A este jedna otazka kolko moze vazit cca 120L akvarko,okolo 150Kg? (samozrejme plne).Vopred dakujem za odpovede
Prajem pekny den

maxxx01 napísal:Bolo by treba vedieť, aký konkrétne filter, a aký ohrievač. Inak by sa dalo predpokladať, že filter asi bude slabý. Čo sa týka ohrievača, že by mal stačiť, je to trochu otázne. Napríklad, ohrievač s termostatom, ako vieme, chvíľu ohrieva, potom nejaký čas je termostatom "vypnutý". Ak ti tento ohrievač nebude stačiť svojim výkonom na dané akva, resp. bude poddimenzovaný, bude pracovať viac, aby to stíhal ako-tak nahriať. Vyčerpá tak viac el. prúdu, ako by bolo žiadúce, jeho prevádzka teda nebude veľmi hospodárna.
michal.chvostac napísal:maxxx01 napísal:Bolo by treba vedieť, aký konkrétne filter, a aký ohrievač. Inak by sa dalo predpokladať, že filter asi bude slabý. Čo sa týka ohrievača, že by mal stačiť, je to trochu otázne. Napríklad, ohrievač s termostatom, ako vieme, chvíľu ohrieva, potom nejaký čas je termostatom "vypnutý". Ak ti tento ohrievač nebude stačiť svojim výkonom na dané akva, resp. bude poddimenzovaný, bude pracovať viac, aby to stíhal ako-tak nahriať. Vyčerpá tak viac el. prúdu, ako by bolo žiadúce, jeho prevádzka teda nebude veľmi hospodárna.
nie je jedno ci mas napr. 50W ohrievac a ide vkuse, alebo 100W a ide napr 12 hodin denne?
borisko90 napísal:jasne mam ohrievac 50W,s termostatom,a raz je vypnuty raz zapnuty,teplota v izbe cez zimu cca 23C,v miestnosti,prietok vody vo filtri za hodinu tusim 60litrou,neni som si isty,nie som doma aby som si to overil.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.