Ajajáj,...ale ste mi naložili.....že by to bolo až také zlé......
Čo sa týka rastlinného akvárka s tým som skončil z dôvodu, že tento môj rozmer s tým obkladom na vrchu, mi na rastlinné akvárko časom vôbec nevyhovoval. Síce akva s rastlinkami a osádkou diskov a neóniek dlhodobo fungovalo takmer bez problémov, bolo s tým dosť veľa starostí, na ktoré som mal stále menej času. Týždenne pripravovať vodu z RO ( 12 hodín ), za tým polovičná výmena s pravidelným prestrihom, toto zaberalo pol dňa voľna, ktorého mám málo. Aj celkovo ma to nejak prestalo baviť. Ja som ten typ človeka, ktorý musí stále vyrábať, prerábať, vylepšovať...
Rastlinky mám v malej 110-tke, ktorý objem je radosť udržiavať. Pol hodinky týždenne, čo je v pohodke. Takže okopávať budem naďalej.
No pozadie, je to 8 cm polystyrén do ktorého som pájkovačkou vyrezával tvary, následne je tam epoxyd s pieskom. Na fotke s nasvietením Syl. GRO lux to asi vyzerá zle, ale v skutočnosti, keď na to doma pozeráme sa nám to páči, čo je najdôležitejšie.....
Kamene sú vápencové s množstvom úkrytov hlavne pre mladé rybky a v skutočnosti sú podľa mňa super a nemenil by som ich....
Neviem, ako teraz nakombinovať osádku aby boli rybky pekne vyfarbené ( čím viac, nie len jeden
dominantný samec ), aby neboli problémy s kŕmením a aby boli v celom vodnom stĺpci.
Najradšej by som skombinoval Malawi + Tanganyiku.
Predbežne sa mi páčia tieto druhy :
Tropheus ( black kiriza), moliro red
Alto. Calvus
Pseud. Demasoni,
Ale neviem si predstaviť, ako kŕmiť takých calvusov, ktorí by asi mali žrať hlavne živočíšnu potravu s Tropheusmi, ktoré by mali byť hlavne riasožravé