Seraph » 17 Apr 2023 20:36 pm

tesim sa ako sa to tu rozbehlo.
zareagujem na podnety/tipy/nazory

co sa tyka vytiahnutia scapu nad hladinu, tak tam nebude velky priestor kvoli svetlu a ani nemam velmi chut riesit to, kedze taky mini emerz 10 litrovy mam v obyvacke pri telke a tu v tom velkom do toho nepojdem...je to pekne ale len zpar rastlin by som vedel udrzat bez toho aby vyschynali....

co sa tyka mojho naladenia Jozef ma pravdu, kym som sa vobec dostal k aktualnemu stavu, tak to chcelo z mojej strany vela psychickych sil (ked uz nieco nejak je poskladane, ja uz nerad rozoberam)

skusil som dnes jedno drievko presunut, aby som viac zvyraznil to, ze scape nie je v strede, zajtra sem nieco postnem nejake take pokusy....ale uz bohuzial nemam darkwood a neplanujem kupovat, tak uz vela necakajte :D (inak ten najvacsi kamen uz viac dolava dat nejde....uz by bol velmi blizko skla.....)

ako tak som so scapom spokojny....detaily este dokazem akceptovat a menit ....
zajtra pridam nejake mierne modifikacie (chap ako prelozenie jedneho dvoch korenov :) )
vdaka chalani, kludne piste
Obrázok používateľa
Seraph
 
Príspevky: 1177
Založený: 16 Sep 2015 21:48 pm
Bydlisko: Prešov

Re: Falldown

Odoslaťod vincent van gogh » 19 Apr 2023 12:26 pm

Seraph napísal:....to uz utrpi moja psychika

Seraph napísal:... to chcelo z mojej strany vela psychickych sil...

Zaujímavé. A čo pri tom tvorení tak najviac bolí ?

Občas ma prepadá taká hrôzostrašná predstava, že ako by som som to ustál, kebyže mám tak 300litrové akva, povedzme 120-150 na dlžku a plné prepravky koreňov a kameňov.... Pot ma vtedy oblieva. :mrgreen:
_________________________________________________________________________________________________________________
Ale iné som chcel. Ked sme tak pred 2 mesiacmi písali v mojej téme, že chceš zmenit akvárium na niečo podobné ako mám ja, rsp. "v tomto štýle"....tak toto je ono?
Obrázok používateľa
vincent van gogh
 
Príspevky: 1683
Založený: 28 Sep 2013 12:21 pm
Bydlisko: BA

Re: Falldown

Odoslaťod Seraph » 19 Apr 2023 20:52 pm

heh,
boli najviac to, ze vidim vacsinou veci negativne.....teda dost casto....cim dlhsie s tym robim tym vidim vacsie sance ako kamen spadne a rozbije akva, alebo ze donho buchnem ja ked ho dviham....asi mam paranoju z takychto veci
plus mam uz nieco poskladane ako tak nejak podlozene a nejak to drzi a Jozef napise, ze vyber a tam dosyp strk a mna ide trafit slak :) takze to som ja.....
a ano pisal som, ze chcem styl ako ty.......ale na to mam este cas...musim ako akvarista este dozriet :D....ale aj ine veci....mal som nejaky dark wood, tak som siel don a tam nie su tenucke kucky ako mas ty.....resp. som dokonca chvilu uvazoval ze pojdem nenraocnou cestou ako v kuchyni.....ale tu predsa len nejake rastlinky budu :)....inak ked uz to spominam:

vsimol som si teraz, ze si nenavstivil moju temu s BW akvarkom, The Upside Down vol. 2,
zajdi sa tam pozriet a pozri poslednu foto (idem tam pridat dnesnu) a ak by si mal nejake pochvalne slova, zahreju ma pri srdiecku :pivo:

tu pridam asi final scape foto, (hopefully)
Prílohy
1681929923207.jpg
Obrázok používateľa
Seraph
 
Príspevky: 1177
Založený: 16 Sep 2015 21:48 pm
Bydlisko: Prešov

Re: Falldown

Odoslaťod Marshall » 22 Apr 2023 21:25 pm

Ked som prvykrat videl tento skejp, tak ma napadla podobna myslienka ako tuto pana Vincenta: ....už len zapálit, napichat špekačky na prútiky a vo veselej nálade poopekat.

