Ahojte,
aby bola prezentácia nádrže kompletná, tak chcem doplniť info, že nádrž Finger Garden bola
zrušená 26.7.2015.
Na tomto akváriu som sa veľmi veľa naučil, v podstate som tu prvý krát vyskúšal dno zložené z ADA substrátov, naučil som sa na ňom fotiť a vyskúšal som prevádzku s rôznymi nastaveniami svetla a hnojenia.
Ďakujem všetkým, ktorí nejako prispeli k tvarovaniu akvária za konštruktívnu kritiku, rady a pomoc.Poslednú prezentácie hodnú fotku mám z 23.2.2015:
Akvárium je na niekoľkých videách, nájdete ich v príspevkoch:
finger-garden-chnuro-t13987-216.html#p236612finger-garden-chnuro-t13987-360.html#p273482finger-garden-chnuro-t13987-456.html#p295729Toto bol podľa mňa TOP stav akvária:

V
tomto príspevku je jedna verzia, kde v popredí dominovala ešte Marsilea Hirsuta.
Neskôr, hlavne v lete 2015 sa vyššie teploty značne podpísali na stave akvária. Pred zrušením to bola kopa čiernej štetinkovej riasy na rastlinách aj dekoráciách. Vtedy som prišiel aj o väčšinu rýb a kreviet. Akvárium mi robilo už viac starostí, ako radostí.
Keďže na akváriu je praskrina (odbitý kus skla), ktorú som si vyrobil sám, bola to pohnútka premyslieť si, čo ďalej. Namiesto novej nádrže rovnakej veľkosti som sa rozhodol pre výmenu nádrže za väčšiu. Nová nádrž bude mať rozmery 120x45x45cm a momentálne pracujem na jej prípravách - samozrejme to bude opäť "nature akvárium". Mne niektoré veci trvajú dlhšie, takže to nebude hneď, ale v priebehu tohto roka by som sa chcel pochváliť konečne s poriadnym akváriom.