Figaro napísal:CO2 pridávam v množstve okolo 120b/min, non.stop, cez domácky vyrobený difúzer. Má len malé straty.
6 kg. fľašu som teraz menil, vydržala asi 6 - 7 mesiacov.
Milan666 napísal:Figaro napísal:CO2 pridávam v množstve okolo 120b/min, non.stop, cez domácky vyrobený difúzer. Má len malé straty.
6 kg. fľašu som teraz menil, vydržala asi 6 - 7 mesiacov.
6kg?! musí aspoň, opakujem aspoň rok!
Figaro napísal:Ahoj
stále sa mi nedarí nájsť optimálne dávky hnojenia,Stále mám v akva rastlinky, ktoré nie a nie sa rozbehnúť. Niečo tomu
viditeľne chýba. Rastlinky majú veľkú chuť rásť, ale niečo ich brzdí. Napr. taký Eust sp. zo spodu od koreňa sa krásne
rozbehne, pekne a rýchlo rastie, je nádherný. Keď sa však dostane do hornej tretiny akva, vršok zdegraduje. Zistil som, že to
robí len k večeru. Ráno tá istá rastlinka pokračuje v raste, ale už to nie je ono, aj pokiaľ sa znova rozbehne.
Skúsil som napr. Rotalu rotund. rast sa rýchlo a pekne rozbehol ale časom sa lístky zmenšujú a krivia. Jej farba nie
je ani zďaleka taká ako by mala byť. Po 3 x som skúsil alteln. ros. pri sadení som poctivo pod každú rastlinku vložil x 1 denerle starter tabs + bivoj. Nepomohlo, nové lístky sú malé a krivé.
Ako som už písal zvýšil som dávky hnojenia konkrétne KNO3, ktoré mám rozrobené v pomere 40 g + 500 ml. Z tohto dávam denne 40 ml, t. j. cca. 28 ppm NO3, 18 ppm K týždenne. KH2PO4 mám rozrobené 6 g + 500 ml, z čoho dávam denne 15 ml.
TC mám rozrobené 15 g + 500 ml s čoho som denne dával 20 ml. Asi pred týždňom som dávkovanie zvýšil na 40 ml ale zmenu k lepšiemu som zatiaľ nespozoroval. CO2 stále okolo 120b/min. Riasu nevidno. Sú len malé náznaky zelenej prisadlej na anubiase.
Pri tomto dávkovaní mám hodnoty vody
NO3 cca. 15 až 20
PO4 cca. 1
FE cca. 0,5
PH ca. 6,7
GH 10
KH 6
Vodu mením 1 x týždenne, objem som zvýšil na 1/3.
Pri GH 10 som úplne vynechal pridávanie MG.
Prikladám foto rastliniek, ktoré by mohli napovedať, čo a ako pridať.
Figaro napísal:Ďakujem Giftzahn, pekne si sa rozpísal![]()
aj mne to už tak vychádza, že MG tam asi chýba. Najviditeľnejšie to je asi na anubiase, ktorý má lístok svetlý a žilka v strede je o dosť tmavšia. ( nie je to najnovší lístok)
Rotala je tiež veľmi svetlá, tmavé má len žilky listov.
Naša voda je GH 10, podľa čoho som asi zle usúdil, že MG tam je dosť. Ale takto som si o tom prečítal tu na fóre.
Skúšal som už všeličo, všelijaké pomery (N, P, FE) ale MG som ani raz nedával.
Od 27. 11. som pridal aj MG ale neviem, či ten pomeru bude chrumkavý, namiešal som 33 g Mgso4x7h2o do 500 ml vody z ktorého pridávam denne 40 ml, čo vychádza týždenne na cca. 3,7 ppm, bude to stačiť ?
Giftzahn, prečátal som si tvoj príspevok v téme Glittera, podľa čoho sm upravil pomer N vs. K 1:1. Tj. j. Pri dávkovaní 28 ppm N týždenne dávkumem aj 28 ppm K týždenne. Zvýšil som aj P na cca. 3,5 ppm týždenne.
No a zvýšil som aj dávkovanie FE na úroveň 0,6 ppm týždenne, no, neviem či som urobl dobre![]()
Toto dávkovanie mám od 27.11 tak uvidíme, čo povedia rastlinky.
Doplnil som aj stav rybiek, neoniek mám už okolo 180 ks. Pribudli ramirezky electric blue 8 ks, krásne sú, len sa mi zdá, že rýchlo dýchajú. Neviem, či je to u nich normálne. Pozoroval som ich aj ráno, keď som šiel do práce, ešte spali, dýchanie bolo kľudné a pomalé. Z tohto súdim, že CO2 je ok. Tak čím to ?
Na záver musím napísať, že akva nevyzerá zle, je pekné a robí mi veľkú radosť viac menej, ale ešte tomu niečo chýba.
Figaro napísal:@Giftzahn
zvýšil som K na cca. 28 ppm týždenne. Myslíš, že by som ešte mal pridaťkoľko by si mi ešte odporúčil pridať?
ono na hygr. stále vidno tie dierky na starších listoch aj keď sa mi zdá, že to pomaly ustupuje.
RO zatiaľ nemám , všetky roztoky mám osobitne.
Walcott napísal:Krásne to máš, len by ma zaujímalo, všimol som si že tam máš kopu neoniek, ako sa to v takejto džungli odkaluje? Či tam sa to nerobí? neviem pýtam sa zo zvedavosti
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.