noiseless napísal:ešte sa chcem opýtať, tá blyxa aubertii, ktorú mám v pravom rohu, nepáči sa mi že je to na hladine ... môžem tie listy normálne v polovici strihnúť a skrátiť ? Či sa niečo pokazí keď to zrobím ?
Milan666 napísal:Toto mi nejde do hlavy, blixa a listy na hladine?, že je to omyl?
Figaro napísal:DC je v takýchto rastlinných nádržiach veľmi užitočná pomôcka. Mal som vyrobený vlastný ale stále mi ukazoval bludy. Neviem, čo so mal zle, stále to bolo žlté, proste to nefungovalo. Teraz som v KE kúpil Seru 12,6 E a zatiaľ max. spokojnosť. Na tento sa môžem spoľahnúť. To dno čo tam máš má aj makro prvky ? Aj tak si myslím, že hnojeniu sa nevyhneš a mal by si zvážiť aj kúpu PMDD s KNO3 a KH2PO4, zatiaľ aspoň do zásoby. Keď začne mať Blyxa priesvitné listy je zle.
Figaro napísal:NO3 test Ti stačí aj rataj, ja mám s ním veľmi dobré skúsenosti. PO4 to je už horšie. Ale pokiaľ meníš taký objem vody a tak často testy Ti asi netreba. Ale hojenie hm.. dosť svetla + dosť CO2 ja by som hneď hnojil. Z mojej skúsenosti viem, že akva sa naštartovalo krásne až po tom, ako som ho poriadne nasypal. A to vrátane PO4. Pokiaľ som špekuloval čo dať a koľko dať bolo to na ... pekne rástli len riasy a najkrajšie na rastlinách.
noiseless napísal:...áno, len ako viem koľko čoho sypať keď neviem koľko toho akvárium potrebuje ? Či máš nejaké univerzálne pomery ?
Figaro napísal:Dobre na to ideš ale to hnojivo už mohlo byť doma![]()
Ešte som Ti zabudol napísať, že máš pekné akva, nech sa darí.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.