Ahoj všetci
v prvom rade Vám všetkým,ktorí ste moje akva chválili a páči sa Vám, ďakujem, veľmi ma to teší a je to perfektná motivácia do ďalšieho vylepšovania.
to, že mi kleslo NO3 k nule sa mi stalo teraz
po 1. x, neviem si to vysvetliť, prečo k tomu došlo dávky hnojiva som nemenil a predsa. Rozdiel v hnojení oproti minulým obdobiam bol len v tom, že ak som odchádzal na dovoleku pripravený roztok, ktorým som hnojil denne som tam vylial naraz na viac dní, konkrétne 4. dávky v sobotu a 3. dávky v stredu. V sobotu som prišiel domov a bola kalamita.
Ale je to na niečo dobré, teraz bolo viditeľne, že pokiaľ klesne NO3 tak nízko je s toho kalamita v mojom tomto konkrétnom prípade dosť výrazná.
Ináč som hnojil vlastne denne tak, aby som držal
NO3 niekde na úrovni okolo 10
PO4 - 08
FE - 05.
PH cca. 6,7
Týmto úrovniam som vlastne prispôsoboval dávky hnojiva z chémie. Od kedy to sledujem a zapisujem tak mi to vychádza zhruba takto
KNO3 cca. 15 ppm.
KH2PO4 cca. 1,17 ppm
Fe - 0,3 ppm.
Tieto dávky sú týždenné, ako som písal rozpočítané a dávkované denne, ráno pred odchodom do práce.
Nie je to vlastne hnojenie EI ?
Od včera som dávky KNO3 zodvihol tak, aby mi NO3 nekleslo pod 15. Vychádza to niekde na cca. 25 ppm týždenne. Bude treba asi trošku pridať aj P, ale to uvidíme.
Posúďte, aký je toto sytém hnojenia ?
Môže pri tak vysokých dávkach KNO3 dôjsť k predávkovaniu K ?
Ako zistíme prípadné predávkovanie K. Čítal som, že veľa K blokuje CA, čo vidno na nových listkoch. Pýtam sa na ktorých nových tých, čo sú priamo pod svetlom alebo aj tých nových, ktoré rastú trochu tienené ? inými rastlinami.
Môj konkrétny prípad.
Pri popisoch metódy EI, mi nevonia výmena 1/2 objemu vody akva. Musí byť až taká veľká ? alebo je to tak zámerne , aby prípadne nedošlo k predávkovaniu niektorého z prvkov, vlastne resetnutím akva.
teraz mám FE niekde okolo 0,4 - 0,5. Podľa príspevkov na fórach by to malo byť ok či.. trochu ešte pridať ?, keď so zodvihol KNO3.
Tak diskutujme akvaristi