triscene napísal:lepsie
bude aj kobercek?
naďalej hnojím denne, CO2 už nepúšťam do nasávania filtra ale pod výpust, že mi bubliny pekne roznesie po akva, vodu mením každý tretí deň cca, obvykle 3 vedrá, popri tom vyberám veľa rias a hlavne strašne veľa kalu z dna ...
preco nie 20 N + 3 P + 8 K alebo 35 N + 5 P + 2 K ? na 150ml alebo 300 ml alebo uplne nieco ine .... a pokial ma pamat neklame tak Mg by nemal by makroprvok ... cize mi to vychadza tak ze Kalium ani nepridavas ... plus aj ked sa Kalium zaraduje k makroprvkom sprava sa vsak ako mikroprvok cize nemal by si ho vynechavat ... hmm zeby opat nejaky instatntny navod ... ocividne je ti riasa ako sa patri vdacna30g KNO3, 6g KH2PO4, 12g MgSO4 + 250ml vody ?
noiseless napísal:giftzahn,to makro som namiesal podla clanku na stranke rostlinne-akvaria.cz alebo tak nejak to bolo, bol to clanok o EI hnojeniu ... Je pravda ze Mg tam do toho roztoku nedavali, ale ocakaval som ze uskodit to nemoze (mal som doma zbytnych par gramov z minuleho akva) ... Takze teraz v com je problem ? Malo KNO3 ? Mam pridat ? ... Resp. Z coho mi chyba to kalium ? Chyba mi tam K2SO4 alebo co teda ? Ja som sa tesil ze ake paradne roztoky som si namiesal :-/... Cize co by si mi prosim ta radil spravit ?
draslik obsiahnuty v KNO3 a KH2PO4 je myslim viac ako postacujuci. okrem toho nemas AS a podobne substraty, ktore viazu draslik. mas tam ale hygrophylu, ta ho zase zozere tiez dost.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.