Roman napísal:problem dnesnych trubic je ten, ze nemaju plne spektrum ale max 3 vrcholy ( a to su tie lepsie napr 865, 965)
celkom zaujimavo vyzera spektrum "Sylvania Grolux wide spectrum", akurat som ju este nevidel v obchode
Nad najnovsie akvarko idem dat 2 biele 10.000K, jednu modru a jednu Grolux na zvyraznenie farieb koralov
vysluzil2 napísal:Dufam, ze sa Arowana nenahneva, zvyraznenie farieb ryb a rastlin v aq pomocov farebneho spektra , je podla mna spravne. Strach z toho, ze rastliny nebudu rast, je podla mna nepodstatny. Rastu aj pod farebnymi trubicami dobre, mnozia sa rovnako ako pod studenou alebo teplou bielou. Ja som toho isteho nazoru ako Pakozdy,dokonca si myslim, ze studena biela, dost kazi farby oproti dennemu svetlu. Zosvetluje .
zulu napísal:chystam akvarium so stvorzubcom, ktory vseobecne nema rad velmi vela svetla. Akvarium ma kryt s 2 trubicami. myslim 18W. substrat bude koralova drt. Zvazujem jednu trubicu normalnu, bielu a druhu... modru? neviem, nie som prilis technicky tip a v svieteni sa fakt nevyznam, tak by som chcela poradit farbu tej druhej trubice, aby akvarium nebolo moc presvetlene. skor aby vytvarala "ponurejsiu" atmosferu oproti povodnej bielej. Este som zabudla, ze akva je 45cm vysoke, ak to je relevantne. Dakujem:)
Roman napísal:akakolvek modra z elektra je fajn, oznacenie budto 67 alebo 018
tie specialne "akvaristicke" su nemlich to same, len si na to akvafirmy lepia svoje oznacenie a nahodia 100% prirazku.
Nech mi nikto netvrdi ze napr firma Sera alebo aj AquaMedic vlastna linky na vyrobu trubic. Su to obycajne osramky s inym nazvom a aj cenou
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.