Daný filter /typ HL-BT 700/ má moc silny prietok a je neregulovatelný.

---neviem či je to správne a či sa nezniči nejak motorček alebo chod filtra /význam použitia/
a za ďalšie ako zistím či je hlučny???
keď priložím ucho na stenu akvária

Ďakujem

triscene napísal:prisavnici su uplne neskodni pre krevety ale v takom malom akva by som mal mozno jedneho, ked ti narastie tak budes zbytocne rozmyslat ze co dalej...do nano akvarii patria male rybky..razborky atd alebo krevetky
"zazracne" vodicky radsej vynechaj a radsej nechaj akva zabehnut aspon mesiac s rastlinkami a nonstop pustenym filtrom..samozrejme bez ryb
ryby sa NEKRMIA tymito bakteriami, oni len pomahaju biologicky odburavat neziaduce latky atd atd..rybky samozrejme treba krmit bud zivou, susenou alebo tabletami podla toho co je pre ne urcene.
Laco NY napísal:Zdar k tomu filtru asi tolko. Ja mam v 25l akva HL-BT 200. Zo začiatku to tiež vyzeralo ako pračka,časom ked sa v nom namnožili bakterie sa to zmiernilo a čil mam skor opačny problem. Filter nevladze hnat vodu,tak každy tyžden ked menim vodu ho rozoberem a preplachnem te špongie (tiež som vyhodil uhlie) a filter ide dalej ak ma a aj celkom potichu.
dedojozef napísal:Wraithex ja mám 700-ku. Akvarista je ako rybár: trpezlivosť, trpezlivosť a ak to zvládneš o5 trpezlivosť.
Ja som ho riešil asi takto:
Po kúpe bežal týždeň s aktívnym uhlím. Po tom som nádobku na uhlie vyhodil a nahradil ju filtračnou vložkou bežne dostupnou v akva obchodoch. Nádobku s uhlím používam len po liečení a aj to len max 3 dni.
Dobré rady:
- vrtuľku treba občas vyčistiť ak chceš mať prievan v akva. Ak nie nechaj ju zanesenú a prietok sa spomalí. Ale nie nejak rapídne.
- ponor teleso filtra (len čerpadlo) do vody a spusť ho. Potom ho otoč hore dnom (vrtuľkou). Vtedy sa von vytlačí vzduchová bublina ktorá sa tam pri vyberaní z vody dostala. Okamžite stíchne, za to ti ručím. Potom nasaď spodnú časť s vložkami.
Mne úplne stíchol asi po týždni keď sa vrtuľka obalila "bordelom". Je určite tichší ako napr. vzduchovací motorček čo mám vedľa akva a do konca vystlaný molitanom.
dedojozef napísal:Opravujem. Mám tam násadu s výstupom na bublinkovanie. No hadička vonku len tak voľne nevisí ale je napojená na burčiak. Vždy keď sa uvoľní CO2 tlak vody ho strhne a rozbije na malé bublinky do akva.
dedojozef napísal:Skúšal som všetky možné varianty a nakoniec som ostal len pri priamom výtoku bez nadstavcov.
Jasné že je celý ponorený inak to ani fungovať nemôže.
Keď dáš dolu tú spodnú časť s vložkami tak tam uvidíš taký okrúhly kryt. Ten pootočíš a vysunieš. Ide trochu z tuha, lebo ho tesní gumička. Vrtuľku tiež len vytiahneš. A tiež trochu z tuha lebo je to magnet (rotor motorčeka).
Laco NY napísal:dedojozef napísal:Opravujem. Mám tam násadu s výstupom na bublinkovanie. No hadička vonku len tak voľne nevisí ale je napojená na burčiak. Vždy keď sa uvoľní CO2 tlak vody ho strhne a rozbije na malé bublinky do akva.
zaujmava myšlienka,hnad tak aj ja učinim
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.