Pises, ze vobec nie je podstatne, ci si z prispevkov nieco vezmes, alebo nie. Z coho si teda chces nieco vziat? Z videi na YouTube, alebo z vlastnej prace?

Pripomenulo mi to vec, ktoru spominal Steven Chong v jednom z videi, ked sa pytal Fukadu, akym sposobom dokaze upevnit hardscape do takych sialenych tvarov bez toho, aby sa to uvolnilo, alebo spadlo.
Fukada mu na to odvetil, aby bud hladal moznosti a cesty sam, alebo nech sa na cely aquascaping vykasle. O par rokov Steven vyhral IAPCL.

Cize trochu menej ega a nebat sa pocuvat a nasledovat rady a hlavne skusat, co su podla mna tvoje najvacsie issues.
Inac chvalim, ze si sa dal na CO2. Maly krok pre ludstvo, ale velky pre teba.
Howgh
Obrázok používateľa
Marshall
 
Príspevky: 162
Založený: 20 Jan 2018 21:28 pm

Re: Falldown

Odoslaťod Seraph » 23 Apr 2023 13:45 pm

Marshall dakujem za komentar,
co sa tyka toho, ci si nieco vezmem alebo nie.....asi to mohlo tak vyzniet, ale nemyslel som tym, ze aj tak spravim podla seba....skor sa mal na mysli to, aby sme tu diskutovali, vymenili si nazory a ze pre ostatnym diskutujucim na tom v konecnom dosledku vobec nemusi zalezat....

Ak by to bolo o nejakom egu, tak najskor ani nevytvorim temu....a uz vobec sa neradim s takmer kazdou jednou prkotinou s Jozefom :)

nasledovat rady uz nemam problem.....dokonca som odlepil uz zlepene kusy predvcerom kedze pri lepeni doslo k chybicke :D a to uz je co povedat.....lebo najskor som to chcel nechat tak :D

co sa toho skusania tyka, tak ano.....na toto ja nie som....
a hej co2 bude ale zatial len to co som pisal....flase apod. tak to nie, a inak v tom predchadzajucom scape mal burciak ....pche :D

inak vratme sa naspat k scapu:

piesok nasypany, dva druhy, niekde aj mix....vyzera to uz trosku lepsie ako ohnisko....aspon si myslim, takze odlozte palicky na opekanie :lol:
este ma caka objednanie nejakych rastlin, bucky a anubiasy co mam z minuleho este nepojdu, aby sa zbytocne nerozpadli.....
hodim foto, vecer ked bude tma ukaze krajsie....
Obrázok používateľa
Seraph
 
Príspevky: 1177
Založený: 16 Sep 2015 21:48 pm
Bydlisko: Prešov

Re: Falldown

Odoslaťod vincent van gogh » 23 Apr 2023 17:15 pm

Seraph napísal:...musim ako akvarista este dozriet :D....ale aj ine veci....mal som nejaky dark wood, tak som siel don a tam nie su tenucke kucky ako mas ty.....

Tu sa zastavím....o5 ten materiál. Čo som si všimol ,tak (skoro)stále používaš ten jeden typ korenov...nazvyme to "bez tenučkých kúskov".Tak je najvyšší čas začat si zhromaždovat skutočne dobré a pekné kusy. Lebo to tiež zvyčajne nekúpiš jedným vrzom. Napr. taký Hornbach v BA síce dlhšie stagnuje, ale nejaký korienok by sa dal vybrat.....vid foto z predvčera.
Ale to všetko závisí od tvojho nastavenia a skrátka nejakej danej inklinácie. Lámať to cez koleno nemá význam. Lebo doplním kolegu Marshlalla o hlbokú filozofickú úvahu : To akva a veci s tým spojené musí robit radost a nie nervy, že ano.

