joko, momentalne mam doma olympus c730, canon powershot s5, canon eos 350d
olympus nekomentujem - je to uz stary crep, da sa s nim fotit, neda sa porovnavat so sucastnymi modelmi
canon s5 - super rychly zoom, automatika zaostrovania velmi rychla, v super makro rezime mas aj tak pevne ohnisko, takze tam je najdolezitejsie ostrenie, ma aj pomerne dobre riesene manualne ostrenie - samozrejem to nema na zrkadlovku
canon 350d - nie je co riesit, jedina nevyhoda je, ze nema zivy nahlad ako kompakt pri nejakom krkolomnejsom foteni. vacsinou ostrim manualne a v tomto sa nechyta ziadny kompakt, nevyhoda je trochu tmavsi hladacik a este navyse ked nasadim polarizak
drzal som v rukach aj ten tvoj, so zoomom na objektive - jednoducho sa mi s tym nerobilo dobre, citil som znacne oneskorenie pri priblizeni - je to skratka misung do ktoreho chceli zakomponovat ovladanie ako pri zrkadlovke. samozrejme, ze sa na to da zvyknut.
a cez vikend som drzal v paprciach canon 1D mark III...to uz bola ina kava, svetly hladacik, 10 sn./sek., .... no zazrak

este k tomu foteniu do raw-u. ked si to raz vyskusas, tak pochopis. ked budes fotit pri meniacich sa svet. podmienkach, nemusis prestavovat WB na fotaku, v raw-e si to potom bez problemu upravis, tak isto aj expoziciu a ine veci. vysledok je podstatne lepsi ako pri upravach jpg. akurat je to potom cele narocnejsie na kapacitu a cas.