Ako uz bolo napisane, to co je napisane je iba informacne. Realny prietok je vsak odlisny a casom sa postupne znizuje, kedze filtracne media a aj samotny rotor sa zanasaju.kacenka.pa napísal:2.na kazdom mas napisany na kolko je litrov a za kolko prefiltruje nadrz...
Hmm... aktivne uhlie neurychli zabiehanie. Aktivne uhlie je iba adsorbent, takze jedine co ti spravi je ze odcerpa latky z vody (nie len toxicke, on to akosi nerozlisi ani ked mu dohovoris). Avsak ani jeho adsorpcna kapacita nie je neobmedzena. Casom (cca 3 tyzdne, zavisi od mnozstva adsorbenta a adsorbovanej latky) sa vycerpa a je nutne ho vymenit alebo recyklovat. Tak ci tak, aktivne uhlie ma vyznam v podstate iba pri pouziti lieciv na ich odstranenie.kacenka.pa napísal:3.mas tam aktivne uhlie nic netreba kvapat nikde...
Jedna vec je co je napisane a druha vec je co je postacujuce. Zavisi od konkretneho vyrobku. Niektore filtre maju napisane povedzme ze su od 20 do 50l ale prud vody je na take male akva priliz silny, takze sa da pouzit aj na väcsie, avsak filtracna napln moze byt tak mala ze nepostacuje ani na to 20l. S tymto sa mozes stretnut najmä pri vnutornych filtroch. Napr. AquaEl fan mikro ma napisane ze je od 3-50l (chcel by som ho vidiet v 3l akvakacenka.pa napísal:jj ale kazdy ma pisane od kolko litrov do kolko... asi ujovia co ho vyrobili sa tomu rozumeju.....a kedze ja mam 135l akvarko a filter od 100 do 180 ma na krabici tak myslim ze je to ok.....aj ked sa my zda ze som mohla pouzit slabsi....takze myslim ze aj prietok bude v norme a neodlisi sa az tak rapidne.....ci myslis ze ano???...ked myslim vetsiu litraz ktoru by mal podla vyrobcu filter zvladnut....
kacenka.pa napísal:@kacenka.pa : ale preco podla toho co som si kupila co je na mojom filtri zle???inak stal 12 eur a je to HAILEA.
Minymiky napísal:no ja mam tiez taky problem mam filter FANfilter mini a je do 60 litorveho akva.. ale molitan vnutry .. ak sa to tak da nazvat je orpoti mojmu staremu foltru co som mal v mensom akve o dost inaksi -... ma omnoho vacsie dierky v sbe a je taky pevnejsi .. ten stry bol neico ako realny molitan.. tak sa bojim aby som si nemusle vyrobit vlastny donho molitan .. nema niekdo skusenosti s tymto filtrom ?
Naspäť na Začínam s akvaristikou
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.