Nakoniec aj toto akvarium, čo ideš robit môže byt presne v tomto duchu radosti a je vymalované. Prečo nie. Držím k tomu palce a už len čakať ,kedy naberieš odvahu, dobrý materiál a celkovo teda - akvarsiticky dozrieš. :)

Ešte taká vec. Častokrát je to aj o tom, že : mám doma takýto koren, ostal mi takýto substrát. Mám Anubiasy a Bucephalandry z minula a podobne. Čiže FUJ obmedzenia...No, niekedy sa treba trošku rozšupnút . Ved načo CO2 pre Anubiasy ?Zvlášť, ked o burčiakovom type doplnovania CO2 som ti myslím písal minule. :pivo:
Prílohy
20230421_153432.jpg
Obrázok používateľa
vincent van gogh
 
Príspevky: 1683
Založený: 28 Sep 2013 12:21 pm
Bydlisko: BA

Re: Falldown

Odoslaťod Seraph » 23 Apr 2023 20:56 pm

Foto
Prílohy
IMG_20230423_205506.jpg
Obrázok používateľa
Seraph
 
Príspevky: 1177
Založený: 16 Sep 2015 21:48 pm
Bydlisko: Prešov

Re: Falldown

Odoslaťod Seraph » 30 Apr 2023 21:25 pm

pripajam foto update:
rastliny este nemam vsetky....a bucephalandry som zatial zo svojho predchadzajuceho akva stihol premiestnit a rozmiestnit asi tak 1/2....

filter EHEIM, ktory som mal pripraveny som zavrhol, kedze to bolo v obyvacke mega rusive a hlucne,
vratil som sa k svojej Tetra EX 600, ktoru som ale celu hlavu rozobral a mazal vazelinou, kolko sa dalo.....zatial je to ok, chybny bol ale jeden kohut (vstupny) a slzil hned po spusteni......dal som tam navyse tesniaci kruzok a uz ide 2. den bez kvapky....dufajme, ze to tak pojde aj nadalej......

takze FOTO: work in progress.....do finalneho stavu to bude este par dni trvat, invital jednu rastlinku nemal tak cakam, ale v zalohe mam este jeden eshop akurat ovela drahsi :D
voda je jemne zafarbena z korenov, mierny zakal zmizol uz vcera, vo filtri je aj purigen co som mal niekde doma, a jedna spongia z mojho blackwater akva.

p.s. hadicky nerieste.....to je docasne tam nejaky stary 5 rocny chihiros doctor apod.
Prílohy
1682881660641.jpg
Obrázok používateľa
Seraph
 
Príspevky: 1177
Založený: 16 Sep 2015 21:48 pm
Bydlisko: Prešov

Re: Falldown

Odoslaťod Seraph » 02 Máj 2023 11:08 am

nateraz done, vysledok je takyto.....uvidime ako to pojde
Prílohy
1683018489298.jpg
Obrázok používateľa
Seraph
 
Príspevky: 1177
Založený: 16 Sep 2015 21:48 pm
Bydlisko: Prešov

Re: Falldown

Odoslaťod JozefSC » 02 Máj 2023 12:15 pm

Mne osobne sa to páči neviem či to len môj pohľad na vec ale ako domáce akvárium super, veľa detailov, pekná hĺbka čo sa pri trojuholníkových kompozíciach nestáva často. Ryby, nejaké tie rastliny dosadiť a ukáže to svoje čaro.

Ako technická podpora pri stavbe by som si dal sebakritiku a to hlavne výška toho Scapu všimol som si to až keď bolo neskoro cez fotky je trochu ťažké. Keby cele to "ohnisko" :))) sedelo tak 5-7cm nižšie a viac smerom doprava tak by to určite ukázalo lepšie na ľaváj strane by bolo viac voľného miesta na piesok a nižšie posadené by tomu dodalo širokouhlý vzhľad, čo je dosť ťažké keď to akvárium same o sebe je takmer kocka 60x40x40 moje akva je také isté a mám ten istý problém . Dalo by sa to ešte upraviť, na 99% sa to už nestane:)

