Rad by som ale rozbehol diskusiu ohladom filtrov Fluval rady x04, teda vonkajsich. Zaujimaju ma hlavne skusenosti a nazory ludi, ktory ich uz niaky ten "piatok" pouzivaju a ci mali niake problemy a pod. Sam som si kupil 204 tento tyzden a na moje prekvapenie prietok 680 l/h je dost silny a tak som nuteny ciastocne priskrtit uzatvaraci ventil na pritoku a vytoku z filtra. Nikde som sa nedocital, ze ci je mozne takto filter prevadzkovat dlhsi cas, ci sa nahodou niako neposkodi, ale radsej pokial je v zaruke ako potom. Taktiez ma zaujima ake filtracne materialy pouzivate a pripadne ak mate niake vylepsenia. Ja som do filtra zatial umiestnil len biomolitan a to jeden zo stareho filtra, jeden novy a do tretieho dielu som dal keramicke valceky ktore boli pribalene. Na saci kos som nasadil maly kus molitanu aby sa do filtra zbytocne nenasavali kusky listov a vacsi kal. Tato 204 je urcena pre akvarka do 200 litrov, ja som ho dal na akva 250 l co by nemal byt problem. Aj tak som musel prietok znizit, tak neviem co by to robilo v akvarku o ( napr. 70 ) litrov mensom.
Tak ak sa chcete podelit so svojimi skusenostami, pripadne sa dozvediet nieco nove napiste.