som tu nova, s akvaristikou len zacinam (citajte - ta trapka zatial nema ani akvo), a chcela by som sa s vami poradit ohladom prvých krokov (citajte - uz ju i priatel poslal do paze bo je moc otravna

snad si zatial rozumieme, dalej to bude uz len horsie a horie..

takze k teme:
paci sa mi set diversa startup 80 ---- a tu je kamen urazu. respektíve to ani nieje kamen, podoba sa to skor na balvan.. na tomto fore citam ze okrem akvaria (tej sklenenej časti) stoji vsetko ostatne za houby..
akvarium planujem mat v mojej izbe kde i spim, takze hlucny filter nepripada do uvahu. takze silno uvazujem nad externym znacka tetratec (typom sa nezapodievam zatial). ale ked by som chcela externy tak co s tym krytom co je v sete?? nielen ze ma poddimenzovane osvetlenie(2 x 18 W, tušim T8), este to mam rozvrtat kôli hadiciam na externy filter? (a zaruka co??

zrejme mate pocit ze som si prave sama sebe odpovedala dost jasne.. ale ked zoberiem do uvahy ze predsalen zacinam..

Mimo to, ak si kupim hole akvo, a externy filter – kde zozeniem dobry kryt? Ja sama si na kryt netrufam, moj drahy by si aj, ale priznajme si to – odbornik je odbornik, a kto by stál o priškvareného priateľa

Uz asi mesiac stale vysedavam na tomto fore, cucam informacie

Akvarium chcem min. 90L, svetlo cim lepsie (pre sladkovodne akvarium i s narocnejsimi rastlinkami), rybky –
bojovnice 1xM, 1alebo 2xF,
prisavniky 1xM, 1xF
neonky 6 až 10 ks
black molly .. stale zvazujem ako by sa znasali s bojovnicami

krevetky red cristal – ale len zopar (ak sa budu znasat so spolubyvajucimi)
a slimacika Neritina natalensis / neritia zebra – kedze budem mat avko pri stene kolmej na “okno“- nech mi popapka riasy. Teda aspon dufam ze ich budem mat, bo tato kraska vraj nepapa nic ine..
rastlinky zatial moc neriesim, resp. mam zhruba predstavu co chcem, len by to chcelo hodiny prezatania obrazkov a na to teraz nemam zial cas..

takza asi takto zatial
P.S. Fyrybko je moj samcek bojovnice pre ktoreho chcem vacsie akvo, bo chudak sa "rozbehne" ze si zaplava, a bum! ..stena akva