Hlavne je že Seraph má z toho radosť. To neznamená že kritika do tejto témy nepatrí sám si ju vypýtal, tak sa do toho pustíte kolegovia:)
JozefSC
 
Príspevky: 362
Založený: 23 Sep 2020 01:43 am

Re: Falldown

Odoslaťod vincent van gogh » 02 Máj 2023 13:25 pm

Což o to.... Jasné, že je to vcelku príjemný pohlad. Lebo je to ostré a čisté. Aj mne sa to pozdáva. Predpokladajme, že tá ostrost fotky nie je náhodná a že to bude tak aj nadalej a to ostatné ,.......sa uvidí, rsp. presne ako píše autor, uvidí sa ako to pojde dalej.

Po pozornejšom preskúmaní mi tam napadaju taketo veci (isteže je po funuse, ale šak len tak)
Stále to na mna pôsobí ako tá spomínaná kôpka nie neštastia, ale dreva na hromádke a šup na piknik. Kebyže ten červený kus je odstránený, alebo skôr inak položený....tak aby tam bolo viac priestoru, viac "vzduchu". Jasne, že by si porušil inak prísne dodržiavanú líniu toho trojuholníku, ale zmsyel by to nestratilo.

Alebo inak, ten zelený kus nasmerovat viac k divákovi. Potom aj ten volný kúsok pod ním : bud tiež v tom novom smere, alebo ho nahradit tenším, halúzkovejším kúskom....skami. Aby nebol skrátka totožný s tým prvým kúskom. Aj velkostou aj smerom.

Celé keby to bolo viac vpravo, (tým pádom viac mieta vlavo) tak jasné, že súhlasím.
Prílohy
2.jpg
Obrázok používateľa
vincent van gogh
 
Príspevky: 1683
Založený: 28 Sep 2013 12:21 pm
Bydlisko: BA

Re: Falldown

Odoslaťod JozefSC » 02 Máj 2023 14:06 pm

Výborné Vincent, červeno označené veľmi dobrý postreh, ubralo by to z toho silné pôsobiaceho dreva a pridalo na rovnováhe a na dráme ukázal by sa tam ten sek medzi scapom čo má o niečo viac.
Aj keď to bolo jeho prve kritérium nejakú tú klenbu v tom bode. Dizajnovo som moc do toho nezasahoval skôr som chcel jeho nech sa angažuje, nieco ako áno, nie ešte poskusaj niečo iné a potom celkovo doladiť na konci.

Zaujímavé je to zelené označené drevo tam som ho smeroval ja nech všetky tie 3 dreva smerujú do rovnakého bodu v ľavom dolnom rohu a skôr mu nevyšlo to spodné ako to stredné v dolnom boli komplikácie s materiálom a vyšlo mu to takto.
Určite posunutie toho zeleného/stredného by to doladilo. Niečo čo by nebolo zle urobiť Seraph keď si oddýchneš a budeš mať na to chuť;)

Škoda že tento koment nebol keď ešte bol priestor na prestavbu.
JozefSC
 
Príspevky: 362
Založený: 23 Sep 2020 01:43 am

Re: Falldown

Odoslaťod Seraph » 02 Máj 2023 14:41 pm

Chlapi dakujem za komenty, vidim, ze Jozef uz tusi moje stanovisko, resp. docasnu nechut macat ruky a nechat veciam volny priebeh....
Co sa toho dreva tyka chapem vincent, ale narazam tu na problem, ze ten cerveny kus je ovela masivnejsi, vid foto s mojou cmaranicou...

Co sa zeleneho dreva tyka tak to je taky ohnuty kus a za tou skalou je jeho sucastou asi pol kilova neforemna cast, ktora je jeho sucastou a cele to drzi....s nim uz vela nezmozem.....

Zatial tam ruky nestrkam, veru uvidi sa....pojde tam este eleocharis dozadu velky, vlavo pod drievka hydr.japan...potom budeme mudrejsi
Prílohy
IMG_20230502_143532.jpg
Obrázok používateľa
Seraph
 
Príspevky: 1177
Založený: 16 Sep 2015 21:48 pm
Bydlisko: Prešov

Ďalšia

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 12 hostí.