Čaves
díky za rady a nápady,... dno v zadnej časti a v rohoch som nakoniec zodvihol navrstveným polystyrénom, ktorý som zlepil ( ale mal som obavu, že mi to vypláva

), na ktorý som nasypal Hagen. Nepoužil som žiadny zásobný substrát,..sám som sa nepresvedčil, že je to v prospech nádrže, tak uvidíme ako rastliny zareagujú

. Mám hlavne strach o Eleocharis sp. mini, ktoré je už posadené.
Prvé dni po napustení nádrže som mal slabý biely zákal vody ( nič strašné ) ktorý dennou výmenou 1/3 pomaly ustupoval. Po aplikácii JBL filter start, to bolo omnoho lepšie ( aspoň zatiaľ ). Pre rýchlejší zábeh akva som do filtra dal 1 l. siporaxu, ktorý bol v malej 100 vke...určite to niečo pomohlo, ale vidíte, biely zákal bol aj tak.
Páči sa mi ten nápad lepenia rastlín sekundovým lepidlom, dnes som kúpil gélové, určite to čoskoro vyskúšam. Ale aj ten poplastovaný zelený tenký viazací drôtik je dobrý nápad.
Dnes som mal chvíľku času tak som testol vodu. NO2 – 0, NO3 – 0, PH okolo 6,8 ( test sera – stojí za prd) čo by pri KH 6-7 mohlo byť dosť CO2, ktorú púšťam do nasávania filtra. Ale zarazilo ma PO4, test sera ( stojí za prd ) ukazuje od 0,5 do 1 , čo mi nesedí, s čoho to môže byť ? že by s koreňov ? ( neboli preplachované ). Nedalo mi, otestoval som aj vodovodnú vodu, aj tam ukázalo okolo 0,3 ? neverím tomu testu. Ach škoda, že mi došiel JBL test PO4, ten je super a nikdy ma nesklamal,..neva,.. urýchlene dokúpim.
Sorry, píšem na rýchlo bez čiarok a odrážok, snáď všetci pochopíte, čo som chcel napísať.
Chnuro – kemene sú Dragony, kupované v akvaristike.